Θεσσαλονίκη: 53χρονος έλεγε ότι είχε "μέσο" σε οργανισμούς και φορείς και εξαπατούσε πολίτες

Στη σύλληψη ενός 53χρονου που εξαπατούσε επί δύο χρόνια ανυποψιάστους πολίτες, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης περιπτώσεις απάτης.

Πρόκειται για 53χρονο για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικής μορφής για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα από το τέλος του 2015 μέχρι τον Αύγουστο

του 2017, παρίστανε ψευδώς υπάλληλο δημόσιας Υπηρεσίας, με πολλές διασυνδέσεις και επαφές με προϊσταμένους διαφόρων οργανισμών και δημόσιων φορέων. Έτσι λάμβανε από πολίτες χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της μεσολάβησής του για:

Τη συμμετοχή τους σε προγράμματα Ε.Σ.Π.Α.Την αποτροπή ελέγχων και την παροχή προστασίας από διάφορες ΑρχέςΤη μείωση φορολογικών προστίμων ή την επίσπευση διαδικασιών που απαιτούνται γι’ αυτή.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που κατάφερε να αποκομίσει ο 53χρονος από 8 πολίτες ήταν 11.180 ευρώ, ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα αποπειράθηκε να αποσπάσει επιπλέον (26.990) ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα