Την άμεση ανάκληση της απόλυσης δύο αρχαιολόγων από το μετρό Θεσσαλονίκης ζητά το ΚΚΕ

Για παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις αρχαιολόγων από το μετρό της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο το ΚΚΕ, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του κόμματος, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Οι ίδιο ζητούν από την κυβέρνηση να ανακελέσει άμεσα τις απολύσεις των

δύο συμβασιούχων αρχαιολόγων που εργάζονταν, με εξάμηνη σύμβαση στο σταθμό του Συντριβανίου.

Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση:

«Την Παρασκευή 12/5/2017, χωρίς να έχει ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, χωρίς να έχει προϋπάρξει καμία προειδοποίηση, κλήθηκαν σε απόλυση, οι δύο συμβασιούχοι αρχαιολόγοι που εργάζονταν, με εξάμηνη σύμβαση, ως συντονίστριες στο σκάμμα του σταθμού «Συντριβάνι» του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης με ρόλο να οργανώνουν τους ανασκαφικούς τομείς που ανασκάπτουν επίσης συμβασιούχοι έκτακτοι αρχαιολόγοι και να συγκεντρώνουν τα ανασκαφικά δεδομένα ώστε να τα παρουσιάσουν στο ΚΑΣ.

Η κλήση για απόλυση από την κατασκευάστρια κοινοπραξία, με την οποία είχαν υπο-γράψει συμβάσεις, ήρθε μετά την ξαφνική επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών την προηγούμενη μέρα, Πέμπτη 11/5/2017, στο εν λόγω εργοτάξιο, όπου εκτιμήθηκε ότι οι αρχαιολογικές εργασίες δεν προχωρούν με το ρυθμό που επιβάλλεται για την ολοκλήρωση του έργου.

Οι παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, εύλογα προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, που το τελευταίο εικοσαήμερο βρίσκεται σε επαναλαμβανόμενες κινη¬τοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρ¬τυρίας στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ Θεσσα¬λονίκης, ζητώντας την αποκατάσταση των δύο αρχαιολόγων.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την άμεση ανάκληση των απολύσεων των εν λόγω δύο αρχαιολόγων.

Οι Βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής»

Keywords
Τυχαία Θέματα