10 συσκευές που εφευρέθηκαν για να προστατεύουν της γυναίκες από τους βιασμούς

Ο βιασμός, είναι μια τρομακτική εμπειρία που μπορεί να βιώσει μια γυναίκα. Επιπλέον, η κοινωνία, τείνει να ρίχνει το φταίξιμο κυρίως στο θύμα. Όταν κανείς δεν κάνει το παραμικρό για να βοηθήσει ενώ παρευρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση, τότε είναι καιρός να αναλάβουν την ευθύνη της ασφάλειάς τους οι γυναίκες.

Υπάρχει η δυνατότητα εκμάθησης πολεμικών τεχνών, έτσι ώστε να μπορούν να αντεπιτεθούν. Υπάρχουν επίσης συσκευές αντι-βιασμού που δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν τις γυναίκες να προστατευθούν αν βρεθούν σε δεινή κατάσταση. Μερικές από αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σήμερα, ενώ κάποιες δεν είναι και τόσο πρακτικές.

#1 Εσώρουχα αντι-βιασμού (Εξοπλισμός Τιθάσευσης της Κοινωνίας, SHE)

BBC

Το 2012, μια φοιτήτρια 23 ετών από το Δελχί, βιάστηκε ομαδικά με βάναυσο τρόπο. Αυτό, έκανε την φοιτήτρια αεροναυτικής Μανίσα Μοχάν να αναλάβει δράση. Η ίδια και δύο ακόμη συμφοιτήτριες σχεδίασαν ένα ηλεκτρικό σουτιέν που ονομάζεται «(Εξοπλισμός Τιθάσευσης της Κοινωνίας, SHE)». Το σουτιέν, μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία στον βιαστή μιας και διαθέτει 3.800 κιλοβάτ. Επιπλέον, περιλαμβάνει ένα GPS ανίχνευσης που ειδοποιεί την αστυνομία ή τους γονείς του κοριτσιού.

#2 Φτερό Αγγέλου (Συσκευή που εκπέμπει βουητό)

DHgate

Αυτό το μπρελόκ-φτερό αγγέλου παράγει ήχο 90 ντεσιμπέλ αν το τραβήξετε. Μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στην τσάντα ή να χρησιμοποιηθεί ως αξεσουάρ τηλεφώνου.

#3 Κολιέ φύλακας άγγελος

the-guardianangel.com

Αυτό το κολιέ δεν χρησιμεύει μόνο ως αξεσουάρ αλλά προστατεύει τις γυναίκες από δυσάρεστες καταστάσεις. Λειτουργεί με το πάτημα ενός κουμπιού το οποίο στη συνέχεια πραγματοποιεί στο κινητό τηλέφωνο της γυναίκας, μια ψεύτικη κλήση. Αν το πλήκτρο πατηθεί για 3 δευτερόλεπτα, θα σταλεί ένα μήνυμα κειμένου SOS και η τοποθεσία της γυναίκας, σε μια επαφή έκτακτης ανάγκης.

#4 Τριχωτό καλσόν

ChinaSMACK/Sina Weibo

Υπάρχει πραγματικά και στόχος είναι να αποτρέψει τους επίδοξους βιαστές.

#5 Κούμπωμα αντι-βιασμού

fashionagainstrape.com

Μια ομάδα Σουηδών εφήβων σχεδίασε αυτή τη ζώνη με το συγκεκριμένο κούμπωμα που είναι δύσκολο να λυθεί. Τα έφηβα κορίτσια πιστεύουν πως αυτός ο λαβύρινθος θα αποτρέψει τους βιαστές. Η ομάδα που τη δημιούργησε ως έργο στο σχολείο, έχει πουλήσει κιόλας 300 από αυτές τις ζώνες στη Σουηδία. Οι υπεύθυνοι αναζητούν πιθανούς συνεργάτες που θα βοηθήσουν στη μαζική παραγωγή του σχεδιασμού.

#6 Η ένεση

Ira Sherman

Αυτό ανήκει στις δημιουργίες της καλλιτέχνιδας Ήρα Σέρμαν και συγκεκριμένα στη συλλογή «Αδιαπέραστες Συσκευές». Η μεταλλική συσκευή που φοριέται, διαθέτει 2 σύριγγες που κάνουν σημάδι στον βιαστή και του μεταφέρουν ηρεμιστικό. Με αυτό τον τρόπο, ο δράστης μπορεί να αναγνωριστεί εύκολα.

#7 Η παγίδα

Ira Sherman

Αυτό το δημιούργημα ανήκει επίσης στην Ήρα Σέρμαν και προκαλεί τρόμο στους βιαστές. Μπορεί να παγιδεύσει και να ακρωτηριάσει το μέλος του βιαστή μιας και διαθέτει δύο αιχμηρές αιχμές.

#8 Αγκαθωτό προφυλακτικό

Letvent

Μια γιατρός από τη Νότια Αφρική, εφηύρε αυτό το γυναικείο προφυλακτικό που διαθέτει άγκιστρα στο εσωτερικό του. Όταν ο βιαστής διεισδύσει, το προφυλακτικό επισυνάπτεται στο πέος του και μπορεί να απομακρυνθεί μόνο με βοήθεια γιατρού. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο για τη σύλληψή του.

#9 Γυναικεία άμυνα (FemDefence)

FemDefence

Αυτή η προστατευτική συσκευή, έχει μια καρφίτσα στο τέλος της και διεισδύει στο πέος του βιαστή. Έχει μορφή ενός ταμπόν και δεν τραυματίζει τη γυναίκα όταν το φοράει. Πρόκειται για μια ιδέα μιας και δεν υπάρχει ακόμη στην πραγματικότητα.

#10 Εσώρουχο αντι-βιασμού

Indiegogo

Το συγκεκριμένο ρούχο θυμίζει ζώνη αγνότητας. Το ύφασμα δεν μπορεί να κοπεί ή να τεντωθεί. Μπορεί να αφαιρεθεί μόνο στρέφοντας ένα μικρό τμήμα στη σωστή θέση που γνωρίζει το άτομο που το φορά.

Αυτές οι δημιουργίες μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αποφύγουν μια σεξουαλική επίθεση. Παρά τις ιδέες των εφευρετών, ακόμη γίνονται συζητήσεις για το αν είναι αναγκαίες τέτοιου είδους συσκευές.

Επιπλέον, δεν πέφτουν θύμα σεξουαλικής επίθεσης μόνο οι γυναίκες. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι πως πρέπει να αλλάξει τη στάση της η κοινωνία ώστε να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα
10 συσκευές που εφευρέθηκαν για να προστατεύουν της γυναίκες από τους βιασμούς,