Καβάλα: "Πάγωσε" η διαδικασία για την επιστροφή των απολυμένων στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων

«Πάγωσε» η διαδικασία της υπογραφής των ιδιωτικών συμφωνητικών μεταξύ των απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και της εργοδοσίας για την επιστροφή τους στην εργασία τους, αν και βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχε συμφωνηθεί αρχικά, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί.

Όπως αναφέρει τοkavalapost.gr, μετά την τριήμερη διακοπή της Πρωτοχρονιάς, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν εκ νέου την περασμένη Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη «φάση» είχαν προλάβει να υπογράψουν συνολικά 56 πρώην εργαζόμενοι,

μέχρι που προέκυψε «κώλυμα» με την κατανομή συγκεκριμένων θέσεων εργασίας σε συγκεκριμένα άτομα.

Οι αλλεπάλληλες συζητήσεις δεν «έβγαλαν» κάποιο απτό αποτέλεσμα και έτσι αποφασίστηκε, για να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος, να συνεχιστεί η διαδικασία των συνεντεύξεων όλων των πρώην εργαζομένων και με το πέρας αυτής, εάν και εφόσον η εταιρία μπορέσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε να προχωρήσει και η διαδικασία της συλλογής των υπογραφών.

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκαν «κωλύματα» στην υλοποίηση της συμφωνίας που επετεύχθη στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ απολυμένων και εργοδοσίας ΒΦΛ, ο Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Νεφελούδης βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με την Καβάλα για να συμβάλλει στο να ξεπεραστούν όλα και να προχωρήσει η διαδικασία.

Σε συνέχεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου 2018, ο κ. Νεφελούδης ανήρτησε στο facebook υπόσχεση για την υλοποίηση νέας τριμερούς συνάντησης περί το τέλος του τρέχοντος μήνα, αυτήν τη φορά στην Καβάλα:

«Όλο αυτό το διάστημα, δηλαδή από τότε που πάρθηκε η ιστορική απόφαση επαναπρόσληψης των 180 εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας, μέχρι και σήμερα καταβάλλονται πολύ μεγάλες προσπάθειες, είναι αλήθεια από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με την συνδρομή και εγγύηση του Υπουργείου, για την υλοποίηση της. Δεν ήταν ούτε και είναι το πιό εύκολο πράγμα. Πάμε καλά όμως, όλα προχωράνε, με δυσκολίες πολλές φορές, αλλά νομίζω πως το νερό μπήκε στο αυλάκι. Για όσες εκκρεμότητες παρουσιαστούν αυτές, όπως ενημέρωσα τόσο τους εργαζόμενους όσο και την επιχείρηση, θα αντιμετωπιστούν δημιουργικά σε νέα τριμερή, που γιατρού επιτρέποντος μπορεί να γίνει στο τέλος Γενάρη στην Καβάλα, ειδάλλως στο Υπουργείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα