Ζάκυνθος: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στις Ορθονιές

Σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο, που κατακαίει από χθες το απόγευμα την περιοχή της κοινότητας Ορθονιές, στη Ζάκυνθο.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα, τόσο από την ξηρά όσο και από αέρος. Όπως αναφέρει το imerazante.gr, χιλιάδες είναι τα στρέμματα δασικού όγκου, που έχουν μετατραπεί σε στάχτες, ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές, που απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Η πυρκαγιά στην περιοχή των Ορθονιών ξέσπασε στις 17:10 το απόγευμα της Τρίτης και το μέτωπό της εκτάθηκε σε πολλά

χιλιόμετρα, ενώ η κατάσταση ήταν απελπιστική, καθώς οι καπνοί είχαν ζώσει την ευρύτερη περιοχή από το Καταστάρι έως τις Βολίμες, καθιστώντας δύσκολη την κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ζακύνθου ένα αεροσκάφος C-130, μεταφέροντας πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.

Στο κτίριο του δημαρχείου του τέως δήμου Αλυκών έχει στηθεί ένα κέντρο επιχειρήσεων από τους τοπικούς φορείς και την Πυροσβεστική ώστε να συντονιστούν όλες τις ενέργειες.

Με το πρώτο φως της ημέρας, πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ και πετσετέρ άρχισαν τις ρίξεις νερού, κυρίως στις δύσβατες περιοχές που δεν μπορούν να πλησιάσουν οι χερσαίες δυνάμεις.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης και κλειστοί δρόμοι

Από την πυρκαγιά έχουν καεί πυλώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης τα χωριά Ορθονιές και Μαριές. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξαιτίας της πυρκαγιάς, έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί από τις Βολίμες στο χωριό των Ορθονιών, καθώς στο σημείο η πύρινη λαίλαπα έχει περάσει από τη μία μεριά του δρόμου στην άλλη. Μεγάλη προσοχή απαιτούνταν και στους δρόμους στις περιοχές Ξύγκια και Τριλάγκαθο Μαριών.

Παράλληλα, χθες, Τρίτη, εκδόθηκε έκτακτη ανακοίνωση από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου, στην οποία λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στις Ορθονιές Ζακύνθου, οι αρμόδιοι απεύθυνα έκκληση σε όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και γενικά σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα