Ανησυχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την άδεια σε Κουφοντίνα

Τη 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα σχολίασε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, τονίζοντας πως εκφράζει την ανησυχία του.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νόερτ, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, οι ΗΠΑ καταδικάζουν την «απελευθέρωση» του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η ίδια σημείωσε ότι σε ανάλογη περίπτωση χορήγησης άδειας σε μέλος της «17 Νοέμβρη» (σ.σ.

Χρ. Ξηρό) στο παρελθόν, ο αδειούχος δεν επέστρεψε στη φυλακή.

Συγκεκριμένα η Χέδερ Νόερτ τόνισε χαρακτηριστικά:

"Κάτι που συνέβη στην Ελλάδα σήμερα, μας ανησύχησε τρομερά. Η Ελλάδα απελευθέρωσε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη από την οργάνωση 17 Νοέμβρη. Θα θέλαμε να καταδικάσουμε την απελευθέρωση του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο οποίος αφέθηκε για διήμερη άδεια από τις ελληνικές φυλακές.

Έχει καταδικαστεί για πολλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων αυτής του Ουίλιαμ Νορντίν, Ακολούθου Αμύνης της αμερικανικής πρεσβείας, αλλά και αυτής του λοχία της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ρόναλντ Στιούαρτ. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα εξέφρασε τις σιβαρές ανησυχίες της για αυτή την απόφαση στην κυβέρνηση της Ελλάδας. Στο παρελθόν, όταν κάποιοι άνθρωποι της 17 Νοέμβρη που είχαν καταδικαστεί για δολοφονίες είχαν αφεθεί ελεύθεροι, εξαφανίστηκαν. Άρα προφανώς έχουμε κάποιες ανησυχίες για αυτό".

Δείτε το βίντεο με την ενημέρωση της εκπροσώπου του State Department

Keywords
Τυχαία Θέματα