Τζανακόπουλος: Καθαρή λύση για το χρέος χωρίς γκρίζες ζώνες

Στα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υποστηρίζοντας πως "είναι προτιμότερο να προετοιμάσουμε μια καλύτερη λύση παρά να πάρουμε αποφάσεις που μεταθέτουν το πρόβλημα και δεν προσφέρουν ασφαλή διέξοδο".

Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «το επόμενο διάστημα θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα σε όλα τα επίπεδα με στόχο στο προσεχές Eurogroup να έχουμε μια καθαρή λύση».

«Κάναμε

όσα οφείλαμε για να ανοίξουμε το δρόμο σε καθαρή λύση. Αναμένουμε και δικαιούμαστε το ίδιο να πράξει και το σύνολο των εταίρων και δανειστών» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Όπως διευκρίνισε, καθαρή λύση είναι ο προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους χωρίς γκρίζες ζώνες και χωρίς ασάφεια. «Κάναμε όσα οφείλαμε για να ανοίξουμε το δρόμο σε καθαρή λύση. Αναμένουμε και δικαιούμαστε το ίδιο να πράξει και το σύνολο των εταίρων και δανειστών» σημείωσε ο ίδιος και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορεί η συμμετοχή του ΔΝΤ να είναι αλα καρτ. Δεν μπορεί κάποιοι να λένε ναι στις μεταρρυθμίσεις αλλά όχι στη ρύθμιση του χρέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα