Η κακοκαιρία έπληξε την Σύμη - Γέμισε λάσπη το λιμάνι (VIDEO)

Καταστροφές και μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία, που έπληξε το νησί της Σύμης από νωρίς το απόγευμα με ισχυρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση. Στο λιμάνι του νησιού σήμανε συναγερμός, όταν κύμα «κατάπιε» τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν μέσα στα οχήματα υπήρχαν εγκλωβισμένοι.

Όπως φαίνεται στα βίντεο, που μοιράστηκαν χρήστες των κοινωνικών δικτύων, η θάλασσα έγινε καφέ λόγω της λάσπης, που κατέβασε η έντονη βροχόπτωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή», αμέσως

ενημερώθηκαν όλες οι υπηρεσίες και τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης των ζημιών, ενώ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός έδωσε εντολή να ξεκινήσει πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος από την Κάλυμνο με ειδικούς δύτες, για να συνδράμουν στις έρευνες για τα αυτοκίνητα που κατέληξαν στη θάλασσα ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχαν μέσα σε αυτά οδηγοί ή συνεπιβάτες.

Επίσης ο κ. Σαντορινιός θα μεταβεί στο νησί της Σύμης προκειμένου να συντονίσει τις έρευνες. Μηχανήματα στο νησί αναμένεται να στείλει σήμερα και ο Στρατός μαζί με κλιμάκιο ειδικών για να αντιμετωπιστούν τα σχετικά προβλήματα.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι το Blue Star Paros εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο νησί δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα