Παύλος Μυροφορίδης: Ήρθα στον Άρη για να πετύχω και θα το κάνω

Ο Παύλος Μυροφορίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παρουσίασε το πλάνο και το όραμά του για τον Άρη και ξεκαθάρισε πως ο λόγος που ήρθε στην ομάδα είναι να πετύχει και εμφανίστηκε πεπεισμένος πως θα το καταφέρει.

«Θα έπρεπε να μεταφέρω έστω και μία μικρή πρόοδο. Αλλιώς τι είχαμε και τι χάσαμε. Θεωρώ ξεκάθαρα, ότι ξέρω που έχω έρθει. Τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και θεωρώ ότι έχω βρει τον τρόπο για να πάει από εδώ και πέρα η ομάδα. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ο οργανισμός, υπάρχει ομάδα, που καλώς ή κακώς, όποιος δεν θέλει να το βλέπει, κακό του

κεφαλιού του, που τα 4 τελευταία χρόνια, ταλαιπωρείται είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Κι επειδή τα λόγια λέγοντα, πρέπει να βρούμε την ουσία της πράξης. Καλά είναι τα λόγια.. Θα μιλήσω ξεκάθαρα για τον στόχο και την ουσία του.

Το ότι έγιναν λάθη και τι δεν πήγε καλά, είναι κάτι που στο τέλος φάνηκε. Αν όμως είμαστε σωστοί και θέλουμε να αξιολογήσουμε σωστά μία κατάσταση, κανείς δεν ήθελε να κάνει λάθος. Όλοι θέλησαν να πετύχουν, το ότι δεν τα κατάφεραν είναι άλλο θέμα. Είναι δεδομένη η αμφισβήτηση, το ότι δεν πρέπει κανείς από εμάς να μείνει σε αυτή είναι το δεύτερο δεδομένο.

Προσωπικά ξέρω πως να το διαχειριστώ. Το ότι πρέπει να φύγει η κατάθλιψη, μαγικά δεν υπάρχουν, αλλά τρόποι υπάρχουν. Το ότι υπάρχει μία ομάδα που έχει αυτή τη στιγμή 22 συμβόλαια, είναι αυτό που έχουμε στο τραπέζι. Το ότι όλοι μπορεί να σκέφτονται την κατηγορία, εγώ θέλω να βλέπω αυτό που έχω μπροστά μου και όχιθ αυτό που θα γίνει. Μακάρι να γίνει.

Θα υπάρξουν αλλαγές σε πολλά μέτωπα. Αυτό που ετοιμάζεται είναι πως πρέπει να χτίσουμε σε βάση και όχι σε άμμο. Όχι κάτι που θα είναι καλό επικοινωνιακά, αλλά από ουσία μηδέν. Ξέρω που ήρθα. Ξέρω τι σημαίνει ο Άρης τα τελευταία χρόνια να μην είναι εκεί που πρέπει και να μην παίζει εκεί που πρέπει.

Δεν θέλω να φτάσω στο.. φεγγάρι, θέλω να πατάω τα πόδια μου στη γη και να λύνω ένα πρόβλημα κάθε μέρα. Ένα πρόβλημα τη μέρα λύνεται και θα συνεχίσει. Θεωρώ αδιανόητο αυτό που είδα στο Ρύσιο. Θα αλλάξει σύντομα. Είναι αδιανόητο ο Άρης να μην εκμεταλευτεί αυτό που μπορεί, από ένα δικό του αθλητικό κέντρο, που είναι δεδομένο ότι θα γίνει. Τίποτα άλλο να μην γίνει το Ρύσιο θα αλλάξει. Ο κ. Καρυπίδης έδωσε το έναυσμα να γίνει αυτό. Μπορεί να ακούγεται αβανταδόρικο να πω μία καλή κουβέντα για τον Καρυπίδη, αλλά εγώ δνε κάνω αβάντα ούτε στον εαυτό μου.

Ούτε υπερβολικός θα είμαι στα θέλω μου, αλλα θα είμαι πρακτικός. Αυτό που πρέπει να γίνει, γινεται. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα ζητήσω τη στήριξη κανενός. Τη στήριξη θα την κερδίσει η ομάδα. Θα την κερδίσει παίζοντας. Το να πούμε 5-10 ονόματα, μία μεταγραφή, αλλού είναι η ουσία. Όλοι αυτοί που θα είναι στον φετινό Άρη να δουν την ευκαιρία μπροστά μας. Αν δούμε τον Άρη πριν 5-6 χρόνια, είμαι ρεαλιστής, κανένας από εμάς δεν θα ήταν εδώ. Ούτε σαν θεατές από το γήπεδο δεν θα περνούσαμε. Έτσι το έχω μέσα μου. Ερχόμενος στην ομάδα, ακούω κάθε μέρα διάφορα, περίεργα. Αυτά που ακούω δεν έχουν τεκμηρίωση. Το να αμφισβητείται μία προσπάθεια δεν μπορεί να κανείς. Λάθη δεν κάνουν μόνο οι… πεθαμένοι. Θα γίνονται λάθη, λόγω δουλειάς, όχι δόλου.

Η επόμενη μέρα είναι μία. Πέρα από την κατάκτηση του στόχου. Είναι ξεκάθαρα να εμπνεύσουμε τους πάντες. Να βγάλει στο γήπεδο το συναίσθημα που έχασε αυτή η ομάδα. Το συναίσθημα βγαίνει προσπαθώντας ειλικρινά, χωρίς να μιλάμε καθόλου. Ότι κερδίσουμε, θα γίνει με τρόπο που θα το νιώσουν όλοι. Για να κερδίσεις, πρέπει να το αξίζεις και να προσπαθείς.

Ο στόχος μου φέτος είναι ένας. Πέρα από την νίκη και την άνοδο. Είναι να έχουμε στο γήπεδο 15.000 κόσμο. Να τον κερδίσουμε τον κόσμο. Θα συμβαδίσουμε με την δίψα του κόσμου. Αλλιώς δεν θα κάνουμε τίποτα. H φιλοσοφία μου είναι απλή. Έχω έναν κανόνα κι ένα στόχο στα αποδυτήρια. 25 διαφορετικές προσωπικότητες δεν μπορείς να απαιτήσεις να γίνουν οικογένεια και παρέα. Αυτό που απαιτώ, είναι να έχουν ένα κοινό στόχο. Κι αυτό θα το νιώσουν όλοι έξω. Ξέρω ότι θα τα καταφέρουμε και το πως. Τα μέτωπα είναι πολλά και ανοιχτά. Δεν θέλω να μας πιστέψει κανείς, χωρίς να μας δει.

Θέμα προπονητή θα κλείσει μέσα στο Σαββατοκύριακο. Γιατί δεν έχει κλείσει ακόμα; Έχει πολλές παραμέτρους. Αύριο το πρωί μπορούμε να πάρουμε 15 παίκτες είναι εύκολο. Να σεβαστούμε αυτούς που έχουμε, τους 22, να αξιολογήσουμε το υλικό και πάνω σε αυτό να χτίσουμε. Να μηδενίσω μία προσπαθεια όλων ειναι το εύκολο, δεν είναι του στιλ μου.

Προετοιμασία θα ξεκινήσει 24 του μήνα, τις επόμενες μέρες εργομετρικά οι παίκτες. Θέλω η πρώτη ανοιχτή προπόνηση, να είναι διαφορετική και ίσως γίνει 4-5 πιο αργά, να δουν στο Ρύσιο ότι μπαίνει μία καλή βάση. Τον κόσμο στο Χαριλάου θέλουμε να τον φέρουμε σε μάχη, όχι σε προπόνηση.

Εν συνεχεία ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων

Για την δικαστική μάχη: «Η ομάδα που θα σχεδιαστεί θα μπορεί να παίξει και στις δύο κατηγορίες. Μπορεί σε κάποιους να μην φαίνεται, αλλά είναι αυτό που έχω στο μυαλό μου. Αν πω ότι η ομάδα που σχεδιάζεται μπορεί την επόμενη χρονιά στη Σούπερ Λίγκ, κάτι που μπορεί να τραβήξει. Αν με ρωτήσετε αν αυτή η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει έξοδο στην Ευρώπη, θα σας πω δύσκολα, αλλά θα το παλέψει. Μακάρι να είχα απόφαση αύριο. Θα κοιτάξουμε την ουσία, όχι τα λόγια».

Για την νοοτροπία: «Δεν είναι δύσκολο, είναι εύκολο. Βάλε ένα βίντεο να δουν τι έχει πετύχει αυτή η ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αν δεν το κάνεις σημαίνει ότι δεν μπορείς να το μεταδώσεις. Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να μιλάμε, αλλά να δείξουμε σε όλους να καταλάβουν που ήρθαν. 20 δευτερόλεπτα αρκούν για να καταλάβει που ήρθε και την ευκαιρία που έχει πλέον».

Για το θέμα του προπονητή και την καθυστέρηση: «Έπρεπε να φτάσουμε στο πρώτο κομμάτι του Δικαστηρίου. Να δούμε αν θα πλατιάσει, ώστε να κάνουμε άμεσα την δουλειά μας. Θα αξιολογήσουμε τους προπονητές. Δεν μπορούμε να πάρουμε έναν προπονητή και να τον βάλουμε να κολυμπήσει στα… βαθιά».

Για την αδυναμία του Άρη εκτός γηπέδου: «Για να σε αδικήσει κάποιος πρέπει να του δώσεις το δικαίωμα. Αν δεν του το δώσεις θα σε αδικήσει μία, δύο, αλλά όχι συνέχεια. Αν είσαι αυτός που πρέπει θα το σκεφτεί καλά να σε αδικήσει. Εγώ θεωρώ δεν θα μας αδικήσει κανένας. Αν η ομάδα είναι αυτή που πρέπει κανείς δεν θα σου κάνει.. χειρουργείο. Τυφλά και με τη βοήθεια του Θεού δεν θα περιμένουμε να πάμε».

Για την περσινή σεζόν: «Πραγματικά ήταν ρόστερ Σούπερ Λίγκ, όχι θεωρητικά. Πολλά παίζουν ρόλο. Εγώ σαν αντίπαλος του Άρη δεν τον φοβήθηκα. Αν και είχε μακρά το καλύτερο υλικό στην κατηγορία. Δεν μου έβγαλε τον φοβο. Το σημαντικότερο όλων είναι η πίστη που θα έχει η ομάδα και ο αντίπαλος που δεν τον τρόμαξες. Πέρσι το έβλεπαν σαν ευκαιρία να διακριθούν. Αυτό δεν μπορείς να το γλιτώσεις. Πρέπει να ξέρεις πως θα σε αντιμετωπίσουν όπου και να παίζεις. Στο γήπεδο ο άλλος πρέπει να νιώσει ποιος είσαι».

Για τις εγγυήσεις και τις δεσμεύσεις του Καρυπίδη απέναντί του: «Aρχικά έδειξε το πόσο ήθελε να έρθω στον Άρη. Οι εγγυήσεις είναι καλές για την επόμενη μέρα. Δεν είμαι κουτός. Δεν θα ερχόμουν σε μία ομάδα που θα είχα προβλήματα καθημερινά. Ο κ. Καρυπίδης μέχρι τώρα λύνει το κάθε πρόβλημα. Ξεκάθαρες οι εγγυήσεις πάνω σε αυτό τον στόχο. Να είστε σίγουροι ότι όσα είπαμε με ικανοποίησαν και το σημαντικότερο είναι ότι βλέπω έναν άνθρωπο που θέλει να πετύχει. Και πέρσι το ήθελε. Το ότι δεν πέτυχε είναι πολλοί οι παράμετροι. Ίσως είχε στο μυαλό πως με τη φανέλα θα έβγαινε κατηγορία. Δεν είναι έτσι. Ο Άρης το ένιωσε γιατί δεν την σεβάστηκε την κατηγορία. Θεωρητικά αυτό είναι. Δεν μπορεί ο Άρης να παίζει σε αυτή την κατηγορία. Αυτό που εισπράττω είναι ένας άνθρωπος που του βάζω… εμπόδια και ασκήσεις, αλλά είναι πάντα δίπλα. Δεν θα προσπαθήσει να γλιτώσει κάτι, αντιθέτως δεν αποφεύγει τίποτα και δεν το αφήνει γι αύριο».

Για το μπάτζετ της νέας σεζόν: «Θα είναι ξεκάθαρη η μείωση μπάτζετ. Να ξέρουμε τι θέλουμε και τι ζητάμε. Το εύκολο θα ήταν να έχω 25 παίκτες με μεγάλα συμβόλαια. Εγώ θέλω να δίνω στις ομάδες μου κίνητρο. Θέλω οι παίκτες μου να κερδίσουν τα λεφτά τους. Να δείξει αγωνιστικά ότι τα αξίζει. Καθισμένο σε συμβόλαια δεν θέλω κανέναν. Κοπρίτες δεν θα δημιουργήσουμε! Δεν είναι εις βάρος του Άρη, αλλά και εις βάρος μου. ήρθα εδώ να πετύχω, όχι να κάνω δημόσιες σχέσεις. Και θα το δώσω στον κόσμο να καταλάβει, χωρίς ψέμματα κι ας πονάει.Με την αλήθεια προχωράς, με το ψέμα απλά επιβιώνεις για λίγο».

Για την αξιολόγηση του ρόστερ: «Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά στοιχεία αυτού του ρόστερ. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι αυτοί οι παίκτες δεν έχουν τις δυνατότητες. Θα πάμε σε ποδοσφαιριστές αληθινούς, θα εξυπηρετουν την ομάδα, θα βγάλουν συναίσθημα και θα το δείτε γρήγορα. Το ποδόσφαιρο σήμερα, πόσω μάλλον στον Άρη, θα είναι σαν να παίζουμε το τελευταίο μας παιχνίδι».

Για την αντιμετώπιση που είχε φέτος ο Άρης, εξωαγωνιστικά: «Όλα παίζουν τον ρόλο τους, αλλά… Επειδή ήμουν στον Απόλλωνα, όταν έπαιζε στην Καλλονή και κέρδισα 1-4, βλέποντας την Καλλονή, έλεγα ότι ήταν αδύναμη. Η Καλλονή όταν έπαιξε με τον Άρη, είδα κάτι άλλο. Το πως… σκοτωνόντουσαν με τον Άρη, το έβγαλε ο Άρης σαν ομάδα.

Η άλλη όψη του νομίσματος, δεν πήρε το σφύριγμα που πήραν οι άλλες ομάδες. Δεν βγήκε κατηγορία για δύο σφυρίγματα; Δεν είναι έτσι. Αν μιλάμε για διαιτησία, μικραίνουμε τον Άρη. Δεν πρέπει να το κάνουμε. Καλό είναι να αφήσουμε αυτό που έγινε, όχι γιατί δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε, αλλά δεν μας εξυπηρετεί σε κάτι αυτή τη στιγμή. Αύριο είναι άλλη μέρα.

Οι αντίπαλοι οι δικοί μου είναι μέσα στο γήπεδο. Κι αν έχουν το μυαλό τους, ότι θα ειναι αλλού, θα τους εκπλήξει το γήπεδο. Ρεαλιστικά θα δούμε, ότι έχουμε έναν αντίπαλο μέσα στο γήπεδο, όλα τα άλλα είναι σχετικά».

Για το θέμα του προπονητή κι αν υπάρχει διαφωνία μεταξύ του ίδιου και του Καρυπίδη για τον ιδανικότερο: «Για να τα λέμε όλα όπως είναι, δεν έχουμε διαφωνία στο θέμα προπονητη. Πρέπει να διαφωνούμε για τα πάντα εποικοδομητικά. Δεν υπάρχει προβάδισμα σε κανέναν. Δεν υπάρχει, κάποιος μας κάνει την δουλειά ή όχι. Να δούμε την κατηγορία. Είτε στη μία, είτε στην άλλη πας με το ίδιο σκεπτικό».

Για τον Σωκράτη Διούδη: «O Σωκράτης ήταν ο καλύτερος παίκτης του Άρη την προηγούμενη σεζόν. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Αν έρθει μία πρόταση στον Διούδη και είναι η ομάδα στη Β΄, γιατί στην Α΄δεν το συζητάμε, μπορεί να συνεχίσει κάπου αλλού. Αν δεν ικανοποιηθεί η ομάδα, τελειώσαμε, θα συνεχίσει. Δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή για τον Διούδη. Σίγουρα θα υπάρξουν αποχωρήσεις. Επειδή τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάλα. Το νούμερο του μπάτζετ θα είναι ίσως το μεγαλύτερο στην κατηγορία, αλλά δεν θα είναι αυτό που ήταν».

Για τον Ραφίκ Τζεμπούρ: «Θεωρώ ότι ο κ. Καρυπίδης θα το τελειώσει το θέμα του. Δεν θα πλατιάσει, είναι ξεκάθαρο. Ο κανόνας είναι ένας. Να εμπνεύσουμε μία κατάσταση, να μην είμαστε αεριτζίδες η σαλτιμπάγκοι. Να μην δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λασπώσει μία προσπάθεια. Ίσως να γίνουμε πιο… πονηροί. Να είστε σίγουροι, πως όποιον παίκτη θέλουμε θα τον έχουμε. Δεν θα υπερτιμολογήσουμε. Προτιμώ να μην πάρουμε δύο παίκτες και να φτιάξουμε το Ρύσιο. Είτε 22 ή 24 δεν έχω ανασφάλεια. Ο στόχος είναι ένας. Όχι επειδή θα φοβάμαι τη σκιά μου να γεμίσω τον Άρη με 35 παίκτες. Δεν θα κάνουμε τρέλες για να ικανοποιήσουμε τα εγώ μας.

Νίκιτς και Μουμίν δεν είχε ο Άρης πέρσι. Ένα παίκτη που ήθελα εδώ, δεν θα το πάρω, γιατί όταν έπρεπε να πάει με το κεφάλι στις τάπες του άλλου δεν το έκανε. Αυτό θα ήταν το παράσημό του».

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα