Ουρές για μια μερίδα ζεστής σούπας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονικης, σχηματίζοντας ουρές, προκειμένου να λάβει μια μερίδα ζεστού φαγητού.

Στο πλαίσιο της πρώτης οργανωμένης δράσης, “Dave the food” διάσωσης τροφής από ανακτημένα αγροδιατροφικά προϊόντα η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης θα μοιράσει περισσότερες από 3.000 μερίδες ζέστης σούπας, ενώ θα δοθούν επιπλέον φρούτα και ψωμί σε Πλήθος

κόσμου έχει συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σχηματίζοντας ουρές, προκειμένου να λάβει μια μερίδα ζεστού φαγητού.

Στο πλαίσιο της πρώτης οργανωμένης δράσης, “Dave the food” διάσωσης τροφής από ανακτημένα αγροδιατροφικά προϊόντα η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης θα μοιράσει περισσότερες από 3.000 μερίδες ζέστης σούπας, ενώ θα δοθούν επιπλέον φρούτα και ψωμί σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Η δράση ξεκίνησε με πρωτοβουλία της διοίκησης της Αγοράς, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, την Ένωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας-Θράκης-Θεσσαλίας, αλλά και με συλλογικότητες της πόλης (Αλκυόνη, Οικόπολις, Άλμπατρος, Ετεροτοπία, Κουζίνα Αλληλεγγύης, κ.α.).

Η δράση ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή με την συγκέντρωση των προϊόντων και κορυφώνεται σήμερα.

Η πρωτοβουλία “Save the food” έχει στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών, την συνεργασία και την ζύμωση των εμπλεκόμενων φορέων, επιχειρήσεων και εθελοντών σε συνθήκες κυκλικής οικονομίας και φυσικά την κοινωνική αλληλεγγύη.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ανθρώπους που θα μπορούν να αξιοποιήσουν την τροφή που θα σώζουμε εμείς από την αγορά μας», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Παπαδοπουλος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του συνδέσμου εμπόρων Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Ιωάννης Χαραλαμπίδης τόνισε ότι «Παγκοσμίως πλέον όλες οι χώρες προσπαθούν να διασώσουν τροφή που παράγεται στη Γη. Το εν τρίτο περίπου της τροφής αυτής παγκοσμίως χάνεται. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της δράσης, να διασώσουμε τη τροφή. Ο δεύτερος στόχος της δράσης είναι η κοινωνική αλληλεγγύη. Προσπαθούμε να μυήσουμε ούτως ώστε να γίνει αυτό παράδειγμα και να το κάνουμε αυτό όλοι σε μορφή κυκλικής οικονομίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα