"Η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ τους έφερε εδώ, τους άφησε εδώ και συνεχίζει παραπέρα" - Σήμερα η μαύρη επέτειος του ΠΑΟΚ

Ήταν 4 Οκτωβρίου του 1999 όταν ο χρόνος για ολόκληρη την οικογένεια του ΠΑΟΚ σταμάτησε στις 4:15 το πρωί.

Σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια έξι παιδιά, φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έφυγαν από τη ζωή στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών κατά την επιστροφή τους από την εκδρομή στην Αθήνα.

Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, ετών 20, Δημήτριος Ανδρεαδάκης, ετών 25, Χριστίνα Τζιόβα, ετών 18, Αναστάσιος

Θέμελης, ετών 22, Γεώργιος Γκανάτσιος, ετών 17, Κυριάκος Λαζαρίδης, ετών 17. Αθάνατοι… φωνάζουν κάθε χρόνο τέτοια μέρα με μια φωνή οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Οι οπαδοί του Δικεφάλου επέστρεφαν από την Αθήνα, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα είχαν παρακολουθήσει την αναμέτρηση της αγαπημένης τους ομάδας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (1-1), στο ΟΑΚΑ. Για τους Χαράλαμπο Ζαπουνίδη , Δημήτριο Ανδρεαδάκη , Χριστίνα Τζιόβα, Αναστάσιο Θέμελη, Γεώργιο Γκανάτσιο, και Κυριάκο Λαζαρίδη, το συγκεκριμένο ήταν το τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ που παρακολούθησαν.

Οι έξι φίλοι του ΠΑΟΚ ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια του λεωφορείου που τους μετέφερε στην Θεσσαλονίκη, όταν αυτό συγκρούστηκε με φορτηγό και έπεσε σε χαντάκι επτά μέτρων, στη προσπάθειά του να προσπεράσει όχημα. Νεκρός ανασύρθηκε και ο οδηγός του φορτηγού, Αστέριος Αγκζιώτης (68 ετών).

Στο μνημείο που έχει στηθεί στα Τέμπη, υπάρχουν τα ονόματα των έξι αδικοχαμένων φίλων του ΠΑΟΚ, με την επιγραφή "η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ τους έφερε εδώ, τους άφησε εδώ και συνεχίζει παραπέρα".

Πέρσι μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, η ποδοσφαιρική ομάδα στην επιστροφή από τον Βόλο, έκανε και μία στάση στο σημείο που χάθηκαν οι φίλαθλοι του Δικεφάλου, για να δείξουν ότι κανείς ποτέ, δεν τους ξεχνάει.

Tο φετινό μνημόσυνο στη μνήμη των αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Ελευθερίου- Κορδελιού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11.30.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Ο Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 1973 ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/10/2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.30 ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ.

Υ.Γ.(1) ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ.

Υ.Γ.(2) ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ».

Keywords
Τυχαία Θέματα