Σατιρική παραγωγή με τον Γιώργο Μητσικώστα στην ΕΡΤ

Η δημόσια τηλεόραση ετοιμάζει μια σατιρική παραγωγή, η οποία θα προβάλλεται ένα τέταρτο πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

«Πρόσφατα έκανα μια πρόταση στη διοίκηση της ΕΡΤ για μια “ριαλιτο-αθλητικο-πολιτική” σατιρική εκπομπή με σκοπό το γέλιο και τη δέχτηκαν με θετικό τρόπο. Ούτε την αγωνία ούτε τον πόνο ούτε τον τρόμο θέλω να καυτηριάσω. Αρκετά προβλήματα έχουν οι Ελληνες» αναφέρει στην «Espresso» ο Γιώργος

Μητσικώστας και συμπληρώνει ότι η σάτιρα δεν χρειάζεται ακριβές παραγωγές:

«Ενας τηλεθεατής μου στο YouTube έγραψε ως σχόλιο στο διαδίκτυο: “Ενα τελάρο να βάλετε στον Μητσικώστα και μισή περούκα θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος”. Και αυτή είναι η αλήθεια!», λέει.

Ο αγαπημένος μίμος αναφέρεται και στη λογοκρισία που επιβάλλεται στα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης από καταβολής της. «Πολλοί μου λένε: “Γιώργο, στην ΕΡΤ υπάρχει λογοκρισία”. Και τους απαντώ: “Γιατί στα άλλα κανάλια δεν υπάρχει;”. Πάντως εγώ ακόμη θυμάμαι να με έχει καλέσει σε εκπομπή της η Ρούλα Κορομηλά στην ΕΡΤ, με σκηνοθέτη τον Τάσο Μπιρσίμ, να έχω σατιρίσει τον Δημήτρη Τσοβόλα και να μην έχει πάρει άνθρωπος τηλέφωνο για να διαμαρτυρηθεί. Μάλιστα, ο Μπιρσίμ είχε πει στη Ρούλα να με καλέσει ξανά. Εγινε χαμός. Ολοι έμειναν ευχαριστημένοι και ας σατίριζα το “βαθύ ΠΑΣΟΚ” και τους ανθρώπους που ήταν δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου. Γιατί; Γιατί δεν σατιρίζω ποτέ την προσωπική ζωή των άλλων, την ιδιωτική. Αυτό που μιμούμαι είναι η δημόσια παρουσία των προσώπων και αυτό που αποφεύγω είναι η προπαγάνδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα