Στο Εφετείο σήμερα η αίτηση ακύρωσης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να εξεταστεί η αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμια Επιτροπής Ασύλου με την οποία παρέχεται άσυλο στον πρώτο από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Η αίτηση διαβιβάστηκε την Τρίτη στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών από το αστυνομικό Τμήμα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε την Τρίτη στο Διοικητικό Εφετείο και αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, ενώ κατέθεσε και αίτηση αναστολής.

Τον τελικό λόγο για την αίτηση

ακύρωσης την έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς είτε η Κυβέρνηση είτε ο Τούρκος στρατιωτικός μπορούν να ασκήσουν έφεση επί της όποιας απόφασης εκδοθεί.

Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δικαστούν στη χώρα μας οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μελετά το θέμα αυτό στην περίπτωση που ζητηθεί από την Τουρκία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει η δυνατότητα εκ της ποινικής νομοθεσίας οι οκτώ Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που φέρονται να τέλεσαν στην αλλοδαπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα