Καρκίνος: Δέκα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοούμε


Δείτε δέκα συμπτώματα που αφορούν τον καρκίνο και οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε να αγνοούμε:

ΚΑΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΠΕΨΙΑ


Εάν αισθάνεστε συχνά κάψιμο ή ελαφρύ πόνο στο στήθος μετά το φαγητό θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας για να σας εξετάσει προσεκτικά.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΡΡΟΙΑ

Πολλές γυναίκες αναφέρουν ασυνήθιστα πολύ αίμα ή επώδυνη εμμηνόρροια ή εμφάνιση αίματος μεταξύ των περιόδων πριν διαγνωστούν με καρκίνο του ενδομητρίου ή της μήτρας.

ΣΥΡΙΓΜΟΣ

ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ

Ένα από τα πρώτα σημάδια του καρκίνου του πνεύμονα που θυμούνται οι περισσότεροι ασθενείς είναι το λαχάνιασμα. Ο καρκίνος του θυρεοειδούς επίσης προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα.


ΕΝΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Η δυσκοιλιότητα, η διάρροια και οι οποιαδήποτε αλλαγές στις κενώσεις μπορεί να αποτελούν σημάδι καρκίνου. Το κλειδί είναι να παρατηρήσετε εάν επιμένουν τα συμπτώματα χωρίς να υποχωρούν χωρίς κάποια εμφανή αιτία.

ΤΑ ΝΥΧΙΑ

Ένα καφέ ή μαύρο σημάδι κάτω από το νύχι μπορεί να σημαίνει καρκίνο του δέρματος, ενώ τα πρησμένα άκρα των δαχτύλων και τα νύχια που γέρνουν προς τα κάτω μπορεί να σημαίνουν καρκίνο του πνεύμονα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΥΣΗΣ

Ακόμη ένα σύμπτωμα του καρκίνου του προστάτη είναι η δυσκολία να επιτευχθεί ή να διατηρηθεί η στύση.

ΚΟΠΩΣΗ

Μια γενική αίσθηση κακουχίας και κόπωσης μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά πράγματα αλλά όταν συνδυάζεται και με άλλα συμπτώματα μπορεί να σημαίνει καρκίνο ή άλλες απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.

ΠΥΡΕΤΟΣ

Οι συχνοί πυρετοί μπορεί να αποτελούν σημάδι ύπαρξης λευχαιμίας.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΗΣΗ

Στους άνδρες, το πιο συχνό σύμπτωμα του καρκίνου του προστάτη είναι η δυσκολία στην ούρηση. Πολλοί άνδρες έχουν αναφέρει επίσης δυσκολία στο να διακόπτουν την ροή των ούρων.

ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ

Εάν το στήθος σας μοιάζει κόκκινο ή μωβ, το αισθάνεστε ζεστό, πρησμένο ή ερεθισμένο, μπορεί να σημαίνει ότι πάσχετε από καρκίνο του μαστού.

Keywords
Τυχαία Θέματα