Ξεπερνούν τους 450 οι νεκροί σε Ιράν και Ιράκ από τον φονικό σεισμό

Τουλάχιστον 450 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ πάνω από 7.000 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό, που σημειώθηκε την Κυριακή και ταρακούνησε το Ιράν και το Ιράκ. Σήμερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν ότι τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις πληγείσες περιοχές. «Οι επιχειρήσεις διάσωσης στην επαρχία Κερμανσάχ τελείωσαν», δήλωσε ο Πιρ Χουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας του Ιράν,

στην κρατική τηλεόραση.

Ο σεισμός 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε μια περιοχή κοντά στα σύνορα Ιράκ- Ιράν ισοπέδωσε χωριά και συνοικίες πόλεων σε ορεινά τμήματα της επαρχίας Κερμανσάχ (δυτικό Ιράν) καθώς πολλοί κάτοικοι κοιμούνταν. Πολλά χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η δόνηση έπληξε 14 επαρχίες του Ιράν. Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, χιλιάδες άνθρωποι περνούν τη νύχτα σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς με σκηνές, ενώ πολλοί αναγκάστηκαν να περάσουν μια δεύτερη νύχτα έξω, παρά το κρύο, λόγω του φόβου ότι θα εκδηλωθεί κι άλλος ισχυρός σεισμός. Έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 193 μετασεισμοί.

Αστυνομικοί, μονάδες των Φρουρών της Επανάστασης και παραστρατιωτικοί Μπασίτζι στάλθηκαν στις σεισμόπληκτες περιοχές. Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί θα επισκεφθεί την περιοχή αργότερα σήμερα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Οι αρχές έχουν κηρύξει την Τρίτη ημέρα εθνικού πένθους.

Keywords
Τυχαία Θέματα