Συνεχίζονται και σήμερα οι εκλογές σε ΕΕΘ και ΒΕΘ

Ξεκίνησε και σήμερα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων διοικητικών συμβουλίων στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Μέλη του ΕΕΘ και του ΒΕΘ προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες, στη δεύτερη

ημέρα της διαδικασίας. Οι εκλογές του ΕΕΘ διεξάγονται στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ, ενώ του ΒΕΘ στο περίπτερο 16.

Όσον αφορά στο ΕΕΘ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες χθες ψηφίσαν 700 μέλη, ακριβώς, 535 στις υπηρεσίες και 165 στους επαγγελματίες.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται τα μέλη του ΕΕΘ, που έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο, δηλαδή έχουν εγγραφεί έως και τις 01/12/2016.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΘ θα απαρτίζεται από 51 μέλη και η θητεία του θα είναι τετραετής.

Τα μέλη του ΕΕΘ θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις υποψήφιους προέδρους και συγκεκριμένα τους: Μιχάλη Ζορπίδη με τον συνδυασμό «Ισχυρό Επιμελητήριο», Χρήστο Νικολόπουλο με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» και Έφη Γιοβανίδου με τον συνδυασμό «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση μικρών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών Θεσσαλονίκης».

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΒΕΘ θα απαρτίζεται από 41 μέλη, εκ των οποίων 27 θα είναι από το Τμήμα Βιοτεχνών και 14 από το Τμήμα Παροχής Υπηρεσιών.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ταμειακώς ενήμεροι και έχει παρέλθει ένας χρόνος από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο.

Τα μέλη του ΒΕΘ θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε υποψήφιους προέδρους και συγκεκριμένα τους: Παναγιώτη Παπαδόπουλο με τον συνδυασμό «Βιοτεχνική Συμμαχία», Αθανάσιο Νικολόπουλο με τον συνδυασμό «Βιοτεχνική Συνεργασία», Ιωάννη Φωτιάδη με τον συνδυασμό «Ένωση Βιοτεχνών – Νέοι Ορίζοντες», Παύλο Κολοβό με τον συνδυασμό «Βιοτεχνική Αλληλεγγύη» και Πασχάλη Κυριακού με τον συνδυασμό «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση μικρών και αυτοαπασχολούμενων βιοτεχνών Θεσσαλονίκης».

Η εκλογική διαδικασία και στα δυο επιμελητήρια θα συνεχιστεί μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου και κάλπες για το ΕΕΘ θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 08:00 μέχρι τις 18:00 και για το ΒΕΘ από τις 07:30 έως τις 17:30.

Keywords
Τυχαία Θέματα