"Πέλκας, ο νέος ηγέτης του ΠΑΟΚ"

Ο πολύ έμπειρος γυμναστής και προπονητής Νίκος Καρύδας με πλούσιο βιογραφικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μίλησε για τον ΠΑΟΚ και για τον εξαιρετικό Δημήτρη Πέλκα.

Φτιάξε τα πιο ΠΑΟΚ Χριστούγεννα στα PAOK FC Official Stores

Αρχικά,

μιλώντας στον «Libero 107,4» σχολίασε το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Να πω ότι τον ΠΑΟΚ τον έχω δει ελάχιστες φορές λόγω των υποχρεώσεων μου. Στο γήπεδο πήγα λόγω του γιου μου, ο οποίος μεγάλωσε στο Καραϊσκάκη, αλλά έχει πωρωθεί με τον ΠΑΟΚ. Είδα ένα παιχνίδι που μόνο στα λόγια ήταν ντέρμπι. Μου έκανε εντύπωση ο ΠΑΟΚ που ήταν αποφασισμένος στο ντέρμπι. Περίμενε βέβαια να βρει απέναντι του κανονικό Παναθηναϊκό, αλλά ήταν μόνο οι φανέλες. Ο ΠΑΟΚ περίμενε να δει αν θα έβγαινε στο γήπεδο ο κανονικός Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ομάδα με χημεία, πιο ομάδα, ο Παναθηναϊκός έκανε αγγαρεία. Η έκταση του σκορ ήταν φυσιολογική και θα μπορούσε να είναι και ακόμα μεγαλύτερο το σκορ. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε έναν πολύ σωστό δρόμο. Δεν μπορεί να πει κανένας ότι αυτό ήταν ντέρμπι. Μου έκανε περισσότερο αρνητική αίσθηση ο Παναθηναϊκός. Και στο Καραϊσκάκης ο ΠΑΟΚ είχε ένα σκεπτικό με υπομονή και κράτημα μπάλας. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει. Νομίζω ότι γενικά ο ΠΑΟΚ παίζει έξυπνα και προφανώς είναι θέμα προπονητή που ξέρει την κατάσταση των παικτών του και των αντιπάλων του. Ο Λουτσέσκου φώναζε τους παίκτες να πιέσουν μπροστά, κάτι που δεν έγινε, αλλά πιστεύω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού των παικτών ήταν ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να ξυπνήσει και υποσυνείδητα δε βγαίνανε. Σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί στη φάση του ΠΑΟΚ".

Για τον Πέλκα: "Έχω συνεργαστεί με τον Πέλκα και ίσως ακουστεί βαρύ αυτό που θα πω, αλλά πάντοτε έλεγα ότι ο Δημήτρης θα γίνει ο νέος Κούδας στον ΠΑΟΚ. Από πολύ μικρός έδειχνε πως μπορεί να εξελιχθεί, ότι έχει φανταστική τεχνική, προσωπικότητα, διεισδυτικότητα. Νομίζω ότι ο Πέλκας μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης του ΠΑΟΚ. Ήταν καλό που ο Πέλκας έφυγε από τον ΠΑΟΚ. Και νωρίτερα θα έπρεπε να πάρει ευκαιρίες ο Πέλκας και πέρυσι δεν πήρε αυτές που έπρεπε. Ο κόσμος είναι δύσπιστος με τους νέους παίκτες και αυτό είναι ένα λάθος. Έχει να δώσει πολλά ο Δημήτρης και ξέρω πως δουλεύει σε αυτό το κομμάτι. Μίλησα μαζί του και ξέρω πως δεν είναι μόνο πως μπορεί, αλλά το θέλει κιόλας".

Keywords
Τυχαία Θέματα