Στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση φύλου

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα τεθεί υπό συζήτηση σήμερα το μεσημέρι το νομοσχέδιο με θέμα τη «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου- Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω και πως όποιες αλλαγές τυχόν γίνουν στο νομοσχέδιο, θα είναι ήσσονος σημασίας και δε θα επηρεάζουν την ουσία και το περιεχόμενό του. Ήδη από την περασμένη Παρασκευή,

κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στην Ιερά Σύνοδο, που ζητούσε απόσυρση του νομοσχεδίου, διαβεβαίωναν ότι «η κυβέρνηση με παρρησία και πάντοτε μέσα από το διάλογο συνεχίζει να επιδιώκει τομές για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, καταγωγής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού».

Σημειώνεται πως την περασμένη Τρίτη το επίμαχο νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του κοινοβουλίου. Θετικά επί της αρχής ψήφισαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια ζητώντας παράλληλα από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μια σειρά αλλαγών, το ίδιο έκανε και η Ενωση Κεντρώων, ενώ ΚΚΕ και Χ.Α καταψήφισαν.

Η διαδικασία, που ξεκινά σήμερα, αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο με τη σχετική ψηφοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα