Συντριβή για την Εθνική στην Κροατία

Με το βαρύ 4-1 που της αφήνει ελάχιστες ελπίδες για πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας ηττήθηκε η Εθνική μας ομάδα από την Κροατία στον πρώτο αγώνα μπαράζ στο Ζάγκρεμπ.

Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε εμφανίστηκε ανέτοιμη και κατώτερη των περιστάσεων στο καθοριστικό παιχνίδι, πληρώνοντας τα τραγικά λάθη του Καρνέζη και την κάκιστη αμυντική λειτουργία της, σε μία πολύ άσχημη βραδιά που της σβήνει τα όνειρα για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Αυτό ήταν το χειρότερο βράδυ

της ελληνικής ομάδας στην προκριματική φάση, όπου υπέστη και την πρώτη της ήττα και μάλιστα με διασυρμό. Πλέον, στη ρεβάνς της Κυριακής στο "Καραϊσκάκη", χρειάζεται ένα ποδοσφαιρικό... θαύμα (νίκη με σκορ 3-0 ή 5-1, 6-2, 7-3 κλπ) για να πάρει το εισιτήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας.

Οι Κροάτες απέδειξαν ότι ήταν ανώτεροι στο ματς και ουσιαστικά βρίσκονται με το ένα πόδι στο Μουντιάλ της Ρωσίας, κερδίζοντας άνετα και δίκαια την Ελλάδα που παρουσίασε πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο.

Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν οι Μόντριτς (13΄ με πέναλτι), Κάλινιτς (19΄), Παπασταθόπουλος (30΄), Πέρισιτς (34΄) και Κράμαριτς (49΄). Δείτε τα ΕΔΩ.

Ο αγώνας

Η Κροατία μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι αναζητώντας το γρήγορο γκολ με πίεση ψηλά, ενώ η Εθνική μας ομάδα της έδωσε μέτρα στα πρώτα λεπτά και προσπαθούσε να αμυνθεί προσεκτικά και να βγάλει αντεπιθέσεις, δίχως να έχει κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα.

Τραγικό λάθος του Καρνέζη και γρήγορο προβάδισμα για την Κροατία

Στο 11ο λεπτό όμως ο Ορέστης Καρνέζης υπέπεσε σε ένα ολέθριο λάθος που στοίχισε στην ελληνική ομάδα. Ο Τζαβέλλας γύρισε την μπάλα στον Έλληνα τερματοφύλακα με πάσα, όμως εκείνος έκανε κακό κοντρόλ χάνοντας τον έλεγχό της, με συνέπεια να την κερδίσει ο Κάλινιτς που πίεσε και ο Καρνέζης να τον ανατρέψει με τον διαιτητή να σφυρίζει σωστά το πέναλτι. Ο Μόντριτς εκτέλεσε εύστοχα και οι Κροάτες άνοιξαν το σκορ στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης.

Δεύτερο γκολ πριν περάσει το πρώτο 20λεπτο

Πριν προλάβει να συνέλθει από το σοκ του γρήγορου γκολ που δέχτηκε από το… πουθενά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η Κροατία πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 19΄. Ο Στρίνιτς έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και έβγαλε ασίστ «πάρε-βάλε» στον αμαρκάριστο Κάλινιτς στην «καρδιά» της ελληνικής άμυνας, με τον σέντερ φορ της Μίλαν να «εκτελεί» ολομόναχος με εξαιρετικό τακουνάκι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

«Ξύπνησε» και μείωσε η Εθνική

Μετά το 25΄ οι διεθνείς μας άρχισαν να ισορροπούν το ματς και να επιδιώκουν να βγουν μπροστά. Στο 29΄ είχαν την πρώτη καλή στιγμή. Ο Μήτρογλου πήρε πάσα από τον Φορτούνη, γύρισε παράλληλα την μπάλα, αλλά δεν ακολούθησε κανείς. Ωστόσο, στην άλλη πλευρά, ο Ζέκα έτρεξε και έκλεψε την μπάλα για να βγάλει παράλληλη μπαλιά στην περιοχή, αλλά ο Βίντα έδιωξε προ του Μήτρογλου.

Το γκολ όμως ήρθε με κεφαλιά του Παπασταθόπουλου μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Φορτούνη, με τον Έλληνα στόπερ να τους νικά όλους στον αέρα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1.

Κενά στην άμυνα και «μαχαιριά» με τρίτο γκολ

Πάνω που η γαλανόλευκη μείωσε και έδειχνε να συνέρχεται από το άσχημο ξεκίνημα, η Κροατία της… έκοψε τη φορά σκοράροντας το τρίτο της γκολ στο 34΄. Η ελληνική άμυνα «κοιμήθηκε» και πάλι, με τον Βρσάλικο να σεντράρει ανενόχλητος από δεξιά στον αφύλακτο Πέρισιτς στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 3-1, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια στην ανασταλτική λειτουργία της Ελλάδας.

Στο 44΄ λίγο έλειψε να δεχτούμε και τέταρτο γκολ, με τον Καρνέζη να κάνει διπλή επέμβαση. Ο Κράμαριτς έπιασε ένα χαμηλό σουτ και ο Καρνέζης απέκρουσε δύσκολα πέφτοντας στη γωνία του, με τον Κάλινιτς να παίρνει το ριμπάουντ, να σουτάρει, και τον Καρνέζη να ξαναπέφτει και να αποκρούει και πάλι. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 3-1.

Παιδαριώδες λάθος από Σταφυλίδη και 4-1

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για την Εθνική, με την Κροατία να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 4-1 στο 49΄. Ο Μόντριτς έβγαλε μπαλιά στην περιοχή και ο Σταφυλίδης έκανε τραγικό λάθος, προσπαθώντας να γυρίσει την μπάλα στον Καρνέζη με το στήθος αντί να απομακρύνει. Ο επερχόμενος Βρσάλικο που ακολούθησε τη φάση «τσίμπησε» την μπάλα προ του Καρνέζη και ο Κράμαριτς από κοντά πέτυχε το γκολ σε κενή εστία.

Είχε ευκαιρίες για να μειώσει η Εθνική

Οι Κροάτες είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και οι διεθνείς μας έδειχναν ξανά υπνωτισμένοι και σαφώς επηρεασμένοι από το νέο ολέθριο σφάλμα που πλήρωσαν με γκολ. Στο 60΄ απείλησε ο Μήτρογλου με ένα καλό σουτ που απέκρουσε ο Σούμπασιτς. Στο μεταξύ, οι γηπεδούχοι έφταναν με ευκολία στην περιοχή μας και δημιουργούσαν φάσεις. Στο 63΄ ο Παπασταθόπουλος λίγο έλειψε να πετύχει δεύτερο γκολ με κεφαλιά, η οποία όμως πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 75΄ η Ελλάδα είχε νέα καλή στιγμή για να μειώσει το σκορ, όμως η Κεφαλιά του Μήτρογλου μετά από κόρνερ του Φορτούνη πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Σούμπασιτς, άουτ. Στο 90΄ χάθηκε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική, με τον Σούμπασιτς να αποκρούει με δύσκολη επέμβαση την εξαιρετική κεφαλιά του Μήτρογλου και στην επαναφορά τον Παπαδόπουλο να μην μπορεί να βρει δίχτυα.

Το ματς έληξε με 4-1, με το τελικό αποτέλεσμα να αφήνει στην Ελλάδα ελάχιστες ελπίδες για πρόκριση στο Μουντιάλ του 2018 που θα γίνει στη Ρωσία.

Συνθέσεις:

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς (89' Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κράμαριτς (82' Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κάλινιτς (76' Ρέμπιτς).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Μανιάτης (46' Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Σάμαρης (62' Ταχτσίδης), Ζέκα, Φορτούνης, Σταφυλίδης (72' Μπακασέτας), Μήτρογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα