ΠΑΟΚ: Βρακάς, ο δεύτερος νεότερος

Είναι μία μέρα που δεν θα την ξεχάσει εύκολα. Μία μέρα που αποτελεί το ξεκίνημα από μία λαμπρή καριέρα, όπως ο ίδιος την ονειρεύεται και άπαντες στoν ΠΑΟΚ ελπίζουν.

Φτιάξε τα πιο ΠΑΟΚ Χριστούγεννα στα PAOK FC Official Stores

Ο

Ράζβαν Λουτσέσκου έριξε στα βαθιά τον Γιώργο Βρακά. Του έδωσε φανέλα βασικού στο παιχνίδι κόντρα στον Αιγινιακό και αυτόματα το όνομα του νεαρού ποδοσφαιριστή γράφτηκε στα βιβλία της ιστορίας του Δικεφάλου.

Ο Γιώργος Βρακάς έκανε ντεμπούτο με την φανέλα του ΠΑΟΚ σε ηλικία 16 ετών, επτά μηνών και μίας ημέρας και έγινε ο δεύτερος νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα σε επίσημο παιχνίδι, πίσω μόνο από τον Απόστολο Τσουρέλα.

Ο παλαίμαχος άσος του Δικεφάλου έκανε ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ σε μία εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος στις 7 Φεβρουαρίου 1980. Είχε περάσει σαν αλλαγή στην θέση του Βασίλη Βασιλάκου.

Σε εκείνη την αναμέτρηση, που ήταν ένα μόνο ματς νοκ άουτ για την δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στο στάδιο Καραϊσκάκη με πάρα πολλές ελλείψεις, αφού εκτός ήταν οι Κούδας, Κωστίκος, Πέλλιος, Αποστολίδης, Δαμανάκης, Σαράφης, Γούναρης και Αναστασιάδης.

Ο Τσουρέλας όταν πάτησε το χορτάρι με τον Δικέφαλο στο στήθος ήταν 16 ετών, έξι μηνών και 18 ημερών, με το ρεκόρ του να κρατά μέχρι σήμερα. Ο Γιώργος Βρακάς έφτασε κοντά, αλλά έμεινε στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, προσπερνώντας τον Βαγέλλη Νάστο, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τον Δικέφαλο στην νίκη του ΠΑΟΚ επί της Καστοριάς στο γήπεδο της Τούμπας με 6-0 στις 25 Μαΐου του 1997, σε ηλικία 16 ετών, οχτώ μηνών και 10 ημερών.

Το Top 5 κλείνουν οι Δημήτρης Πόποβιτς και Γιώργος Κούδας. Ο πρώτος στις 21 Ιανουαρίου του 2012 αγωνίστηκε κόντρα στον Πανιώνιο, στην νίκη της ομάδας του με 1-0 για το πρωτάθλημα της Super League, σε ηλικία 16 ετών, 11 μηνών και εννιά ημερών, ενώ ο Μεγαλέξανδρος στις 21 Δεκεμβρίου του 1963, πήρε το βάπτισμα του πυρός στην ήττα του Δικεφάλου με 1-0 από τον Εθνικό Πειραιώς όντας 17 ετών και 28 ημερών.

Keywords
Τυχαία Θέματα