Όλα όσα μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτό το σαββατοκύριακο!

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, συνέδρια, ξεναγήσεις και αθλητικές εκδηλώσεις περιλαμβάνει η ατζέντα του σαββατοκύριακου στη Θεσσαλονίκη.

Όσοι μείνουν στην πόλη έχουν να επιλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία δράσεων, ορισμένες από τις οποίες είναι δωρεάν.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου:

28ο Money Show (Σαββατοκύριακο)

Στη Θεσσαλονίκη

της «νέας εποχής» επικεντρώνεται το 28ο Money Show, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 19 – 21 Μαΐου, στο Hyatt Regency, με κεντρικό άξονα τις προοπτικές ανάπτυξης και επενδύσεων στην πόλη.

Στο οικονομικό πολυσυνέδριο αναμένεται να φιλοξενηθούν περισσότερες από 100 ενημερωτικές εκδηλώσεις, ενώ το παρών θα δώσουν παραγωγικοί φορείς της πόλης, επιχειρηματίες, αλλά και μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Η κεντρική εκδήλωση του Money Show 2017 θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου με θέμα «Θεσσαλονίκη, Νέα εποχή. Προοπτικές ανάπτυξης και επενδύσεων» και κεντρικός ομιλητής θα είναι υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας. Επιπλέον, η εκδήλωση θα ανοίξει με ομιλίες εκπροσώπων εταιρειών που θα αποτελέσουν τους επενδυτές της Θεσσαλονίκης του «αύριο», όπως η Αέριο Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας και ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας, η Αττικό Μετρό και η Bonatti J&P ΑΒΑΞ, που έχει αναλάβει την κατασκευή του διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου TAP.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες ΕΔΩ.

Ο μαγικός κόσμος της Άγριας Δύσης ζωντανεύει στο Mediterranean Cosmos!

Έως τις 27/05 και για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, ο μαγικός κόσμος της Άγριας Δύσης ζωντανεύει μόνο στο Mediterranean Cosmos και περιμένει μικρούς και μεγάλους για ατέλειωτη διασκέδαση!

Σερίφηδες και ινδιάνοι, cowboys και cowgirls πρωταγωνιστούν σε ένα μοναδικό σκηνικό Άγριας Δύσης ανάμεσα σε κάκτους, ινδιάνικες σκηνές και άμαξες, και... η περιπέτεια ξεκινάει!

Οι μικροί φίλοι του εμπορικού κέντρου θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν δημιουργώντας ονειροπαγίδες, ινδιάνικα τοτέμ, καπέλα, σήματα σερίφη και μουσικά όργανα της Άγριας Δύσης, και να μάθουν για τους Ινδιάνους μέσα από ευφάνταστες κατασκευές και ιστορίες γύρω από τη φωτιά. Επιπλέον, θα μεταμφιεστούν με διασκεδαστικό face painting, θα δημιουργήσουν μουστάκια, καπέλα και γυαλιά και θα βγάλουν τις πιο αστείες φωτογραφίες.

Η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη.

Το Γαλλικό Σχολείο ανοίγει τις πόρτες του (Σάββατο)

Το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, που συστεγάζεται με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης προωθεί την πολυπολιτισμικότητα και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα χάρη στους μαθητές του, που προέρχονται από πολλές χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, κοκ).

Δύο πολιτισμοί, τρεις γλώσσες: αυτό είναι το μότο του σχολείο και περιλαμβάνει τάξεις όλων των βαθμίδων, από το νηπιαγωγείο έως και τη Γ΄ Λυκείου και απευθύνεται τόσο σε Έλληνες όσο και σε Γάλλους και ξένους μαθητές, ανεξάρτητα από τη μητρική τους γλώσσα.

Πολλοί από τους Έλληνες μαθητές μας, κατά την έναρξη της φοίτησής τους, δεν μιλούν γαλλικά. Όμως, η διδασκαλία και οι εκπαιδευτικές μας μέθοδοι τους καθιστούν ικανούς, μετά από μερικά χρόνια διδασκαλίας, να χειρίζονται άριστα τη γαλλική γλώσσα

Το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο είναι αναγνωρισμένα τόσο από το γαλλικό Υπουργείο Παιδείας όσο και από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές προετοιμάζονται για το απολυτήριο Γυμνασίου (Brevet) και Λυκείου (Baccalauréat) και αυτό τους ανοίγει δρόμους για σπουδές στη Γαλλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο!

2η Εμπορική Έκθεση Σίνδου (Σαββατοκύριακο)

Το Σάββατο 20 Μαΐου από τις 13.00 έως τις 15.00 θα μπορέσετε να γνωρίσετε τον διευθυντή του Ιδρύματος, την παιδαγωγική και εκπαιδευτική ομάδα και μαζί τους να ανακαλύψετε τη φιλοσοφία του σχολείου και τα προγράμματά του, να ανταλλάξετε απόψεις και να θέσετε ερωτήσεις!

Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου 2017, στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου, πραγματοποιείται η 2η Εμπορική Έκθεση Σίνδου, υπό την αιγίδα του Δήμου Δέλτα. Στόχος της Έκθεσης η στήριξη της τοπικής αγοράς αλλά και η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Δέλτα.

Η έκθεση περιλαμβάνει αφιέρωμα στα είδη δόμησης, σπιτιού, αγρού, κήπου, είδη ένδυσης, φροντιστήρια, παιδότοπους, ποδήλατα, αξεσουάρ κ.ά. ενώ θα λάβουν χώρα μουσικές, χορευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες για το Χαμόγελο του Παιδιού (Σαββατοκύριακο)

Ιστιοπλοϊκούς αγώνες διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαϊου ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ενίσχυση του έργου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο 1ος Ιστιοπλοϊκός αγώνας «Ανδρέας Γιαννόπουλος» διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ε.Ι.Ο. για σκάφη OPTIMIST 11χρονων και OPTIMIST.
Το δικαίωμα συμμετοχής ανά αθλητή είναι 10 ευρώ και θα εισπράττεται εξ ολοκλήρου από εκπρόσωπο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

Σάββατο 20/05 Bazaar στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Θ.
ώρα 12:00 ιστιοδρομία Optimist 11χρονών και ώρα 13:00 ιστιοδρομίες Optimist

Κυριακή 21/05 Bazaar στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Θ.
ώρα 12:00 ιστιοδρομία Optimist 11χρονών και ώρα 13:00 ιστιοδρομίες Optimist

Η Απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και ώρα 19.00 στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Θ.

Pulp Fiction: Ένας αστικός & γαστρονομικός περίπατος με τον Κωστή Ζαφειράκη (Σάββατο)

Ανασύρουμε τη μνήμη μιας πόλης με πολλά πρόσωπα, περιηγούμαστε στο χώρο και τον χρόνο ανακαλύπτοντας τα μυστικά σημείων, τόπων και ανθρώπων που είχαν την συμβολή τους στην διαμόρφωση της σύνθετης ταυτότητας της Θεσσαλονίκης.

Με οδηγό τον Κωστή Ζαφειράκη, μοιραζόμαστε τις ιστορίες από ξενοδοχεία και εστιατόρια που δεν υπάρχουν πια, μπαράκια που ευτυχώς υπάρχουν ακόμη, σταματάμε σε δρόμους και γωνιές που διαχρονικά κατακλύζονται από κόσμο, κυρίως νέους, θυμόμαστε βεγγέρες αστικών σπιτιών ενώ δοκιμάζουμε ντελικάτα φρουί γλασέ και συνδέουμε το χθες με το σήμερα με τρόπο άμεσο και βιωματικό. Επίσης, μπαίνουμε σε έναν χώρο μαγικό που ήταν κάποτε ταχυδρομείο. Επισκεπτόμαστε το πιο αγαπημένο δισκοπωλείο της Θεσσαλονίκης συναντάμε τους ωραίους ανθρώπους του και γνωρίζουμε ένα μυθικό στούντιο ηχογράφησης όπου μεταξύ άλλων γράφτηκε και ένα μεγάλο κομμάτι της ροκ ιστορίας της πόλης.

Info:

Σάββατο 20 Μαΐου

Ώρα: 11.00. Σημείο συνάντησης: Καλαποθάκη με Βενιζέλου.

Συμμετοχή: 15 ευρώ. Πληροφορίες/ κρατήσεις: [email protected].

Thessaloniki Tuning Show (Σαββατοκύριακο)

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Thessaloniki Tuning Show πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (Helexpo).

Ένα πρωτοποριακό σύνθετο event με ανανεωμένη εμφάνιση και θεματολογία, το οποίο αποτελεί τη μόνη μαζική διοργάνωση στην πόλη μας για τους λάτρεις της αυτοκίνησης και του Motorsport, εξελίσσεται και διευρύνεται, ώστε να παρουσιάζει ολοκληρωμένες προτάσεις στους πολυάριθμους επισκέπτες του, που αναζητούν λύσεις για το αυτοκίνητο από τους επαγγελματίες του είδους.

Απευθύνεται σε όλο το καταναλωτικά ενεργό κοινό, τονίζει την παγκόσμια αγορά aftermarket, τη δυναμική και τις προοπτικές, που παρουσιάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα από τη σύγχρονη δομή της τόσο σε επίπεδο οργάνωσης αλλά και παρουσίασης, στοχεύει στη συσπείρωση του ενδιαφέροντος ολόκληρου του φάσματος των επαγγελματιών του χώρου, αποτελώντας το συνδετικό κρίκο μεταξύ τους.

Info:

Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Μαΐου.

Ώρα: 17.00-21.00. ΔΕΘ-Helexpo.

Apallou Food & Wine Week Festival (Σαββατοκύριακο)

Σε έναν κορυφαίο ετήσιο θεσμό γνωριμίας με το ελληνικό κρασί και τις εκλεκτές γεύσεις που το συνοδεύουν εξελίσσεται το «Apallou Food & Wine Week Festival», το οποίο φέτος διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από την Δευτέρα 15 έως και την Κυριακή 21 Μαΐου στο πιο δημοφιλές στέκι στο κέντρο της πόλης φιλοξενείται καθημερινά ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες οινοπαραγωγούς, οι οποίοι θα γνωρίσουν στον κόσμο τα κρασιά τους με γευσιγνωσία πάνω στις ποιοτικές τους ποικιλίες.

Γνωστές ετικέτες του χώρου όπως «Κυρ-Γιάννη», «Παυλίδης», «Κτήμα Πιερία Ερατεινή», «Oenops» και «Ορεινοί Αμπελώνες Κώστα Λαλίκου» θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν όσοι επισκεφθούν την επόμενη εβδομάδα το Apallou.

Οι λάτρες του οίνου μπορούν να δοκιμάσουν κόκκινα, λευκά και ροζέ κρασιά συνδυάζοντας τα με μοναδικά πιάτα που ταιριάζουνε απόλυτα στην κάθε αίσθηση, επιμελούμενα από τον σεφ Χρήστο Γκότση.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Apallou επί της οδού Μητροπόλεως 51 στο κέντρο της πόλης.

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, στις 20.00 να παρακολουθήσετε τη μουσικοθεατρική παράσταση «Τα παιδιά κάτω στον κάμπο» που παρουσιάζουν οι μαθητές της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είσοδος ελεύθερη

15ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Θέρμης (Σαββατοκύριακο)

Οι Πολυφωνικές Χορωδίες του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης – Μίκρας – Ταγαράδων – Ν. Ραιδεστού με οδηγό τους την αγάπη και το μεράκι για το τραγούδι, οργανώνουν για μια ακόμη φορά ένα χορωδιακό φεστιβάλ γεμάτο τραγούδια από υπέροχες χορωδίες.
Στόχος της συνάντησης είναι η ανάπτυξη πολιτιστικών ιδεωδών, η καλλιέργεια υψηλών σχέσεων και δεσμών μεταξύ ανθρώπων, φορέων και πόλεων, καθώς και η συνεργασία τους μέσω της μουσικής που είναι η αμεσότερη μορφή τέχνης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 |05| 2017 | ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 19.00

Συμμετέχουν:

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ | Μαέστρος Μεταξά Ελευθερία
ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ | Μαέστρος Μεταξά Ελευθερία
ΝΕΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ | Μαέστρος Παπάζογλου Κωστής
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ "ΤΟ ΠΡΑΒΙ" | Μαέστρος Σγουρίδου Μαρία
ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ "ΕΝ ΧΟΡΩ" |Μαέστρος Παπάζογλου Κωστής
ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΙΚΡΑΣ | Μαέστρος Μεταξά Ελευθερία

ΚΥΡΙΑΚΗ 21| 05|2017 | ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 19.00

Συμμετέχουν:

ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ν. ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ |Μαέστρος Μεταξά Ελευθερία
ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Κ ΦΙΛΩΝ Π.Ε.ΕΟΡΔΑΙΑΣ |Μαέστρος Τσασκοπούλου Ξένια
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΓΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΡΥΝΙΟΥ | Μαέστρος Κορόση Ελισάβετ
ΧΟΡΩΔΙΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" |Μαέστρος Ματζίρης Χρήστος
ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΡΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΡΜΗΣ |Μαέστρος Μεταξά Ελευθερία

Info:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 & ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2017
Είσοδος Ελεύθερη | Ώρα έναρξης 19.00

Το πηγάδι των ευχών (Σαββατοκύριακο)

«Το πηγάδι των ευχών » έρχεται για να ενώσει σε μια πρωτότυπη διαδραστική - μουσική θεατρική παράσταση, τέσσερις από τους πιο αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών. Για πρώτη φορά ο Πίτερ Παν, η Άριελ, η Χιονάτη και ο Πινόκιο πρωταγωνιστούν στην ίδια ιστορία, έτσι όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί!

Info:

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά 551 31Σάββατο 20 Μαΐου στις 18:15
Κυριακή 21 Μαΐου στις 11:30

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 8 ευρώ

Έτσι είναι...αν έτσι νομίζετε (Σαββατοκύριακο)

Το Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού και η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Παύλου Μελά, παρουσιάζουν τα δύο Σαββατοκύριακα 13-14 και 20-21 Μαϊου, το «Έτσι είναι... αν έτσι νομίζετε» του σημαντικότερου σύγχρονου ιταλού θεατρικού συγγραφέα, Λουίτζι Πιραντέλλο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή.

Συνηθίζουμε οι άνθρωποι να εξαπατούμε αδιάκοπα τον εαυτό μας δημιουργώντας πραγματικότητες που κάθε τόσο αποδεικνύονται μάταιες και φανταστικές.

Συχνά κυριαρχούμαστε από το φόβο, τη ζήλεια, το θυμό, το φθόνο και την ανασφάλεια. Τότε δυστυχούμε και «ξεσπάμε» τη δυστυχία μας στους άλλους. Επιλέγουμε ως θύματα, τους αδύναμους, τους διαφορετικούς. Επινοούμε μία «αλήθεια» και την χρησιμοποιούμε για να δικαιολογήσουμε τις πράξεις μας. Οχυρωνόμαστε πίσω από αυτήν και βιάζουμε τη ζωή, στ’ όνομά της. Υπάρχει άραγε αυτή η «αλήθεια»; Και ποιος την ορίζει; Ο Πιραντέλλο στον πρόλογο του έργου του γράφει: Νομίζω πως η ζωή είναι μία θλιβερή φάρσα...

Info:

Σάββατο 20, Κυριακή 21 Μαίου.

Ώρα: 21.00. Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη.

Τηλ. 2313 302833, 835. Eίσοδος Ελεύθερη.

Δεσποινίς Τζούλια (Σάββατο)

Ένα σκηνικό, δύο φύλα, τρία πρόσωπα. Ένας άνδρας, ο Ζαν και δύο γυναίκες, η Τζούλια και η Κριστίν. Τρείς διαφορετικοί ψυχισμοί με άλλα «θέλω» και με κανένα ουσιαστικό, βαθύ κοινό ενδιαφέρον να τους ενώνει. Μόνος συνδετικός κρίκος οι μεταξύ τους σχέσεις «εξουσίας». Στο αριστουργηματικό αυτό μονόπρακτο ψυχόδραμα και μία από τις κλασικότερες θεατρικές μελέτες της λειτουργίας και της πάλης των κοινωνικών τάξεων και των δύο φύλων, οι ήρωες οδηγούνται σε μία ακραία αναμέτρηση. Η αντιμαχία, ωστόσο, δεν περιορίζεται ανάμεσα στα δύο φύλα και στις κοινωνικές τάξεις, όπως τουλάχιστον πρωτοπαρουσιάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο Στρίντμπεργκ-ο ασυναγώνιστος αυτός δόκτωρ της ψυχολογικής ανάλυσης-χειρίζεται το ψυχολογικό νυστέρι του αριστοτεχνικά, χρησιμοποιώντας το σαν έναν μεγεθυντικό φακό, μέσα από τον οποίο παρακολουθούμε βήμα-βήμα τις δονήσεις και τους σπασμούς που ακολουθούν την κατακόρυφη κατάδυση μιας υπό διάλυση Ψυχής στη διαδικασία του ψυχικού κατακερματισμού της και μέσω αυτής, μια υπό διάλυση κοινωνική τάξη και τις εγγενείς παθογένειες μιας άλλης ανερχόμενης τάξης. Το συμβολικό υφαίνεται με το πραγματικό τόσο σφιχτοδεμένα που αδυνατούμε να τα ξεμπερδέψουμε.

Info:

Πολιτεία Θεάτρου, Ολύμπου 88 (Αρχαία Αγορά)

Ώρα Παράστασης: 21.30

Θέσεις περιορισμένες / Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (με ποτό) Φοιτητικό/Κάρτα Ανεργίας: 7 ευρώ

Σταγόνα μέσα 2 (Σαββατοκύριακο)

Το Θέατρο Αυλαία φιλοξενεί την χοροθεατρική παράσταση «Σταγόνα μέσα 2».
Η παράσταση αφορά την εσωτερική διαδρομή του ανθρώπου προς την ίαση. Με την βοήθεια προσωπικών εμπειριών των μελών του συλλόγου γυναικών με καρκίνο του μαστού « Άλμα ζωής» η διαδρομή αποκτά πραγματική υπόσταση. Μέσα από τα σώματα των χορευτών η «σταγόνα» κυλά και συναντά τα πέντε στάδια –σταθμούς της ψυχικής και σωματικής αναταραχής που κλιμακώνεται και τέλος φτάνει στην υπέρβαση.
Επί σκηνής ο εικαστικός καλλιτέχνης Χρήστος Αλαβέρας θα δημιουργήσει σε πραγματικό χρόνο πέντε πίνακες που στη συνέχεια θα μπουν σε κλήρωση βάσει λαχνών, για την ενίσχυση του συλλόγου για τον καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής».

Info:

Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ- Πλευρά Τσιμισκή)

Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Μαΐου 2017 στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 10 & 8 ευρώ (ΑμεΑ, άνω των 65, φοιτητές, ΕΣΗΕΜΘ, ΣΕΗ, άνεργοι)

Αναμείνατε στο ακουστικό σας (Σαββατοκύριακο)

Η θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής, συνεργάζεται για 5η συνεχή χρονιά με το θέατρο Σοφούλη και παρουσιάζει την κωμωδία του Χαλ Σάλουεν «ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ».

Συνομιλούν, λένε τα νέα τους, είναι φίλοι, γίνονται φίλοι...
Λύνουν τα προβλήματά τους, μαλώνουν, χωρίζουν, ερωτεύονται...
Είναι πολύ απασχολημένοι, δίνουν ραντεβού, δεν εχουν χρόνο..
Μιλάνε πολύ, κάνουν τα πάντα ... ακόμη και σεξ...
Όλα αυτά όμως... χωρίς να συναντηθούν!
Λένε να βρεθούν αλλά...
Μια παρέα αντικαθιστά την ανθρώπινη επαφή με τηλέφωνα, mail και υπολογιστές. Δεν έχουν χρόνο να βρεθούν από κοντά ή μήπως φοβούνται;

Info:

Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Μαΐου στις 21.00
Γενική είσοδος 8 ευρώ

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Καλαμαριά

Λαμπεντούζα (Σαββατοκύριακο)

Το παραδείσιο νησί της Λαμπεντούζα. Εκεί που η βόρεια Αφρική συναντά την Ιταλία. Γραφικά χωριά, ονειρεμένες παραλίες, και παράξενα σκουπίδια που ξεβράζει η θάλασσα.

Η οικογένεια του Στέφανου είναι ψαράδες πάππου προς πάππου. Όμως στις αρχές του 21ου αιώνα η ψαριά του είναι πολύ διαφορετική. Δουλειά του είναι τώρα να περισυλλέγει σώματα μεταναστών από τα κρύα νερά της Μεσογείου.

Πιο βόρεια, στις σκοτεινές γωνιές της Αγγλίας, η Ντενίζ, μια κινεζοεγγλέζα εργαζόμενη φοιτήτρια, πηγαίνει πόρτα πόρτα για να μαζέψει δόσεις καταναλωτικών δανείων για λογαριασμό μιας εισπρακτικής εταιρείας. Είναι μιγάδα, είναι διαφορετική και εισπράττει διακρίσεις από εκείνους που θέλουν να την ξεφορτωθούν.

Άβολες δουλειές, για ανθρώπους που η φτώχεια, η κρίση, η ανεργία τους έχουν ρίξει στο περιθώριο. Κι όμως υπάρχει ελπίδα και ζεστασιά, που θα τη βρουν εκεί που καθόλου δεν το περιμένουν.

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη

Σάββατο 20/5/2017, 21:00
Κυριακή 21/5/2017, 19:00

Δε σε ξέχασα ποτέ (Κυριακή)

Η παραγωγή του ΚΘΒΕ «Δε σε ξέχασα ποτέ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, μετά την πετυχημένη παρουσίασή της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στα Ιωάννινα, έρχεται για 4 παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Μια μουσικοθεατρική παράσταση για έναν έρωτα που, μετά από πολλές περιπέτειες, αν και ανεκπλήρωτος, αναζητά δικαίωση.

Μια παράσταση για τη ζωή μιας διάσημης τραγουδίστριας που ερμηνεύει επί σκηνής 10 σεφαραδίτικα και ρεμπέτικα τραγούδια, μερικά από τα οποία γνωρίζουμε, κυρίως, από την ελληνική εκδοχή τους («Μικρός αρραβωνιάστηκα», «Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει», «Μισιρλού» κά.). Ένα έργο του Λέοντα Α. Ναρ, που μας θυμίζει πως οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν κάποτε μετανάστες, τιμάει την ιστορία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και υπενθυμίζει πως στην πόλη αυτή κάποτε ζούσαν αδερφωμένοι Ορθόδοξοι, Εβραίοι και Οθωμανοί.

Info:

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Σάββατο 20/5 στις 21.00 και Κυριακή 21/5 στις 19.00

Κανονικό Εισιτήριο: 13 ευρώ

Σημείωση:

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού κατά τις ημέρες της επίσχεσης εργασίας στον ΟΑΣΘ, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα διαθέσει λεωφορείο από το Βασιλικό προς τη Μονή Λαζαριστών για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση «Δε σε ξέχασα ποτέ».
Για την επιβίβαση στο λεωφορείο, κατά την αναχώρηση και την επιστροφή, είναι απαραίτητη η επίδειξη του αποκόμματος του εισιτηρίου της παράστασης.
Η κράτηση για την εξασφάλιση της θέσης θα γίνεται μόνο από τα ταμεία του Βασιλικού Θεάτρου.
Η αναχώρηση από το Βασιλικό Θέατρο προς τη Μονή Λαζαριστών για την παράσταση του Σαββάτου θα είναι στις 20.00, ενώ την Κυριακή στις 18.00.
Η επιστροφή των θεατών στο Βασιλικό Θέατρο θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το τέλος της παράστασης.
Πληροφορίες: Ταμεία ΚΘΒΕ, 2315 200 200

«Δηλητήριο» (Σαββατοκύριακο)

To Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο της Λοτ Φέικεμανς (Lot Vekemans) «Δηλητήριο», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Έναρξη: Παρασκευή 21 Απριλίου 2017.

Μια σύγχρονη θεατρική συγγραφέας από την Ολλανδία θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη Λοτ Φέικεμανς (Lot Vekemans). Γεννημένη το 1965, σπούδασε θεατρική γραφή αλλά και κοινωνική γεωγραφία. Ξεκίνησε να γράφει θεατρικά έργα για παιδιά και ενήλικες το 1995. Έργα της έχουν παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, τη Ρουμανία, τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, το Μεξικό, την Κίνα, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Αργεντινή και τη Βραζιλία. Είναι η πρώτη φορά που το έργο της ανεβαίνει στην Ελλάδα.

Info:

Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Σάββατο και Κυριακή 20&21 Μαΐου, στις 21.00

Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ

Ο κύκλος (Σαββατοκύριακο)

Ένας σαρανταπεντάρης μικροαστός (Γιώργος Κοψιδάς) ξαφνικά χάνει τα πάντα! Αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως σαν από μηχανής θεός, ο δικηγόρος της πρώην γυναίκας του (Δημήτρης Γιώτης), του δίνει την λύση μη ξέροντας τις προθέσεις του. Το μπέρδεμα όμως στη ζωή του θα το φέρει μια απρόσμενη επίσκεψη από την Τουρκία (Burak Hakki) που θα του αλλάξει τη ζωή. Θα του φέρει την αλήθεια και ξεκαρδιστικές συναντήσεις με απίθανους χαρακτήρες (Κατερίνα Τσάβαλου, Ευγενία Παναγοπούλου, Κώστας Φραγκολιάς, Νίκος Κερασιώτης).

Ο κύκλος της ζωής είναι πάντα απρόβλεπτος!

Σε σκηνοθεσία Γιαννη Αϊβάζη.

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2, έναντι Λευκού Πύργου)

ΣABBATO 18:15 & 21:15
KYPIAKH 20:15

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 17 ευρώ
Φοιτητικό - Παιδικό - Ανέργων - Αμεα: 13 ευρώ

Σημείωση:

2 ευρώ έκπτωση στο εισιτήριο σε όσους πάνε με ταξί, απλά δείχνουν την απόδειξη του ταξί

Οι από πάνω (Σάββατο)

Μια μετακόμιση φέρνει τα πάνω κάτω στην ήδη ταραγμένη ζωή πέντε φίλων. Ο Βαλεντίνο (Νίκος Μουτσινάς), η Αλέκα (Θωμαϊς Ανδρούτσου), η Ιωάννα (Ντορέττα Παπαδημητρίου), ο Στάθης (Σόλων Τσούνης) και η Ελευθερία (Ματίνα Νικολάου) πιστεύουν ότι μετακόμισαν από πάνω τους δυο δολοφόνοι. Η Αβέλα (Μαρία Κατσανδρή) και ο Κάϊν (Πρόδρομος Τοσουνίδης).

Η προσπάθεια τους να ανακαλύψουν αν όντως είναι δολοφόνοι γίνεται το κεντρικό θέμα της παράστασης μέσα από γκάφες, χορό και απόλυτη τρέλα!!!
Οι από πάνω είναι μια τρελή μαύρη κωμωδία που υπόσχεται γέλιο μέχρι τελικής πτώσης.

Info:

ΘΕΑΤΡΟ ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ (Βασ.Όλγας 11 & Παρασκευοπούλου 9 τηλ. 2310 819 153)

ΣΑΒΒΑΤΟ : 18.15 & 21.15

Τιμές εισιτηρίων: 18, 15 & 13 ευρώ

Παύλος Παυλίδης & Β Movies (Σάββατο)

Μετά από την συναυλία τον Απρίλιο παρέα με τους B-movies, ο Παύλος Παυλίδης επιστρέφει στο Club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη για μία εμφάνιση το Σάββατο 20 Μαΐου.

Αυτή τη φορά με διαφορετικό μουσικό σχήμα για ένα ακουστικό live πέρα από τα καθιερωμένα .

Ένα project δουλεμένο τον τελευταίο καιρό μαζί με τον Ορέστη Μπενέκα στα πλήκτρα και τις λούπες και τον Αλέκο Βουλγαράκη στην ηλεκτρική κιθάρα.

Μια άλλη προσέγγιση στα τραγούδια του Παύλου από όλη τη μουσική του πορεία και με ένα πρόγραμμα εμπλουτισμένο με αρκετά κομμάτια του , που δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να ακούσουμε στις συναυλίες του, καθώς η επιλογή τους ταιριάζει απόλυτα με την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου project .

Info:

Μύλος Club, Ανδρεου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30 / Ώρα έναρξης: 22:30

Εισιτήριο θεάματος: 12 ευρώ, Προπώληση: 10 ευρώ

Λαϊκά σταυροδρόμια (Σάββατο)

Ο μεγαλύτερος Έλληνας λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, η αυθεντική ερμηνεύτρια Πίτσα Παπαδοπούλου και ο εξαιρετικός Στέλιος Διονυσίου συναντιούνται στο Θέατρο Βεργίνα του Regency Casino Thessaloniki!

Τρεις σπουδαίοι καλλιτέχνες, ο καθένας με τη δική του μεγάλη ιστορία. Ο Χρήστος Νικολόπουλος με αξιοζήλευτη πορεία γεμάτη επιτυχίες, η Πίτσα Παπαδοπούλου με προσφορά-αληθινό πλούτο στη μουσική μας σκηνή και ο Στέλιος Διονυσίου με τη γνήσια λαϊκή φωνή που «μιλάει» στις καρδίες όλων θα σας παρασύρουν με ένα κεφάτο & απογειωτικό μουσικό πρόγραμμα.

Ανεξίτηλα στο χρόνο τραγούδια που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή, μελωδίες του χθες & του σήμερα μία πραγματική γιορτή του καλού ελληνικού τραγουδιού.

Info:

Θέατρο Βεργίνα του Regency Casino Thessaloniki

Έναρξη: 21.45

Τιμή: από 12 ευρώ- Συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στο Καζίνο και ένα ποτό.

Ο Μάκης Δημάκης στο Voice Live Stage (Σάββατο)

Ο Μάκης Δημάκης επέστρεψε στο Voice Live Stage και ετοίμασε για το κοινό του ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με δικές του επιτυχίες αλλά και γνωστά αγαπημένα κομμάτια άλλων ερμηνευτών. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Voice Live Stage επικρατεί το αδιαχώρητο, με το πρόγραμμα να συνεχίζεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Info:

Voice Live Stage, Φρίξου 6
Τηλ. κρατήσεων: 2310 533332

Είσοδος στο μπάρ με ποτό :15 ευρώ
Τιμή φιάλης : 140 ευρώ / 4 άτομα

Γιασεμής- Κολέτσα- Ανδρουλάκης στα Μαμούνια Live (Σάββατο)

Γιώργος Γιασεμής, Χριστίνα Κολέτσα και Χρήστος Ανδρουλάκης σας περιμένουν στα Μαμούνια Live, για ένα υπέροχο βράδυ με πολύ χορό. Με αγαπημένες επιτυχίες γνωστών συνθετών αλλά και κομμάτια από την προσωπική τους δισκογραφία.

Info:

26ης Οκτωβρίου 58, Βίλκα.

Τηλέφωνο κρατήσεων : 2310 557000

Πάνος Κιάμος και Νίκος Κουρκούλης στο Politia Live Clubbing (Σάββατο)

Πάνος Κιάμος και Νίκος Κουρκούλης μαζί στη σκηνή, στο Politia Live Clubbing. Η πρεμιέρα έγινε την Παρασκευή 19 Μαΐου και οι δύο άντρες υπόσχονται ξεχωριστές βραδιές, με πολύ κέφι και γνωστές αγαπημένες επιτυχίες.

Info:

Politia Live Clubbing14o χλμ Θεσ/νίκης Μηχανιώνας, περιοχή αεροδρομίου.

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο.

Τηλέφωνο κρατήσεων 2310486956

Τιμή φιάλης: 150 ευρώ/4άτομα, μισή φιάλη ή φιάλη κρασί 80 ευρώ/2άτομα.
Φοιτητική προσφορά 130 ευρώ/6άτομα , μισή φιάλη 70 ευρώ/3άτομα.

Γιώργος Μαζωνάκης και Μαλού στο Stage Live (Σάββατο)

Ο Γιώργος Μαζωνάκης, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από τις live σκηνές της πόλης, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, σε έναν χώρο που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά, το Stage Live.

Ο μοναδικός Έλληνας performer, συνδυάζοντας τις ερμηνευτικές του επιδόσεις με την ξεχωριστή σκηνική του παρουσία, μας προσκαλεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο σε ένα πραγματικό party μέχρι το ξημέρωμα.

Μαζί του η Mαλού, το πιο φρέσκο πρόσωπο της ελληνικής δισκογραφίας, που μετά τις σαρωτικές επιτυχίες της «Μια φορά στο τόσο», «Τους είπες πως» και «Δες με», επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουριο τραγούδι της «Ώρα να γυρίσεις», δια χειρός Γιώργου Σαμπάνη και Ελένης Γιαννατσούλια.

Info:

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο
Stage Live (26ης Οκτωβρίου 27)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 566768

Βασίλης Καρράς- Νότης Σφακιανάκης στην Πύλη Αξιού (Σάββατο)

Το πολυσυζητημένο σχήμα μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, Βασίλης Καρράς και Νότης Σφακιανάκης ερμηνεύουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια στην Πύλη Αξιού.

Το δικό τους μότο " Περπατάμε Παράλληλα απο τον Βορρά μέχρι το Νότο" θα έχει έναν και μοναδικό στόχο. Να περάσει καλά ο κόσμος.

Info:

Πύλη Αξιού, Ανδρέα Γεωργίου 6 (Σφαγεία)

*Απλή Φιάλη: 170€

*Τιμή φιάλης για φοιτητές/άνεργους: 150€ / 6 άτομα

Κρατήσεις: 2310 553158

Πρότυπα εκπαιδευτήρια: Τα παιδιά κάτω στον κάμπο (Κυριακή)

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, στις 20.00 να παρακολουθήσετε τη μουσικοθεατρική παράσταση Τα παιδιά κάτω στον κάμπο που παρουσιάζουν οι μαθητές της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η παράσταση είναι μια πορεία ιστορικής αναδρομής της νεότερης Ελλάδας από τα χρόνια της Άλωσης ως σήμερα. Μέσα από σκηνές άλλοτε σατιρικές, άλλοτε στοχαστικές, αλλά πάντοτε αιχμηρές, συνοδευόμενες από μουσικές και τραγούδια του έντεχνου, αλλά και παραδοσιακού χώρου, αφηγείται τα Πάθη της χώρας μας, μαζί με τα συνθήματά της.

Τα κείμενα των Κωστή Παλαμά, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Μάριου Ποντίκα, Γιάννη Ρίτσου, Γιάννη Καλαβριανού, Ιωάννη Μακρυγιάννη, Διονυσίου Σολωμού και άλλων πολλών χρωματίζουν την αφηγηματική τοιχογραφία της Θείας Κοινωνίας με το υπέρτατο εθνικό χρέος, ενώ παράλληλα αναδύεται η ακαταμάχητη ανάγκη της αναδημιουργίας και της επανασύνθεσης.

Τονίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της «φυσιογνωμίας» του Έλληνα και αποτυπώνει τη στάση του και τη φιλοσοφία που τον διακρίνει τόσο στις ηρωικές, όσο και στις κωμικοτραγικές του στιγμές.

Κυριακάτικο Πρωινό της ΚΟΘ για το Θεραπευτήριο «Άγιος Παντελεήμων» (Κυριακή)

Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το τρίο Τιμής Ένεκεν που θα παρουσιάσει συνθέσεις του Αλέξανδρου Χασιώτη, σε μία συναυλία για την ενίσχυση του έργου του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων «Άγιος Παντελεήμων».

O Αλέξανδρος Χασιώτης έχει ασχοληθεί με πολλά είδη μουσικής, με έμφαση κυρίως στο tango, latin, lounge, αλλά έχει γράψει επίσης κλασική και κινηματογραφική μουσική. Οι επιρροές αυτές είναι εμφανείς στα έργα του, τόσο στα πιο κλασσικότροπα, όσο και στα πιο μοντέρνα, με κύριο άξονα πάντα την αρμονική και αντιστικτική εξέλιξη των διαφορετικών μελωδικών γραμμών στα όργανα που χρησιμοποιεί στις συνθέσεις του. Το κύριο μέλημά του είναι τα έργα του να αποπνέουν μία ατμοσφαιρική διάθεση που να ταξιδεύει τον ακροατή άλλοτε σε εύθυμα και χαλαρωτικά και άλλοτε σε πιο μελαγχολικά ή έντονα μονοπάτια, είτε μέσω της μελωδικής πολυπλοκότητας, είτε μέσω της γαλήνιας απλότητας που χαρακτηρίζει πολλές από τις συνθέσεις του.

Info:

Κυριακή 21 Μαΐου 2017, ώρα 12:00
Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης 73

Street handball στην Αριστοτέλους (Κυριακή)

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης (ΕΣΧΘ) και η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) διοργανώνουν στην Πλατεία Αριστοτέλους το "thesshand 2017" με την συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από τα δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Η εκδήλωση street handball θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 21 Μαΐου 2017 και ώρα 11:00.

Τα παιδιά μπορούν να σχηματίσουν τις δικές τους ομάδες, να παίξουν, να διασκεδάσουν και να συμμετέχουν σε μία αθλητική γιορτή με κοινωνικό χαρακτήρα, δράσεις, διαγωνισμούς, happenings.

Επίσης, θα γίνει συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Under Armour Run Thessaloniki City Challenge (Κυριακή)

Το αθλητικό σωματείο Αετός Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών UNDER ARMOUR και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν αγώνες δρόμου με την ονομασία UNDER ARMOUR RUN THESSALONIKI CITY CHALLENGE την Κυριακή 21 Μαΐου 2017.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες Ημιμαραθώνιου, 10 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά.

Οι διαδρομές είναι εξαιρετικά εύκολες με αφετηρία και τερματισμό το εμπορικό κέντρο ONESALONICA ενώ μεγάλο τμήμα των διαδρομών κινείται επί της Λεωφ. Νίκης.

Πέρα όμως από την αθλητική διάσταση των αγώνων, στόχος της διοργάνωσης είναι και η υποστήριξη ασθενών κοινωνικών ομάδων ή φορέων και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από αυτές. Πιο συγκεκριμένα μέρος των εσόδων θα προσφερθεί στα Παιδικά Χωριά SOS Πλαγιαρίου.

Ημιμαραθώνιος Δρόμος: Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: ONESALONICA, Ώρα εκκίνησης: 08:15 π.μ.

Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.: Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: ONESALONICA, Ώρα εκκίνησης: 08:15 π.μ.

Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.: Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: ONESALONICA, Ώρα εκκίνησης: 11:00 π.μ.

Το Μουσικό Σχήμα EchoEs Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Κυριακή)

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, σας προσκαλεί στη συναυλία του μουσικού σχήματος EchoEs, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Μαΐου στις 20:00, στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου.

Θα παρουσιαστούν έργα από το ομώνυμο project Echoes. Πρόκειται για μια ηχητική περιπλάνηση βασισμένη κυρίως στη μινιμαλιστική νοοτροπία, με τζαζ/έθνικ επιρροές και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.

Η Εύη Κυριαζίδου στο πιάνο και ο Δημήτρης Τασούδης στα κρουστά σε δικά τους κομμάτια καθώς και σε μεταγραφές από κομμάτια των Philipp Glass, Chick Corea, Joe Hisaishi, Egberto Gismonti, Γιάννη Κωνσταντινίδη, επιδιώκουν τη δημιουργία ηχητικών τοπίων που προκύπτει από την πολυεπίπεδη αλληλεπίδραση των δύο οργάνων. Μαζί τους, θα συμπράξει το κιθαριστικό ντούο ´Δέσποινα Αρβανιτίδου & Χρήστος Βερνάρδος´ ως φιλική συμμετοχή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Street Outdoors στο λιμάνι (Κυριακή)

Το Street Outdoors κλείνει τα πέντε και το γιορτάζει διοργανώνοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά μια μεγάλη γιορτή μουσικής στην Προβλήτα Α’ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Γνωστοί και μη εξαιρετέοι υπεύθυνοι αντίστοιχων parties από το 2012 σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, γιορτάζουν τα πέμπτα τους γενέθλια με ένα open air event που ξεκινά στις 15:00, και υπόσχεται μουσικές απολαύσεις με την καλύτερη House, Disco και Techno.

Με φόντο το παραλιακό μέτωπο της πόλης αλλά και το φυσικό και αστικό τοπίο, το εξαιρετικό μουσικό line-up, τα cocktail bars και ένα πλήρες food corner, το Street Outdoors διοργανώνει μια από τις ομορφότερες Κυριακάτικες γιορτές. Καλεσμένοι αυτού του μοναδικού party o Hunee, ένας Κορεάτης μεγαλωμένος στο Βερολίνο, ο Suzzane Kraft, ένα από τα παιδιά θαύμα της νέας σκηνής του Λος Άντζελες, και φυσικά οι δικοί μας Street Outdoors Soundsystem.

Info:

Κυριακή 21 Μαΐου, 2017
Προβλήτα Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Έναρξη 15.00
Γενική είσοδος: 5€

First Lego League Jr (Κυριακή)

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ο αποκλειστικός διοργανωτής για Ελλάδα και Κύπρο, διοργανώνει και σας προσκαλεί την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 το Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® LEGO® LEAGUE Jr.

200 μαθητές ηλικίας 6-10 ετών καλούνται να αναπτύξουν ομαδικά τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους, δίνοντας το μήνυμα ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος σε μια μεγάλη γιορτή μάθησης.

Το FIRST® LEGO® LEAGUE Jr είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή γιορτής. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

Info:

21 Μαΐου, Μονή Λαζαριστών, 10:15-15:00

27 Μαΐου, Noesis Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, 11:00-14:00

Thessaloniki walking tours: Ηλιοβασίλεμα στο Θερμαϊκό (Κυριακή)

Την Κυριακή 21 Μαΐου, σαλπάρουμε με την υπέροχη «Αλκυώνη» Aeolus Yachting από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης για να μοιραστούμε ένα ξεχωριστό κυριακάτικο απόγευμα.

Ο καπετάνιος μας Νίκος Κουβακας και ο ξεναγός μας Τάσος Παπαδόπουλος είναι έτοιμοι για μια θαλάσσια διαδρομή γεμάτη από άγνωστες ιστορίες από την πόλη.

Βυθισμένα τείχη, ένα ναυάγιο, εμπορικά πλοία που μόλις ανάβουν τα φώτα, η σχέση της Θεσσαλονίκης με το υδάτινο στοιχείο βρίσκονται στο κέντρο μιας απολαυστικής αφήγησης που συνοδεύεται από καλό, εμφιαλωμένο κρασί και ελαφρύ δείπνο.

Η Καλαμαριά, το Ντεπώ, το Λιμάνι, η αγκαλιά της Αριστοτέλους έτσι όπως προσεγγίζονται από την θάλασσα συνθέτουν μια γοητευτική εικόνα λουσμένη στο φως του ηλιοβασιλέματος.

Σαλπάρουμε στις 17:30 και δένουμε τρεις περίπου ώρες αργότερα.

Του Τέντζερη Καμώματα (Κυριακή)

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση ...γεμάτη γεύσεις, αρώματα, ιστορίες, μουσικές και τραγούδια. Λαϊκά ελληνικά παραμύθια με κοινό άξονα ...το φαγητό! Έτσι όπως μα τα αφηγήθηκαν οι ίδιοι οι παραμυθάδες και οι παραμυθούδες! Ιστορίες και γεύσεις όπως τις μάθαμε μέσα στις κουζίνες των γιαγιάδων μας! Με μουσικές συνοδείες φτιαγμένες από ...τους ήχους που παράγουν τα μαγειρικά σκεύη! Και βέβαια κατά την προσφιλή μας συνήθεια ...οι μικροί μας φίλοι θα μας βοηθήσουν και πάλι στα νέα μας ΠαραμυθοΜαγειρέματα, καθώς για άλλη μια φορά η παράσταση μας είναι διαδραστική και συχνά – πυκνά οι ηθοποιοί μας καλούν τους μικρούς θεατές να συμμετέχουν στα δράση τόσο κάτω όσο και επάνω στη σκηνή!

Info:

Κυριακή 21 Μαϊου 2017 και ώρα 19:00
στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ- Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής

«ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι: ...και με τη Νίκη!» (Κυριακή)

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει την ευκαιρία στην ομάδα των «ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένων», διευρυμένη πια και με άλλους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ, να επιστρέψουν στη ...δράση με μια επιθεώρηση για το πρόσφατο παρελθόν και το σήμερα, στο Βασιλικό Θέατρο από τις 29 Απριλίου, και με στόχο να διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι.

Μετά από την πολυαναμενόμενη τους επιστροφή με την επιθεώρηση «P.I.G.S. Resurrection», οι «ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι», η γνώριμη πια στο θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης ομάδα ηθοποιών και μουσικών του ΚΘΒΕ, ετοιμάζονται για νέες σκηνικές περιπέτειες και ακροβασίες. Ήταν να μην αναστηθούν! Αυτή τη φορά το «κακό» θα συμβεί στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, έτσι όπως θα μπαίνει η Άνοιξη. Εκεί πρόκειται να «χτυπήσουν», με μια διευρυμένη ομάδα κρούσης και με όπλα τους τα εύστοχα νούμερα, τις κεφάτες χορογραφίες, τις πειραγμένες ενορχηστρώσεις και, πάνω από όλα, το κέφι, το μπρίο και την αγάπη στο συνάδελφο που τους χαρακτηρίζει.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου
Κυριακή 21 Μαΐου, στις 19.00.

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, mediterranean cosmos, υπουργείο παιδείας, pulp fiction, burak hakki, ντορετα παπαδημητριου, χριστινα κολετσα, νικος κουρκουλης, under armour, μαΐου, hyatt, νέα, εδα, μετρο, αβαξ, tap, cosmos, cowboys, face, ελλαδα, γαλλια, κοκ, προγραμμα, bazaar, pulp, fiction, μνήμη, ροκ, info, βενιζελος, συμμετοχή, tuning, helexpo, εμφάνιση, food, wine, festival, σεφ, σαββατο, ωρα, θεατρο, κυριακη, τηλ, τζουλια, αμεα, εσηεμθ, σεη, mail, κθβε, ιωαννινα, ναρ, οασθ, lot, ρωσία, λύση, ταξι, ραδιο, movies, club, live, project, νικολοπουλος, πιτσα, voice, stage, χλμ, φιάλη, προσφορες, party, χρεος, κοθ, tango, latin, handball, οχε, σχολεια, run, city, εταιρεία, sos, glass, air, house, cocktail, kraft, lego, league, δραση, εκπαιδευση, κυπρος, science, yachting, φως, καλοκαιρι, resurrection, κινηση στους δρομους, ΔΕΘ, σταση εργασιας, νοτης σφακιανακης, τζουλια 2 μαυροι, Άγιος Βαλεντίνος, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, νικος παπαζογλου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, τζουλια αλεξανδρατου 2012, κωστας καρρας, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, φωτια, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, η ζωη, κληρωση, χωρια sos, μνήμη, χωρες, ρωσία, αβαξ, αμεα, αξεσουαρ, αργεντινη, αττικο μετρο, αυτοκινητο, αυλαια, αφρικη, βελγιο, βερολινο, βεργινα, βημα, βραζιλια, γερμανια, γυναικα, γωνιες, δημος θεσσαλονικης, δουλεια, δωρεαν, εβραιοι, εδα, εμπορικη, ζηλεια, ηθοποιοι, ηνωμενο βασιλειο, θαλασσα, θεμα, ισπανια, ιταλια, κθβε, κιθαρα, κινα, μουσικη, νησι, ξενοδοχεια, οασθ, ολλανδια, ποδηλατα, προγραμμα, πυλη, ραδιο, ρουμανια, σεφ, σηματα, τα νεα, το χαμογελο του παιδιου, τραγουδια, υπουργείο παιδείας, φτωχεια, φωτογραφιες, φως, χαμογελο του παιδιου, ψαρια, ωρα, face, hyatt, kraft, lego, mail, movies, αγαπη, αγκαλια, αγορα, αγωνες, αδιαχωρητο, αετος, αυστρια, ανδρουλακης, ανεργια, ανοιξη, απλα, αρωματα, ατζεντα, βοηθεια, βορεια, βραδυ, γαλλικο ινστιτουτο, γαλλικα, γελιο, γεωγραφια, γεωργιου, γινει, γινεται, γινονται, γυαλια, γλωσσα, δελτα, δευτερα, δημος, δικη, δολοφονοι, δομη, δρομος, ευη, εγινε, ευγενια, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εκπαιδευση, ελβετια, ελευθερια, ελπιδα, εβδομαδα, εργα, εμφάνιση, εξελιξη, εξυπηρετηση, εποχη, επιτυχια, ερχεται, εσηεμθ, εστιατορια, εταιρεία, ετικετες, ετων, ζαφειρακη, ζωη, ζωης, ιδια, υπολογιστες, ηρωες, υφυπουργος, ηχητικη, χιονατη, θαυμα, θεος, θυμιζει, εικονα, ινδιανοι, ιωαννα, καπελα, κατασκευες, κυκλος, κιαμος, κιλκις, κοθ, κουζινες, κρασι, κρασια, κρατικο, κολετσα, κωμωδια, λευκα, λεωφορειο, λυκειο, λύση, λουξεμβουργο, μαεστρος, μαζωνακης, μαΐου, μεγαρο μουσικης, μεξικο, μικρο, μονη λαζαριστων, μορφη, μοτο, μουσικα οργανα, μυστικα, ναυτικο, ναμιμπια, ναρ, νηπιαγωγειο, νοοτροπια, νοτια αφρικη, ξημερωμα, ομαδα, παντα, οθωμανοι, ομιλος, οικογενεια, ονομα, ουσιαστικο, παπαζογλου, παραμυθια, παιδικα, παιδια, παρουσιαση, παυλος παυλιδης, παυλιδης, πηγαδι, πιανο, πιατα, πιερια, πινακες, πινοκιο, πλοια, πορτα πορτα, πορτες, προβληματα, προγραμματα, πορτα, πρωινο, πυλη αξιου, ραντεβου, ρεμπετικα, ροκ, σαββατο, σεη, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμμετοχή, σκαφη, σκηνες, σκηνοθεσια, συνθηματα, σχολειο, σολωμου, σωματειο, τασος, τηλ, τμημα, τουρκια, τειχη, τοτεμ, τρια, τριημερο, ταχυδρομειο, ιαση, φεστιβαλ, φυσικα, φοιτητρια, φτανει, φυλα, φυσικο, φοντο, φροντιστηρια, φιάλη, φωνη, φορα, χαμογελο, χανθ, χρηστος, χριστινα, χλμ, ωρες, air, αντρες, αγωνας, bazaar, cowboys, city, club, cocktail, cosmos, δημητρης, δημοτικα, δικαιωμα, δουλειες, ειδη, ελληνικα, εμφαση, ενωση, ευγενια παναγοπουλου, εθνικο, food, festival, φιλοι, fiction, φουαγιε, γκαφες, γευσεις, γιορτη, glass, γλωσσες, handball, house, helexpo, χωρα, ιδιαιτερα, ηλιοβασιλεμα, project, υπουργειο, κειμενα, κομματι, καρδιες, κωστας φραγκολιας, κωστας, κυριακη, latin, league, mediterranean cosmos, μια φορα, ομαδες, οργανα, παυλος, ποτο, party, ψυχοδραμα, run, science, σκηνη, sos, stage, σωματα, tango, tap, tuning, under armour, υπεροχο, υπεροχη, wine, ξεκινησε, χορογραφιες, yachting, voice
Τυχαία Θέματα