Προβληματισμός για τους πυρσούς στον ΠΑΟΚ - Τι γράφει ο κανονισμός

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο των Τρικάλων άναψαν πυρσούς κατά τη διάρκεια του αγώνα, με συνέπεια η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ να κινδυνεύει με νέα τιμωρία.

Φτιάξε τα πιο ΠΑΟΚ Χριστούγεννα στα PAOK FC Official

Stores

Το γεγονός αυτό φυσικά έχει επιφέρει προβληματισμό στις τάξεις του Δικεφάλου του Βορρά.

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη δύο τέτοιους είδους παραβάσεις, για πυρσούς και καπνογόνα και με βάση τον νέο κανονισμό, στην τρίτη φορά προβλέπεται ποινή κεκλεισμένων των θυρών έως και για δύο αγωνιστικές.

Ωστόσο, υπάρχει πολύ πιθανό ενδεχόμενο να γλυτώσουν οι "ασπρόμαυροι" την τιμωρία της έδρας τους, καθώς οι πυρσοί που άναψαν δεν κρατήθηκαν στα χέρια των οπαδών στην κερκίδα, αλλά πετάχτηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου και συγκεκριμένα στο ταρτάν.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα γράφει ο νέος πειθαρχικός κώδικας στο άρθρο 15, παράγραφος 2: "Η εισαγωγή ή το άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού στις κερκίδες πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, αν δεν επακολούθησε ρίψη αυτών, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές…"

Στη συνέχεια αναγράφονται οι ποινές. Τις πρώτες δύο φορές υπάρχει πρόστιμο ενώ την τρίτη φορά τιμωρείται η έδρα για μία ή δύο αγωνιστικές.

Επειδή όμως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν τους πυρσούς κάτω και δεν τους είχαν στην εξέδρα, υπάρχει πιθανότητα να μην κλείσει η Τούμπα ξανά και να υπάρξει μόνο πρόστιμο ως τιμωρία.

Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είναι έντονα προβληματισμένοι σχετικά με το άναμμα των πυρσών διότι έχουν επισημάνει αρκετές φορές στους οπαδούς της ομάδας πως πρέπει να το αποφεύγουν ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος νέων ποινών.

Keywords
Τυχαία Θέματα