Τα hot spot για καφέ και φαγητό κοντά στο χώρο της παρέλασης της Θεσσαλονίκης

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου θα τιμήσει την σημερινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Θεσσαλονίκη.

Η παρέλαση είναι προγραμματισμένη στις 11.00 και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η παραλιακή λεωφόρος της πόλης αναμένεται να γεμίσει από κόσμο.

Άτυπη παράδοση μετά την παρέλαση είναι η έξοδος είτε με παρέα είτε με την οικογένεια. Στην αρχή όλοι μαζεύονται για ένα χαλαρό καφεδάκι το οποίο συνήθως καταλήγει σε τσιπουροκατάσταση.

Το Thestival επέλεξε μερικά από τα καλύτερα σημεία για καφεδάκι και φαγητό γκοντά στην περιοχή της παρέλασης:

Omilos

Σε μια προνομιακή θέση και μία μοναδική θέα ο Όμιλος βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

Με φόντο το Θερμαϊκό μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας και όσο περνάει η ώρα το πότο σας σε ένα από τα μια όμορφα σημεία της πόλης.

Όμορφη διακόσμηση καλή μουσική ο Omilos είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες επιλογές για καφέ πλάι στη θάλασσα και κοντά στην περιοχή που θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση

Πληροφορίες

Οδός: Μεγάλου Αλεξάνδρου 12, Νέα Παραλία

Τηλέφωνο: 231 086 9950

FB: Omilos

Navona

Ένα πολύ όμορφο cafe - bar restaurant στους χώρους του εμβληματικού ξενοδοχείου Makedonia Palace στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Το Navona είναι σίγουρα μία πολύ καλή επιλογή είτε για καφέ είτε για φαγητό αμέσως μετά την παρέλαση.

Τόσο ο εσωτερικός του χώρος όσο και εξωτερικός είναι πολύ όμορφα διακοσμημένος και ιδανικός για όλες τις ηλικίες.

Πληροφορίες:

Οδός: Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Νέα Παραλία

Τηλέφωνο: 231 089 7444

FB: Navona

Christofer

Ένας ακόμα πολύ όμορφος χώρος κοντά στο χώρο της παρέλασης , σε ένα ιστορικό σημείο, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Στην ψαροταβέρνα Christofer, θα γευτείτε λαχταριστά πιάτα με ολόφρεσκα πελαγίσια ψάρια, θαλασσινά και επιλεγμένους μεζέδες.

Τις λιχουδιές του καταστήματος μπορείτε να τις συνοδεύσετε με εκλεκτούς οίνους και αποστάγματα.

Πληροφορίες

Οδός: Μεγάλου Αλεξάνδρου 12

Τηλέφωνο: 2310 859369

FB: Christofer

Kαμένη γωνιά

Από το 1960 η Καμένη Γωνιά έχει τη δική της παράδοση στη Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας 72, μια ανάσα από το χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση.

Το μενού είναι πλούσιο. Μπορείτε να επιλέξετε από κρέατα στα κάρβουνα και ψαρικά μέχρι όσπρια, λαδερά ή μαγειρευτά φαγητά.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα περίφημα σουτζουκάκια που εδώ και μισό αιώνα παραμένουν διαχρονικά και αναλλοίωτα στην γεύση τους.

Πληροφορίες

Οδός: Βασιλίσσης Όλγας 72, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 835870

"Μια ολιά ρακή"

Aν είστε λάτρης της κρητικής κουζίνας και θέλετε να γευτείτε λαχταριστούς κρητικούς μεζέδες κοντά στο χώρο της παρέλασης η επιλογή είναι μία. Το "Μια ολιά ρακή.

Μπορείτε να δοκιμάσετε σφακιανόπιτα με μέλι, μαραθόπιτα, χοχλιούς μπουμπουριστούς και αρνάκι τσιγαριαστό στο λάδι του, πάντα υπό τη συνοδεία τσικουδιάς ή ρακόμελου.

Πληροφορίες

Οδός: Κατακάλου 2-Βόγα Κίμωνος

Τηλέφωνο: 231 555 6860

FB: Μια ολιά ρακή

Οval

Είναι ένας από τους πιο όμορφους χώρους διασκέδασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με θέα το σύμβολο της πόλης, τον Λευκό Πύργο.

Μπορείτε να επισκεφθεί το Oval καθώς φεύγετε από την παρέλαση , για καφέ, ποτό αλλά και φαγητό τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Οι γεύσεις των πιάτων του, σίγουρα θα σας ανταμείψουν.

Πρόκειται για ένα μοντέρνο Lounge χώρο, που για χαλαρές στιγμές με την παρέα σας για όλη τη μέρα.

Πληροφορίες

Οδός: Φιλικής Εταιρείας 1

Τηλέφωνο: 231 025 4533

FB: Oval Espresso Bar

Ζύθος

Στη σκιά του Λευκού Πύργου ο Ζύθος είναι μια ακόμα επιλογή για φαγητό μετά την παρέλαση.

Συνδυάζει τις παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου με την φρέσκια μπύρα και το εξαιρετικής ποιότητας κρασί.

Από την ίδρυσή του το 1995 έως και σήμερα, το Ντορέ-Ζύθος καταφέρνει να είναι πολύ ψηλά στην προτίμηση του κόσμου, λόγω του προσεγμένου περιβάλλοντός του και της αρχιτεκτονικής του που φέρνει αέρα από τα παλιά.

Πληροφορίες

Οδός: Τσιρογιάννη 7

Τηλέφωνο: 2310 279010

Keywords
Τυχαία Θέματα