Σεμινάρια για ανάδοχους γονείς από την ΑΡΣΙΣ και την ΠΚΜ στη Θεσσαλονίκη

Σεμινάριο εκπαίδευσης για υποψήφιους ανάδοχους γονείς, στο πλαίσιο του προγράμματος ELFO για την προώθηση του θεσμού της αναδοχής, διοργανώνει η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

- ενημέρωση για το θεσμικό πλαίσιο της αναδοχής και της επιτροπείας ανηλίκων
- συζήτηση με ειδικούς επαγγελματίες για όλη τη διαδικασία της αναδοχής, τόσο τη θεσμική όσο και την ψυχοκοινωνική της διάσταση
- βιωματική εκπαίδευση για την οικοδόμηση μιας λειτουργικής σχέσης ανάμεσα στο παιδί

και τον ανάδοχο γονέα
- ενημέρωση από πολίτες που είναι ανάδοχοι γονείς

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2018 (Σάββατο - Κυριακή), ενώ θα ενισχυθεί σε επόμενο χρονικό διάστημα με συναντήσεις αναστοχασμού και συμβουλευτικής υποστήριξης.

Οι περισσότεροι πολίτες μπορούν να γίνουν ανάδοχοι, ανεξάρτητα από το αν είναι άγαμοι ή έγγαμοι, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν παρακολουθήσει μια επαρκή εκπαιδευτική διαδικασία. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά σεμινάρια μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους έως τις 15 Ιανουαρίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες και για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση και πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Στο γραφείο της ΑΡΣΙΣ, Λέοντος Σοφού 26, τηλ. 2310526150.
Στο γραφείο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τηλ. 2313330872 (Φώτης Τέγος).

Keywords
Τυχαία Θέματα