Τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα που έγιναν στη Θεσσαλονίκη το 2017 (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Το 2017 φτάνει στο τέλος του και το thestival.gr θυμάται τις σημαντικότερες αθλητικές συγκινήσεις που βίωσε η Θεσσαλονίκη μέσα στη χρονιά.

Ήταν ένα έτος κατά τη διάρκεια του οποίου η πόλη έζησε αρκετά σπουδαία αθλητικά γεγονότα, που δημιούργησαν ξεχωριστές και αξέχαστες αναμνήσεις για το φίλαθλο κοινό που είχε την ευκαιρία να τα παρακολουθήσει δια ζώσης.

Το thestival.gr ξεχωρίζει τις κορυφαίες αθλητικές στιγμές για τη Θεσσαλονίκη

μέσα στο 2017, έχοντας δώσει το παρόν όλα τα μεγάλα γεγονότα που έγιναν στην πόλη.

Ας τα θυμηθούμε με χρονολογική σειρά...

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Μετά από 35 ολόκληρα χρόνια, ο 42ος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ διεξήχθη και πάλι στη Θεσσαλονίκη και στο Αλεξάνδρειο, στις 18 Φεβρουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία φορά, πριν τη φετινή, που ο Κυπελλούχος Ελλάδας στέφθηκε στη Θεσσαλονίκη, ήταν το 1982, όταν ο Παναθηναϊκός και πάλι είχε κατακτήσει το τρόπαιο, νικώντας τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο με 65-63. Μετά από διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, αποφασίστηκε ο τελικός του θεσμού, που ήταν ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό, να γίνει ξανά στη Θεσσαλονίκη.

Το «Nick Galis Hall» είχε περίπου 1.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού και περίπου 3.000 του Άρη, με συνέπεια οι «πράσινοι» να απειλούν πως δεν θα δεχτούν να παίξουν επειδή δεν είχε τηρηθεί τα συμφωνηθέντα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν έξαλλος και τελικά ο αγώνας ξεκίνησε μετά από καθυστέρηση μιας ώρας. Το «τριφύλλι» νίκησε τους «κιτρινόμαυρους» με σκορ 68-59 κατακτώντας το 18 Κύπελλο της ιστορίας του. Μετά το παιχνίδι ακολούθησαν επεισόδια, με την απονομή να γίνεται μέσα σε αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα.

ΤΟ FINAL-4 ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ

Μετά από 15 χρόνια (2002) το Final-4 του Κυπέλλου Ανδρών στο βόλεϊ φιλοξενήθηκε ξανά στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών για τους αγώνες. Στις 18 Μαρτίου έγιναν οι ημιτελικοί Κηφισιά-Ορεστιάδα και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, με οπαδούς του Δικεφάλου και των «ερυθρόλευκων» να δημιουργούν ατμόσφαιρα… τελικού στο Παλέ.

Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 3-1 σετ και προκρίθηκαν στον τελικό, όπου νίκησαν την Κηφισιά την Κυριακή 19 Μαρτίου και κατέκτησαν το τρόπαιο μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Ο 12ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Από πολλούς χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα. Για άλλη μια χρονιά, ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» πλημμύρισε την Κυριακή (02/04) τους δρόμους της Θεσσαλονίκης με περισσότερους από 21.000 δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, με σύνθημα «όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε», στέλνοντας μήνυμα άθλησης και υγείας.

Πρώτος τερμάτισε ο αθλητής του Παναθηναϊκού, Κωνσταντίνος Γκελαούζος, σε 31 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα. Τον ακολούθησαν ο Ιωαννίδης, που τερμάτισε στη δεύτερη θέση σε 31' και 45'', και ο Αναγνώστου που ήρθε τρίτος σε χρόνο 33' και 12''.

Ο ΚΑΡΛΕΣ ΠΟΥΓΙΟΛ ΣΤΗ ΔΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε την Κυριακή 23 Απριλίου ο πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα και πρέσβης της La Liga, Κάρλες Πουγιόλ, ο οποίος παρακολούθησε από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης το ισπανικό "κλάσικο" ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Στον χώρο στήθηκαν γιγαντοοθόνες, μέσω των οποίων είδαν τον μεγάλο αγώνα περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε δομές της Βόρειας Ελλάδας. Η πρωτοβουλία ανήκε στη La Liga, η οποία, σε συνεργασία με τη Mediapro έδωσαν την ευκαιρία στους πρόσφυγες από τη Νέα Καβάλα, το Ωραιόκαστρο, το Πολύκαστρο και το Κιλκίς να παρακολουθήσουν το σπουδαιότερο ντέρμπι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και να δουν από κοντά τον Πουγιόλ.

Ο Κάρλες Πουγιόλ είχε δηλώσει στη ΔΕΘ: «Επιδιώξαμε να παίξουμε με τα παιδιά, να χαρούμε μαζί τους. Σίγουρα θα είναι μια πολύ ωραία βραδιά η αποψινή, θα την απολαύσουμε όλοι».

ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κατέκτησε το Κύπελλο στον τελικό που διεξήχθη στον Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου, όμως η Θεσσαλονίκη «κάηκε» από τους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν. Σημείο συγκέντρωσης φυσικά ο Λευκός Πύργος, όπου οι φίλοι του Δικεφάλου γιόρτασαν μαζί με την ομάδα για το τρόπαιο μέχρι πρωίας.

Η νύχτα έγινε μέρα με πυροτεχνήματα και πυρσούς, ενώ ο το ιστορικό μνημείο της πόλης «βάφτηκε» ασπρόμαυρο, με τους φίλους του ΠΑΟΚ να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς καθώς είχαν 14 χρόνια να χαρούν τίτλο.

Θυμηθείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ περισσότερα από τους πανηγυρισμούς για το Κύπελλο του ΠΑΟΚ.

ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ 2005 ΣΤΟ NICK GALIS HALL

Την αποθέωση γνώρισαν στο Nick Galis Hall στη Θεσσαλονίκη τα αδέρφια Αντετοκούνμπο και η Εθνική Ομάδα μπάσκετ που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2005.

Στο κατάμεστο Παλέ ντε Σπορ, περισσότεροι από 6.000 φίλοι και φίλες του μπάσκετ, παρακολούθησαν το event των Antetokounbros. Τη μεγάλη γιορτή που έγινε στις 18 Ιουνίου, "άνοιξε" με ένα μίνι διπλό η ομάδα μπάσκετ του ΟΠΑΠ με αμαξίδια, η οποία κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού.

Ο 6ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Στις 14 Οκτωβρίου χιλιάδες δρομείς γέμισαν το κέντρο της πόλης προκειμένου να συμμετέχουν στη μεγάλη νυχτερινή γιορτή.

Το σήμα της εκκίνησης έδωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Ημιμαραθωνίου, Βούλα Πατουλίδου.

Μετά το τέλος του αγώνα δρόμου, μπροστά στον Λευκό Πύργο έγινε η απονομή των μεταλλίων στους νικητές.

Πρώτος είχε τερματίσει ο αθλητής από τη Ρουάντα, Ζαν Μπαπτίστ Σιμουκέκα, σε 1 ώρα, 6 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, δεύτερος ο Χοσέα Κισόριο από την Κένυα και στην τρίτη θέση ο Έλληνας δρομέας, Γιώργος Μενής.

Η ΦΛΟΓΑ ΤΩΝ 23ων ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη και την Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, στην Τούμπα, έφτασε στις 27 Οκτωβρίου η Ολυμπιακή Φλόγα των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Pyeongchang 2018, η οποία είχε ξεκινήσει τέσσερις ημέρες πριν από την αρχαία Ολυμπία.

Το βωμό άναψε με την Φλόγα ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Αθανάσιος Βασιλείαδης ενώ στην Τούμπα έφτασε αντιπροσωπεία επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Pyeongchang 2018.

ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΆΡΗ ΣΤΟ «ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ

Φαντασμαγορικές ήταν οι εικόνες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στο σπουδαίο φιλικό παιχνίδι του Άρη με την Μπόκα Τζούνιορς.

Η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή, με τις κερκίδες να "παίρνουν φωτιά" από τα καπνογόνα που άναψαν, ενώ χιλιάδες χαρτάκια έκαναν το θέαμα ακόμη πιο ξεχωριστό, με το γήπεδο να «φλέγεται» από τους οπαδούς του Άρη που υποδέχτηκαν την φημισμένη ομάδα της Αργεντινής.

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες και βίντεο από το περιβόητο "δαχτυλίδι της φωτιάς" που δημιούργησαν οι οπαδοί του Άρη.

Keywords
θεσσαλονικη, φωτο, video, αθλητικα, γεγονοτα, ολυμπιακοί αγώνες, μπασκετ, ελλαδα, παναθηναικος, ΠΑΟΚ, nick, σετ, ΔΕΘ, liga, νέα, καβαλα, λευκο, κυπελλο, εθνικη, ιουνίου, οπαπ, φλογα, ολυμπια, δαχτυλιδι, κινηση στους δρομους, ολυμπιακος, δακρυγονα, θανασης γιαννακοπουλος, τελος του κοσμου, ξανα, ολυμπιακη φλογα, βιντεο, εθνικη, εικονες, κηφισια, μνημειο, μπαρτσελονα, μπασκετ, πυροτεχνηματα, ρεαλ, φλογα, φωτογραφιες, ωρα, αγωνες, αναμνησεις, αρχαια, αρχαια ολυμπια, ατμοσφαιρα, βορεια, βραδια, γεγονος, γινει, γινεται, γηπεδο, δωσει, διπλο, εγινε, ευκαιρια, ετος, ιωαννιδης, ισπανικο, ιστορικο, κενυα, κυπελλο, κιλκις, λευκος πυργος, μινι, νυχτα, ομαδα, ολυμπιακη, ορεστιαδα, παιδια, ρεαλ μαδριτης, σετ, σιγουρα, συγκεκριμενα, σειρα, τριτη, φυσικα, φτανει, φορα, κωνσταντινος, ωραιοκαστρο, αγωνας, δαχτυλιδι, δημητρης, επεισοδια, φιλοι, γιορτη, ιουνίου, κυριακη, λευκο, liga, nick, μπροστα, παιχνιδι, ρουαντα, σημα, τουμπα, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα