Όσα μπορείτε να κάνετε το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και τα πέριξ!

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού έκανε δυναμικά την εμφάνισή και τα σαββατοκύριακα η Θεσσαλονίκη θυμίζει πόλη φάντασμα. Όσοι έχουν τη δυνατότητα, την εγκαταλείπουν για να περάσουν το διήμερο δίπλα στη θάλασσα.

Οι επιλογές διασκέδασης για όσους μείνουν στην πόλη είναι πολλές, αλλά δεν αφορούν προγραμματισμένες εκδηλώσεις- αυτές είναι ελάχιστες- αλλά καφέ και μπαράκια που προσφέρουν όμορφη θέα και δροσερά κοκτέιλ.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες

και πολιτιστικές εκδηλώσεις, πρέπει μάλλον να τις ψάξουν... στα πέριξ.

Διαβάστε τις προτάσεις του Thestival γι' αυτό το σαββατοκύριακο κι επιλέξτε την καλύτερη για σας είτε βρίσκεστε κοντά σε μια παραλία, είτε στο καμίνι της πόλης:

Στη Θεσσαλονίκη:

Ένας περίπατος στη Via Reggia της Θεσσαλονίκης

Η ομάδα του Touristree, η οποία προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις σε μνημεία και σημαντικούς χώρους πολιτισμού, οργανώνει την πρώτη ξενάγηση στη Via Reggia της Θεσσαλονίκης.

Η ιστορία της Θεσσαλονίκης, σε μία γραμμική πορεία, απο την Κασσανδρεώτικη έως τη Χρυσή Πύλη, που ακολουθεί τη ζωή αυτής της πόλης γεμάτη από χαρές, λύπες, γεγονότα και...ΦΩΣ...πολύ φως, να προέρχεται από το λιμάνι της, την ακρόπολή της και κυρίως τη λεωφόρο των βυζαντινών...την Εγνατία Οδο!

Ξεναγός θα είναι ο Κωνσταντίνος Σφήκας!

Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής στον περίπατο:

1. Το κόστος συμμετοχής στον περίπατο για κάθε ενήλικα είναι 10€ ενώ για τα παιδιά εως 12 ετων είναι δωρεάν.
2. Το ποσό για την κράτηση της θέσης στον περίπατο πρέπει να καταβληθεί εως την 3 Αυγούστου 2017.
3. Σημείο συνάντησης στο Συντριβάνι στον κόμβο Εγνατίας, Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης στις 10.00 το πρωί.
4. Για την κράτηση θέσεων πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6936468168 ή στο mail: [email protected].

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Σημείο εκκίνησης : στον τριγωνικό πρόβολο στο παρκάκι δίπλα απο το κτήριο της ΕΥΑΘ στην Εγνατία.

Σάββατο, 5 Αυγούστου στις 10 π.μ. - 1 μ.μ.

Στα πέριξ:

Το Ποτάμι καθαρίζει την παραλία της Ν. Ηράκλειας

Δράση καθαρισμού στην παραλία της Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 6 Αυγούστου μέλη του Ποταμιού. Οι συμμετέχοντες θα καθαρίσουν το τμήμα ανάμεσα στα beach bars YOLO και SAHARA.

Τόπος συνάντησης ορίζεται το beach bar YOLO στις 16:00.

Street Outdoors Roots Festival στη Χαλκιδική

To Street Outdoors Roots, ήρθε για να παρουσιάσει μια διαφορετική μορφή festival, πάνω στο κύμα, με 3ήμερη διάρκεια και ελεύθερη είσοδο.

Αυτό το festival έχει ώς σκοπό να αναδείξει την άποψη του Street Outdoors πως το DJing αποτελεί μια ξεχωριστή μορφή τέχνης και για αυτό τον λόγο παρουσιάζει κάποια από τα πλέον ανερχόμενα ταλέντα της διεθνούς σκηνής, πλαισιωμένα από κορυφαίους Έλληνες συλλέκτες και DJs.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Maori Beach Bar στην παραλία Πύργος της Χαλκιδικής, μόλις 90 λεπτά από την πόλη της Θεσσαλονίκης, σε ένα χώρο μοναδικής αισθητικής, γνωστό για την αίσθηση απόλυτης ελευθερίας, την εκπληκτική θέα στον Aθωνικό κόλπο, την έντονη εναλλαγή πράσινου και γαλάζιου και την καλλιτεχνική του πρωτοπορία.

Line up:

- Telephones
- Paramida
- Bell Towers
- June
- Street Outdoors Soundsystem
- Kocmoc
- Phon
- Nabrenda

Από τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Kαθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβαλ θα υπάρχουν οι ακόλουθες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες:
- Cafe/ Bar
- Κουζίνα με επιλογές φαγητού και πρωινού
- Ξαπλώστρες και κρεβάτια παραλίας
- Τουαλέτες και ντούζ

Info:

Street Outdoors Roots Festival 2017
4 - 6 Αυγούστου 2017
Maori Beach Bar
Ακτή Πύργος
Γομάτι 63075, Χαλκιδική

Πρωτοψάλτη- Ξαρχάκος στο Φεστιβάλ Ολύμπου

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος συναντάται επί σκηνής με τη μοναδική ερμηνεύτρια σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα διευθύνει ο ίδιος και στο οποίο θα ακουστούν τα ωραιότερα τραγούδια του συνθέτη, χρωματισμένα με την διακριτική και ακριβή ερμηνεία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Η συναυλία χαρακτηρίστηκε ως η «Συνάντηση» κορυφής, μια καλλιτεχνική συνεργασία υψηλού επιπέδου που θα μας χαρίσει μοναδικές στιγμές , μια μουσική σύμπραξη που όλοι ξέρουμε πόσο θα συγκινήσει.

Αυτή θα είναι η πρώτη συναυλία του Αυγούστου, στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, το Σάββατο 5-8-2017 στις 9:00 μ.μ.

Info:

Δίον: Σάββατο 5-8-2017

Ώρα: 21.00

Λυσιστράτη στα Ν. Μουδανιά

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ζωντανεύει ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, τη «Λυσιστράτη», έργο παιγμένο το 411 π.Χ. στα Λήναια, μια από τις γιορτές προς τιμήν του Διονύσου. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη αναμετρώνται με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε η κωμική ψυχή ποτέ (Κινήσιας-Μυρρίνη), που στάθηκε προπομπός και σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα δημιουργία όλων των κωμωδιογράφων μέχρι τις μέρες μας. Ο Γιάννης Μπέζος στο ρόλο του Πρόβουλου, μιας προσωπικότητας της ήδη παρηκμασμένης Αθήνας της εποχής, προσωπικότητα που δυστυχώς παραμένει αναγνωρίσιμη, αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία της παράστασης που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα από τις αρχές Ιουλίου.

Η μουσική (Κωστής Μαραβέγιας) και η χορογραφία-κίνηση (Ελπίδα Νίνου), αναπόσπαστα κομμάτια της σκηνικής πραγμάτωσης της Αττικής κωμωδίας, αποτελούν δύο ισχυρότατους πυλώνες της παράστασης. Το αξιοπρόσεκτο και ενδιαφέρον της «Λυσιστράτης», πέρα από τον τερματισμό του πολέμου με όχημα τη σεξουαλική αποχή και την κατάληψη του δημοσίου ταμείου, είναι η επικράτηση ενός πανελληνίου αισθήματος. Μεγάλο ζητούμενο για την εποχή που παρουσιάζεται το έργο, ενώ παράλληλα ο Πελοποννησιακός Πόλεμος καλά κρατεί. Τα μεγάλα έργα έχουν αντίπαλο το χρόνο. Κατά κανόνα τον νικούν. Η Λυσιστράτη συνδυάζει σε ένα πρόσωπο τη σοφία με τον ερωτισμό. Τη σκέψη με το όνειρο. Καλό παράδειγμα για τους μοντέρνους καιρούς μας.

Το έργο:

Η Αθηναία ηρωίδα συλλαμβάνει την απόλυτη ιδέα: να συνασπιστεί με τις γυναίκες της πόλης της, της αντιπάλου Σπάρτης, αλλά και άλλων πόλεων, και να διαμηνύσουν στους άντρες πως αν δεν φροντίσουν για την ειρήνη, θα προχωρήσουν σε σεξουαλική αποχή. Με επικεφαλής την ίδια, η Αθηναία Κλεονίκη, η Σπαρτιάτισσα Λαμπιτώ, η Μυρρίνη και δεκάδες άλλες γυναίκες, αφού προσπερνούν τις αρχικές αντιρρήσεις τους, αναλαμβάνουν δράση, προχωρώντας παράλληλα σε αποκλεισμό του δημόσιου ταμείου που χρηματοδοτεί τις πολεμικές επιχειρήσεις. Οι άντρες φυσικά, με επικεφαλής τον Πρόβουλο, περνούν στην αντεπίθεση και ξεκινά η αψιμαχία αρχικά και η ανταλλαγή επιχειρημάτων στη συνέχεια. Όλοι αγγίζουν και ξεπερνούν τις αντοχές τους σε αμφότερα τα στρατόπεδα, μέχρι που η εμφάνιση της καλλονής Συμφιλίωσης οδηγεί σε αμοιβαίους συμβιβασμούς και, τελικά, σε αίσιο τέλος.

Info:

Ωρα έναρξης : 9.30 μμ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ: Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 &

Φεστιβάλ Βαρβάρας με Ψαραντώνη

Το Φεστιβάλ Βαρβάρας πραγματοποιείται από την Πέμπτη στη Βαρβάρα Χαλκιδικής. Πρόκειται για μια προσπάθεια χρόνων του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρβάρας που με μεράκι φροντίζει για την επαφή του τόπου με το “σήμερα” μιας και η Βαρβάρα βρίσκεται σε ορεινή περιοχή της Χαλκιδικής.

Φέτος το Φεστιβάλ πραγματοποιείται 3 με 8 Αυγούστου στη Βαρβάρα όπου και λειτουργεί ελεύθερο camping.

Γνωστοί καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις. Ανάμεσα τους οι Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Θάνος Μικρούτσικος, ο Χ. Θηβαίος, Γ. Κούτρας, Γλυκερία, Μ Ασλανίδου, Ορφέας Περίδης, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Νίκος Πορτοκάλογλου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Παντελής Θαλασσινός, Νίκος Ζερβουδάκης, Μπάμπης Στόκας, Μαριώ, Χρόνης Αηδονίδης,Γιαννης Χαρουλης,Παυλος Παυλιδης.

Το Φεστιβάλ αποτελεί μια ευκαιρία ο επισκέπτης να παρακολουθήσει τις συναυλίες και παράλληλα να απολαύσει το καταπληκτικό κλίμα που προσφέρει η Βαρβάρα (600μ. υψόμετρο), τη φυσική ομορφιά του τόπου και της ορεινής Χαλκιδικής καθώς και να γευθεί τη περίφημη τοπική κουζίνα.

Διοργάνωση:
* Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρβάρας
* Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρβαριωτών Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2017

Σάββατο 5 Αυγούστου
Ψαραντώνης. Μαζί του: Ψαρογιώργης, Νίκη Ξυλούρη, Λάμπης Ξυλούρης

Ώρα έναρξης: 21.30

5ο Φεστιβάλ Γαλάτιστας

Τι συμβαίνει σε ένα χωριό όταν οι νέοι αποφασίζουν να δημιουργήσουν το δικό τους μουσικό φεστιβάλ; Το συγκεκριμένο ερώτημα, μας απαντά η Νεολαία Γαλάτιστας.

Το στοίχημα από την αρχή ήταν να αποδείξουν ότι η διασκέδαση μπορεί να εξαπλωθεί πέρα από τα συνηθισμένα. Θα τους βρεις στη γνωστή τοποθεσία, στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, στον κάμπο του χωριού.

Φέτος, το 5ο Φεστιβάλ Γαλάτιστας θα πραγματοποιηθεί στις 4 & 5 Αυγούστου 2017, με ώρα έναρξης τις 21.00.

Τη δεύτερη μέρα, το Σάββατο 5 Αυγούστου ο CJ Jeff θα μας ταρακουνήσει στους γνωστούς ρυθμούς της house.

Την βραδιά θα ανοίξει και θα κλείσει με τον ίδιο παλμό ο Costas SIDI.

Ο Μανώλης Μητσιάς για μια βραδιά στο Λόφο της Σάνης

Ο Μανώλης Μητσιάς θα μας ταξιδέψει με αγαπημένες μελωδίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών – από τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Δήμο Μούτση.

Ο καταξιωμένος ερμηνευτής με το σπουδαίο ρεπερτόριο έχει σφραγίσει με τη δωρική και συνάμα λυρική φωνή του το ελληνικό τραγούδι και με το προσωπικό του ήθος και ύφος τον τραγουδιστικό πολιτισμό μας. Μας συστήθηκε «Στην Ελευσίνα μια Φορά» και στα επόμενα 40 χρόνια ρίζωσε στις καρδιές και στα χείλη μας στίχους κορυφαίων ποιητών και μελωδίες των πιο σπουδαίων συνθετών μας. Στο Λόφο της Σάνης τον πλαισιώνει μια εξαιρετική ορχήστρα και μια νέα τραγουδίστρια.

Ιnfo:

Σάββατο 5 Αυγούστου στις 21:30
Sani Resort

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος: 20€
Είσοδος αριθμημένης θέσης: 30€

39o River Party στο Νεστόριο της Καστοριάς

Το River Party, το μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα επέστρεψε με την 39η διοργάνωση του!

5 μέρες γεμάτες συναυλίες, ατελείωτες ώρες διασκέδασης και πολλά happenings!

Φέτος το σύνθημα είναι #LiveTheUltimateExperience και αυτό τα λέει όλα!

Το μεγαλύτερο πάρτυ του καλοκαιριού, στο πιο μαγευτικό τοπίο με το πιο δυναμικό κοινό επιστρέφει!

Το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου:

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/8

16:30 Into the Jungle ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ
17:00 Into the Jungle ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΚΑΣ & ΜΥΡΤΩ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
18:00 Into the Jungle MIKEIUS & MALIATSIS & ΧΡΥΣΑ ΚΑΤΣΑΡΙΝΗ
19:00 Forestage ΠΑΥΛΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ
20:15 Forestage IMAM BAILDI
21:30 Riverside ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ & ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ
23:30 Riverside ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ
01:30 Tequila stage DJ PITSI

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/8

16:30 Into the Jungle ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ
17:00 Into the Jungle ANGELIKA DUSK
18:15 Forestage IAN & MADSTREET
19:30 Forestage COLOUR PARTY with PLAYMEN feat. Α. ΡΑΜΜΟΣ
21:30 Riverside MEΛISSES
23:30 Riverside 40 χρόνια ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ με special guests τους ΜΠΑΜΠΗ ΣΤΟΚΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ & ΜΑΚΗ ΣΕΒΙΛΟΓΛΟΥ
01:30 Tequila stage ALL STAR DJ SET

Bacardi Rumix summer series στη Χαλκιδική

Μετά τη Μύκονο, το Kitesurf Festival στο Δρέπανο Αχαΐας και την Ίο, τα Bacardi Rumix Summer Series συνεχίζουν να οργώνουν την Ελλάδα, διοργανώνοντας τα καλύτερα καλοκαιρινά πάρτι!

Επόμενος σταθμός είναι η Χαλκιδική, οπου βρίσκεται από την Παρασκευή η ομάδα του Bacardi.

1η στάση του σαββατοκύριακου: Σάββατο 5 Αυγούστου στο Λευκή Άμμος beach bar, στην παραλία Ξενία. Κλασικό Bacardi beach party, με ισχυρές δονήσεις από τα ηχεία, ξέφρενο χορό και όπως φαντάζεστε, το πιο απαραίτητο συστατικό για αυτές τις περιπτώσεις, απολαυστικά και άκρως δροσιστικά Bacardi Mojitos!

2η στάση του σαββατοκύριακου: Κυριακή 6 Αυγούστου στο Cabana Beach Bar, και αυτό στην παραλία Ξενία. Επειδή δύο μέρες δεν είναι αρκετές, η τριλογία ολοκληρώνεται με ένα ακόμα beach party, γιατί αν δε φύγει το Bacardi, δεν φεύγει κανείς!

Όταν τα Bacardi Rumix Summer Series πάνε Χαλκιδική, δεν το σκέφτεσαι πολύ… πας κι εσύ! Πας γιατί ξέρεις ότι θα γίνει το καλύτερο πάρτι και δεν θες να το χάσεις!

Η Πάολα στο Riviera Beach Bar

Το θερμόμετρο ανεβαίνει στο Σάββατο 5 Αυγούστου, στο Riviera Beach Bar, στον Άγιο Ιωάννη, στη Σιθωνία.

H Πάολα θα τραγουδήσει δίπλα στο κύμα και θα ξεσηκώσει το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Info:

Σάββατο 5 Αυγούστου

Ώρα έναρξης: 22.00

Τηλ. κρατήσεων: 2375072300 , 6944410678

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, beach bar, βλαδίμηρος κυριακίδης, κωστής μαραβέγιας, cj jeff, river party, βασιλησ καρρασ, all star, φως, ετων, mail, ευαθ, νέα, beach, sahara, festival, djs, bell, φεστιβαλ, cafe, info, λυσιστράτη, αθηνα, ελλαδα, δραση, εμφάνιση, ωρα, camping, παυλιδης, συγκεκριμένο, house, river, party, σαββατο, mikeius, βικυ, tequila, stage, καρρασ, ζουγανελη, star, summer, series, μυκονος, θες, σταση εργασιας, Ακρόπολη, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, κωστας καρρας, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, cj jeff, χαρουλης, βλαδίμηρος κυριακίδης, mikeius, ζουγανελη, γιαννης μπεζος, λυσιστράτη, γλυκερια, δωρεαν, ζερβουδακης, ηρακλεια, ηχεια, θαλασσα, θανασης παπακωνσταντινου, θηβαιος, μουσικη, ξαπλωστρες, ομορφια, ονειρο, πλαισιο, προγραμμα, πυλη, σωκρατης, σωκρατης μαλαμας, τραγουδια, φυσικη, φως, χαλκιδικη, ωρα, mail, star, αμμος, ασλανιδου, βικυ, βραδια, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γιαννης χαρουλης, δευτερο, δυνατοτητα, δυστυχως, δρεπανο, διημερο, δυναμικο, ευαθ, εγνατια, ευκαιρια, ειρηνη, εργα, εμφάνιση, εποχη, ετων, ζωη, ιδεα, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, υφος, θεα, θαλασσινος, θανος μικρουτσικος, θες, θυμιζει, σιθωνια, κυμα, κινηση, κουζινα, κλιμα, κοκτειλ, κρεβατια, καρρασ, λευκη, λιζετα καλημερη, λυρικη, λογο, μαλαμας, μνημεια, μανο, μορφη, νεολαια, νεστοριο, νικη, ομαδα, ομορφη, ορφεας, ορφεας περιδης, οχημα, παιδια, παολα, παπακωνσταντινου, παυλος παυλιδης, παυλιδης, πεμπτη, παρτυ, πρωτοπορια, πρωι, ψυχη, ρολο, σαββατο, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, σκεφτεσαι, σκηνοθεσια, σοφια, τμημα, τραγουδιστρια, φεστιβαλ, φυσικα, φωνη, ξενια, χειλη, χρυση, βασιλησ καρρασ, κωνσταντινος, ωρες, αντρες, all star, summer, beach, bell, μπεζος, camping, djs, river, festival, house, beach bar, καρδιες, κυριακη, μυκονο, ορχηστρα, παυλος, party, river party, sahara, series, stage, tequila, θανασης, θανος, θερμομετρο, θεσεις, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα