Σουδάν: Ένοπλοι απήγαγαν Ελβετή που εργάζεται σε ΜΚΟ

Την απαγωγή μιας Ελβετής, που εργάζεται για μια ανθρωπιστική οργάνωση, στο Νταρφούρ, την επαρχία του δυτικού Σουδάν, η οποία σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο επί μια δεκαετία και πλέον, ανακοίνωσαν χθες οι ελβετικές αρχές και εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απαγωγή σημειώθηκε δύο ημέρες μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να άρει το εμπάργκο, που επιβαλλόταν για 20 χρόνια σε βάρος του Σουδάν.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού

ταχυδρομείου το οποίο έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας ανέφερε χθες ότι είναι «ενήμερο για την υπόθεση μιας Ελβετής η οποία απήχθη στο Σουδάν (Νταρφούρ)», προσθέτοντας ότι αντιπρόσωποι της ελβετικής κυβέρνησης βρίσκονται «σε επαφή με τις τοπικές αρχές». Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ταυτότητα του προσώπου που απήχθη ή για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η απαγωγή.

Η Μάρτα Ρουέδας, συντονίστρια του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στο Σουδάν, επιβεβαίωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο την απαγωγή.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ελβετή, η οποία είχε εγκατασταθεί στο Σουδάν πριν από πολλά χρόνια, «απήχθη την περασμένη νύχτα (σ.σ. βράδυ Σαββάτου) από άγνωστους ένοπλους κοντά στην κατοικία της στο κέντρο αγροτικής έρευνας αλ Φάσερ», όπως είπε η συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών στο Χαρτούμ. Η γυναίκα «δεν ανήκε στο προσωπικό του ΟΗΕ, αλλά είχε συνεργαστεί με τον ΟΗΕ στις δραστηριότητές του», πρόσθεσε η Ρουέδας και ανάφερε ότι «ελπίζουμε να υπάρξει θετική διευθέτηση αυτής της υπόθεσης».

Οι αρχές του Σουδάν δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής δημόσια την υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα