Καλό «ταξίδι» φίλε και συνάδελφε Κώστα Σεραφείμ

08:32 5/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα αγαπητό συνάδελφο , ένα πραγματικό φίλο και πιστό ΄ ΄υπηρέτη΄΄ της δημοσιογραφίας θα αποχαιρετήσουμε την Κυριακή στην Ασίνη.

Ο Κώστας Σεραφείμ, πλήρης ημερών, ΄΄έφυγε΄΄ από κοντά μας το απόγευμα της Παρασκευής , αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ευτύχησα να έχω με τον Κώστα μια πραγματική φιλία, μια συναδελφική σχέση πολλά χρόνια τώρα , πάνω από τριανταπέντε.

Δεκαετία 80 , εγώ στο ξεκίνημα και ο Κώστας δημοσιογράφος καταξιωμένος στον τοπικό Τύπο και ανταποκριτής πολλών αθηναϊκών

εφημερίδων.

Ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη δημοσιογραφία πάνω από εξήντα χρόνια και κάλυψε εκατοντάδες γεγονότα στην Αργολίδα , αλλά και σε γειτονικούς νομούς. Στα πιο δύσκολα χρόνια της δουλειάς έτρεχε να καλύψει το γεγονός άμεσα, να τηλεφωνήσει, να στείλει φωτογραφίες στα φωτο-πρακτορεία της Αθήνας, να εξυπηρετήσει συναδέλφους, να κάνει ότι μπορεί.

Συνάδελφος με όλη τη σημασία της λέξης, με αγάπη στους νέους, με σεβασμό στις αρχές και αξίες του επαγγέλματος. Με δική του πρόταση( μαζί και του Θανάση Αγγελακάκη) έγινα μέλος στην Ένωση Συντακτών ( 1990) και δεν το ξεχνώ.

Όπως δεν ξεχνώ το ατέλειωτο τρέξιμο που κάναμε ,παλιότερα, για μεγάλα γεγονότα της Αργολίδας, τα ταξίδια μας στην Πάτρα( και αλλού..) για συνελεύσεις, συνέδρια κλπ , μέχρι πέρυσι ερχόταν παντού. Μόνο φέτος στα Γιάννενα δεν ήρθε.

Από τα ιστορικά μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου –Νήσων πέρυσι τιμήθηκε στη Γ.Σ για την συνεπή παρουσία του στην Ένωση επί δεκαετίες.Πάντα νοιαζόταν για το μέλλον της δημοσιογραφίας, για τις αγωνίες της Ένωσης, την κατάργηση του αγγελιοσήμου , για το ασφαλιστικό μας.

Ατέλειωτες οι ιστορίες που μου είχε διηγηθεί από την Αργολίδα όπου τον ήξεραν και οι.. πέτρες. Αλλά και από την Ένωση, από τις συνεργασίες με Αθηναϊκές εφημερίδες όπου έδινε ανταποκρίσεις( Απογευματινή, Βραδινή, Ελευθεροτυπία, Μεσημβρινή κλπ..) Τον ήξεραν καλά και τον εκτιμούσαν απεριόριστα όλα τα ΄΄ιερά τέρατα΄΄ της αθηναϊκής δημοσιογραφίας και μάλιστα των διευθυντικών θέσεων.

Αγαπούσε τη λαογραφία και είχε εκδώσει τα ΄΄Λαογραφικά της Αργολίδας΄΄ ,εδώ και χρόνια, που είχαν γίνει ανάρπαστα.

Ο θάνατος του Κώστα Σεραφείμ σηματοδοτεί το τέλος μια ολόκληρης εποχής ,πιο ρομαντικής, πιο αυθεντικής για τον Τύπο και τους ανθρώπους του.

Δεν ήταν ποτέ εκδότης η διευθυντής έντυπου, ήταν πάντα ένας ακούραστος ρεπόρτερ που έτρεχε για την είδηση. Και έτσι γαλούχησε και αρκετούς νεότερους.

Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στη σύζυγο του κ. Βασιλική , στις κόρες του Νάνσυ και Μαριέττα και σε όλη την οικογένεια του.

Είναι βέβαιο ότι στα ταξίδια στην Πάτρα για την Ένωση μας ( όντας μόνος πλέον από την Αργολίδα) θα με συντροφεύουν οι αναμνήσεις και οι ανεξάντλητες ιστορίες που μου αφηγείτο ο Κώστας , πολλές από τις οποίες είχα κι εγώ ζήσει..

Μια ακόμη θέση στην πρώτη σειρά των συνελεύσεων της ΕΣΗΕΠΗΝ , στη σειρά ΄βαρώνων΄΄ ( όπως λέμε..) θα μείνει κενή…

Καλό ΄΄ταξίδι΄΄ ΦΙΛΕ και ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ Κώστα….

Γιάννης Γαλανόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα