Υπ. Παιδείας: Το μάθημα των Θρησκευτικών άλλαξε και δεν υπάρχει επιστροφή

Δεν υπάρχει επιστροφή για το μάθημα των Θρησκευτικών, καθώς όπως ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του, το μάθημα άλλαξε. Όπως αναφέρει, ο διάλογος μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας αφορούσε τα Προγράμματα Σπουδών, ενώ το προτεινόμενο διδακτικό υλικό δεν αποτέλεσε αντικείμενο του διαλόγου.

«Όποιες προσθαφαιρέσεις έγιναν ή πρόκειται να γίνουν, όπως είναι απολύτως φυσικό και συμβαίνει σε όλα τα μαθήματα, αποφασίζονται από το επιστημονικό

προσωπικό του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα παραδείγματα των τραγουδιών που αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα, το Υπουργείο σημειώνει ότι τα δύο είχαν αφαιρεθεί από τον Οκτώβριο του 2016 από το ΙΕΠ, δηλαδή πριν την έναρξη του διαλόγου μεταξύ της Επιτροπής του ΙΕΠ και της Επιτροπής της Εκκλησίας, ενώ το ένα («Συννεφούλα») εξακολουθεί να βρίσκεται στον Οδηγό του Λυκείου για τον Εκπαιδευτικό (βλ. σελ. 60).

Συνεπώς, συνεχίζει η ανακοίνωση, τα περί υπογραφής «θρησκευτικού μνημονίου» και άλλων τραγελαφικών ευφυολογημάτων εντάσσονται στη γενικότερη πολιτική στρατηγική εναντίον της κυβέρνησης.

«Οι διακριτοί ρόλοι Πολιτείας και Εκκλησίας, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, θα συνεχίσουν να αποτελούν οδηγό των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων» τονίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα