Σε προχωρημένες συζητήσεις για τρία ιταλικά ακίνητα ο δήμος Θεσσαλονίκης

Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα παραχώρησης τριών κτιρίων ιδιοκτησίας τους ιταλικού κράτους στον δήμο Θεσσαλονίκης εκτίμησε πως θα υπάρξουν εντός του επόμενου τριμήνου ο ο πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου της πόλης, Χρήστος Σαραντόπουλος.

Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα με αφορμή τη διοργάνωση του 30ου Money Show από τις 12 έως και τις 14 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως

είπε, γίνονται προσπάθειες, ώστε να αποδοθούν για χρήση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης αυτά τα τρία κτίρια ιδιοκτησίας του ιταλικού κράτους" ενώ τόνισε πως "στο επόμενο τρίμηνο θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις και για τα τρία".

Σύμφωνα με τον κ. Σαραντόπουλος, τα κτήρια αυτά είναι τα εξής: Το κτίριο όπου σήμερα στεγάζεται το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης "Λοιμωδών", στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 13, το παλιό καπνομάγαζο στη Φλέμινγκ με Όλγας, και το κτίριο όπου στεγαζόταν το παλιό ιταλικό προξενείο, γνωστό και ως "Βίλα Σαλέμ", επίσης στην Όλγας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαραντόπουλος διευκρίνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα κτήρια της παλιάς καπναποθήκης και του "Λοιμωδών" ανήκουν στο ιταλικό δημόσιο και συγκεκριμένα στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ το κτίριο του παλιού ιταλικού προξενείου ανήκει σε εταιρεία στην οποία έχουν μεταβιβαστεί ακίνητα του ιταλικού δημοσίου προς αξιοποίηση.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ανέφερε: "Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η θητεία μας, αρχίσαμε τις συζητήσεις για το πώς μπορεί να περιέλθουν τα προαναφερόμενα κτίρια ιδιοκτησίας του ιταλικού κράτους στον δήμο Θεσσαλονίκης. Δεν είναι τόσο εύκολη ιστορία, είναι ακίνητα μεγάλης αξίας και το ιταλικό κράτος θέλει ανταλλάγματα. Οι συζητήσεις όμως προχωρούν. Για αυτούς είναι άχρηστα, έτσι όπως μένουν αναξιοποίητα".

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μπουτάρη, οι εξελίξεις που αφορούν στο συγκεκριμένο ζήτημα θα έρθουν μετά το καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα