Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Μπορεί ο καιρός να μη βοηθάει ιδιαίτερα τις εξορμήσεις αυτό το σαββατοκύριακο, ωστόσο, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να σας κρατήσουν εκτός σπιτιού αυτό το διήμερο.

Το ημερολόγιο του σαββατοκύριακου 18 και 19 Νοεμβρίου περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, εκδηλώσεις για παιδιά, ξεναγήσεις σε γωνιές της πόλης, αλλά και Thessbrunch στον Κήπο!

Διαβάστε τις προτάσεις του Thestival και κάντε

την επιλογή σας:

Έκθεση με Playmobil

Τι δουλειά μπορεί να έχουν στη Θεσσαλονίκη οι 12 άθλοι του Ηρακλή, τα Dragons, οι Ghostbusters, τα Fairytale Games, οι Μακεδονικές Φάλαγγες, οι Ρωμαϊκές Λεγεώνες, ένα απίθανο Λούνα Παρκ, ένα μεγάλο Water Park, οι χαρούμενοι Dino Playmosaurs, ένα διάσημο ακροβατικό Τσίρκο, μια Χριστουγεννιάτικη αγορά, ένα σχολείο, ένα μεγάλο επιτραπέζιο παιχνίδι Ιπποτών, ένα πάρτυ σκελετών και φαντασμάτων στο σπίτι του Halloween, η πιο διάσημη γειτονιά του Detroit Hood, το Apocalypto και οι Ελληνες οπλίτες πριν την Μαχη των Πλαταιών (479π.Χ)??? Μα φυσικά όλοι θα είναι στη γιορτή Playmobil που θα γίνει στις 18 και 19 Νοεμβρίου στο Pinewood American International Schools of Thessaloniki.

Το PTFA του σχολείου φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του τη μεγάλη γιορτή Playmobil.

Ένα διήμερο χαράς για μικρά και ενήλικα παιδιά με πολλά happenings, παιχνίδια με έπαθλα, διαγωνισμούς Play-Mobil & Win, προβολές ταινιών Playmobil, Fun Games και κληρώσεις πλούσιων δώρων για όλους τους επισκέπτες.
Έλληνες συλλέκτες της γνωστής ομάδας GRecobil Team θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσω μικρών και μεγάλων διοραμάτων, κατασκευασμένα αποκλειστικά από Playmobil.

Info:

Αμερικανικό σχολείο «Pinewood»,

14ο χιλ. Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών

Ώρες: 10.00- 20.00

Είσοδος ελεύθερη

Open walk- Λιμάνι

φωτογραφία: Γιάννης Σιμητόπουλος

Αυτή η θεματική διαδρομή, που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά και ανοίγει την αυλαία του OPEN HOUSE Thessaloniki, μας ξεναγεί στις εγκαταστάσεις του λιμανιού και σε χώρους λιγότερο προσβάσιμους στο ευρύ κοινό.

Για τη συμμετοχή στη δράση δεν απαιτείται κράτηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο άφιξης στο σημείο εκκίνησης (ΠΥΛΗ 1 στον 1ο Προβλήτα).

Θα πραγματοποιηθούν 5 γκρουπ ξεναγήσεων την κάθε μέρα: στις 10:00, 11:00, 12:00, 13:00 και 13:30. Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση.

Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Νοεμβρίου, Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

ΚΟΙΤΑ!

Η Κατερίνα Καραδήμα σκηνοθετεί τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!», την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ' ένα “Κοίτα!”.

Το θέατρο για βρέφη είναι ένα είδος θεάτρου πολύ ιδιαίτερο και όχι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Μετά από μια έρευνα 4 χρόνων στις δράσεις και αντιδράσεις ενός μωρού, στο τί είναι το βρεφικό θέατρο και πώς απευθύνεται σε ένα μωρό, η Κατερίνα Καραδήμα έχει ετοιμάσει μία παράσταση - έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους. Απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως παιδιά 4 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία.

Info:

«ΚΟΙΤΑ!»
Βασιλικό Θέατρο
Έναρξη: 18 Νοεμβρίου 12:00μμ
Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7 ευρώ και ο δεύτερος συνοδός δωρεάν.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Η UNICEF σε συνεργασία με τη Χ.Α.Ν.Θ. και την υποστήριξη των SolidarityNow, ΑΡΣΙΣ Κ.Ο.Υ.Ν. και ΜΕΤΑδραση, διοργανώνουν εκδήλωση για τα παιδιά το Σάββατο 18 Νοεμβρίου από τις 11:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι στην Αίθουσα Δράσης του κεντρικού κτιρίου της Χ.Α.Ν.Θ..

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου. Η UNICEF πραγματοποιεί τη μέρα αυτή ανάλογες εκδηλώσεις σε 126 χώρες δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά όλου του κόσμου να περάσουν μια μέρα ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού ενώ ταυτόχρονα γίνονται μέρος μια παγκόσμιας αλυσίδας χαράς.

Στην πόλη μας η εκδήλωση, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό, θα περιλαμβάνει μια σειρά δημιουργικών και πρωτότυπων δραστηριοτήτων με photo booth όπου τα παιδιά θα μπορούν να φωτογραφίζονται με το hashtag της UNICEF #KidsTakeOver, δημιουργική ζωγραφική με την υποστήριξη παιδαγωγών, αφήγηση παιδικού παραμυθιού και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθεί σχολικό υλικό της UNICEF.

Ψέμα στο ψέμα στο Θέατρο Σοφούλη

Ενα μικρο αγόρι θα φερει τα πανω κατω στην ομορφη πολη μας. Τα ψεματα , οι ζαβολιες και τα πειράγματα δεν θα του βγουν σε καλο. Λετε οι καλες κουκλες να τον συγχωρήσουν; και τι δουλειά έχει επάνω στη σκηνη ενας θεατής;
Μια διαδραστική παράσταση κουκλοθέατρου που μεσα απο το χιουμορ και τη διασκέδαση θέλει να μας δειξει πως το να λεμε ψεματα, να πειραζουμε και να ενοχλούμε με ασχημο τροπο τους γυρω μας δεν ειναι οτι καλυτερο. Ολα εχουν ενα οριο και " οι παραβάτες τιμωρούνται."

Info:

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5

Κάθε Σάββατο στις 18.15
Γενική είσοδος 8 ευρώ
Οι παραστάσεις είναι κατάλληλες για παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και πρώτες τάξεις του δημοτικού.

«Quedimos arrastando: Μείναμε ξεσπιτωμένοι, η πυρκαγιά του 1917 και οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης»

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ισραηλίτικη Κοινότητα Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 την εκδήλωση «Quedimos arrastando: Μείναμε ξεσπιτωμένοι, η πυρκαγιά του 1917 και οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης».

Πρόγραμμα:

Ομιλία του Ευάγγελου Χεκίμογλου, με θέμα «Η Πυρκαγιά, ο αναδασμός και οι καταστρεπτικές συνέπειες του για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης»
Προβολή Ταινίας μικρού μήκους του Αλμπέρτο Σεβή «Η οδός Βενιζέλου καίγεται…»
Τραγούδια για την πυρκαγιά και τη Θεσσαλονίκη από το συγκρότημα «Τα Πάντα Ρει»
Η Εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την καταστρεπτική πυρκαγιά και την έναρξη της διαδικασίας ανασχεδιασμού της πόλης που επακολούθησε.

Είσοδος Ελεύθερη

Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος
Εθνικής Αμύνης, 1 Θεσσαλονίκη

Ο μεγάλος περίπατος της γεύσης

Πώς διαμορφώθηκε η κουζίνα της Θεσσαλονίκης; Ποιες ιστορίες κρύβονται πίσω από τις γεύσεις που αγαπάμε και πώς συνδέονται γαστρονομικά το χθες με το σήμερα;

Ο Κωστής Ζαφειράκης ξέρει τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις και στήνει μέσα στις αγορές ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 8 – 12 ετών. Μαζί τους περπατάμε στις αγορές Μοδιάνο, Καπάνι και Άθωνος, φέρνουμε στα μέτρα τους τη σύνθετη γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, συναντάμε τους ανθρώπους των αγορών, ακούμε τις ιστορίες τους, επισκεπτόμαστε ξεχωριστούς χώρους και καταστήματα και δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά προϊόντα τους. Περπατάμε, γελάμε, τρώμε, μαθαίνουμε και μοιραζόμαστε τις συναρπαστικές ιστορίες που κρύβονται πίσω από τις γεύσεις που αγαπάμε.

Info:

Σάββατο 18 Νοεμβρίου
Σημείο συνάντησης: Λουλουδάδικα
Ώρα: 11.00
Διάρκεια: 2 ώρες
Συμμετοχή: 8 ευρώ (οι συνοδοί δωρεάν)
Πληροφορίες κρατήσεις: [email protected] & 6978186900

Bazaar ρούχων στο Μπενσουσάν Χαν

Η εταιρεία ρούχων LΞLΞ Clothing διοργανώνει Bazaar με σκοπό την γνωριμία της με το κοινό της Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό το Βazaar ενδυμάτων θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε έναν ιστορικό χώρο, το Μπενσουσάν Χαν. Ένας χώρος με έντονο άρωμα και γοητεία από το παρελθόν θα αναδειχθεί από τα ρούχα LΞLΞ Clothing, τα οποία διαδραματίζουν τη δική τους ιστορία στο χώρο της μόδας.

Λίγα λόγια για τη LΞLΞ Clothing

Η LΞLΞ Clothing δημιουργήθηκε σε ένα ορεινό χωριό όπου όταν οι γιαγιάδες βλέπανε ένα φόρεμα που θαύμαζαν, αναφωνούσαν “Λέλε”. Εμπνευσμένοι από τη γιαγιά Όλγα, τη γιαγιά μας, η οποία ξεκίνησε τη « LΞLΞ» με μια απλή ραπτομηχανή, προσπαθούμε να δημιουργούμε σχέδια μοναδικά και πρωτότυπα. Σχεδιασμένα από πρωτοπόρους σύγχρονους σχεδιαστές, τα σχέδια της LΞLΞ , ακόμα και σήμερα επιβλέπονται στην τελική τους μορφή από τη γιαγιά Όλγα, η οποία μπορεί να μην αντιλαμβάνεται εξολοκλήρου τις σύγχρονες τάσεις της μόδας, ωστόσο αγαπάει να προσθέτει τις τελευταίες προσωπικές «πινελιές» της σε κάθε σχέδιο.

Ιnfo:

Σάββατο και Κυριακή 18 και 19 Νοεμβρίου

Ώρες 12:00 – 21:00

Το Nowhere to hide, του Zaradasht Ahmed στο KinderDocs

Το KinderDocs παρουσιάζει το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Zaradasht Ahmed Nowhere to hide (86′, Σουηδία, Νορβηγία 2016) το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ώρα 12:00 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Μια συγκλονιστική ταινία για τους πρόσφυγες και το μεταναστευτικό μέσα από τη ζωή μιας οικογένειας στο κεντρικό Ιράκ. Ένα αντιπολεμικό ντοκιμαντέρ γυρισμένο κατά τη διάρκεια πέντε ετών. Ηλικίες: για όλους από 15+.

Info:

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκη
Σάββατο 18/11, 12.00 (για όλους)

Το εικαστικό εγχείρημα της Marian Wijnvoord "Living Room Project" στην 6η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης

Πόσες φορές έχετε επιθυμήσει το έργο τέχνης που βλέπετε σε μια έκθεση να βρισκόταν στο σαλόνι σας; Και πόσες φορές είχατε μέχρι σήμερα την ευκαιρία να δείτε τον προσωπκό σας χώρο - ένα σημείο του σπιτιού σας - να γίνεται δημόσιος και να βρίσκει τη θέση του σε μια εικαστική έκθεση;

Το διαδραστικό εικαστικό εγχείρημα της Marian Wijnvoord “Living Room Project” υπόσχεται να δώσει και τις δύο αυτές ευκαιρίες σε όσους το επιθυμούν. Και μέσα από την τριπλή της δράση, η οποία περιλαμβάνει έκθεση, περφόρμανς και φωτογραφία, να θέσει καίρια ερωτήματα σχετικά με τη σχέση του χώρου έκθεσης και του έργου τέχνης.

Το “Living Room Project” που εντάσσεται στο κεντρικό πρόγραμμα της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, ξεκινά με μια ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ολλανδής ζωγράφου, που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους για έναν μήνα το έργο που προτιμούν, κι ενώ ο εκθεσιακός χώρος θα αδειάζει η καλλιτέχνις θα φωτογραφίζει τις δημιουργίες της στις νέες τους προσωρινές κατοικίες. Το εγχείρημα θα ολοκληρωθεί με μια έκδοση που θα παρουσιάζει όλα τα στάδια, τα οποία μαρτυρούν το πέρασμα από τον δημόσιο χώρο στον ιδιωτικό και αντίστροφα.

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10:00-18:00, Πέμπτη 10:00-22:00, Δευτέρα κλειστά.

Info:

6η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Marian Wijnvoord -Living Room Project
Έκθεση, Περφόρµανς, Φωτογραφία
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μονή Λαζαριστών
16 Νοεµβρίου 2017 – 14 Ιανουαρίου 2018

Το τέλος μιας παλιάς εποχής

Μια εξιστόρηση για την ακμή και το απότομο τέλος της κοσμοπολίτικης Θεσσαλονίκης στον σχεδόν μισό αιώνα που σημάδεψε την πρώτη μετάβασή της από τους μέσους χρόνους στη νεωτερική εποχή, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στη σύγχρονη Ελλάδα, από την κοινοτική οργάνωση στο ομοιογενές εθνικό κράτος, από την εύφλεκτη ξυλόπηκτη πόλη στα μέγαρα από μπετόν αρμέ, από τα δαιδαλώδη αδιέξοδα στις χαράξεις του σχεδίου Εμπράρ.

Ξεκινώντας χρονολογικά από τις παλαιότερες φωτογραφίες της δεκαετίας 1863-1873, αποτυπώνεται η κατάσταση της περίκλειστης Θεσσαλονίκης πριν από την κατεδάφιση του θαλάσσιου τείχους, ενώ στη συνέχεια εκτίθεται φωτογραφικό υλικό από τη Μεγάλη Πυρκαγιά του 1917.

Τις φωτογραφίες πλαισιώνει μια πληθώρα από ακουαρέλες Άγγλων και Γάλλων στρατιωτών, που υπηρέτησαν στο Μακεδονικό Μέτωπο κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου και αποτύπωσαν όχι μόνο μνημεία και τοπία της Θεσσαλονίκης, αλλά και τους καθημερινούς ανθρώπους της στους δρόμους και τις αγορές, αυτούς που κυρίως επλήγησαν από την πυρκαγιά (οι Δυτικοί στρατιώτες γοητεύονταν από τον “ανατολίτικο εξωτισμό” των φυλών, των ενδυμασιών και των στάσεων του πολύμορφου πληθυσμού της πόλης. Τα έργα αυτά ανήκουν κυρίως στη συλλογή των Αρσέν & Ρουπέν Καλφαγιάν και δευτερευόντως στη συλλογή Μάνου Χαριτάτου, από το ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ Θεσσαλονίκης (όλα παρουσιάζονται για πρώτη φορά).

Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Info:

Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ
Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108

Με δύναμη από την Κηφισιά

Το «Με δύναμη από την Κηφισιά» είναι ένα έργο στο οποίο πρωταγωνιστούν γυναίκες αλλά δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες. Τρεις φίλες και η κόρη της μίας εξ αυτών συζητούν συνέχεια για τον έρωτα τόσο έντονα, όσο έντονη είναι τελικά και η απουσία του. Ο Δημήτρης Κεχαΐδης πίστευε ότι, μιλώντας για τον έρωτα, είναι σαν να μιλάς για την ίδια τη ζωή. Η συζήτηση για τον έρωτα, έλεγε, δεν είναι σαν όλες τις άλλες, δεν είναι για να περνάει η ώρα. Ο έρωτας είναι το κίνητρο της ζωής. Αυτό ισχύει και για τις ηρωίδες του έργου, την Αλέκα, τη Μάρω, τη Φωτεινή και την Ηλέκτρα. Ο έρωτας είναι το κίνητρο της ζωής τους. Γι αυτό και είναι πρόσωπα τραγικά ιδωμένα, όπως λέει η Ελένη Χαβιαρά, από μια γωνία … λοξή. Μέσα από τα μάτια και την καθημερινότητα αληθινών, όλο σάρκα και οστά γυναικών ζωντανεύουν επί σκηνής στιγμές από τη ζωή τους. Οι γυναίκες αυτές θα μπορούσαν να είναι οι κόρες μας, οι φιλενάδες μας, οι συναδέλφισσές μας. Σαρκάζουν και σαρκάζονται ανηλεώς ενώπιόν μας.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1995 από τη Νέα Σκηνή σε σκηνοθεσία Λευθέρη Βογιατζή και μετά την πρώτη παράσταση έμεινε για χρόνια το σλόγκαν ΄΄με δύναμη από …΄΄ προσαρμοσμένο σε κάθε περίσταση και σε κάθε θέμα.

Η Θεατρική Ομάδα του Τμήματος Αθλητισμού Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, δημιουργήθηκε πρόσφατα από τη συνένωση της Θεατρικής Ομάδας «Καπνομάγαζο» του πρώην Δήμου Σταυρούπολης και του Θεατρικό Εργαστηρίου του πρώην Δήμου Πολίχνης.

Info:

Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης (Οδός Λαγκαδά 221, T: 2313 302833)

18, 19 και 24, 25, 26 Νοεμβρίου- Ώρες παραστάσεων: Παρασκευές και Σάββατα 21.00, Κυριακές 19.00

Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

«Ο καπετάνιος της μπουγάδας» απο τους The Little Foxes

Το παιχνίδι ανάμεσα στα απλωμένα ρούχα είναι η καλύτερη διασκέδαση για έναν ζωηρό μικρούλη. Πόσα καινούρια υλικά, πόσες καινούριες ιδέες! Μπορεί να τσαλαβουτήσει στα νερά, να γίνει «αδιάβροχο», ακόμη και να γίνει καπετάνιος!
Θα μπορέσει το μικρό του καράβι να ταξιδέψει στα κύματα;
Τί θα γίνει όταν λίγο πέσει λίγο απορρυπαντικό μέσα στο νερό;

Πρωτότυπο κείμενο/ σκηνοθεσία: Έμιλυ Καμαρινοπούλου

Ερμηνεία: Βασίλης Κανελλόπουλος

Διάρκεια: 30’ βρεφική θεατρική παράσταση + 40’ δημιουργικό παιχνίδι

Ηλικίες: 9 μηνών -2,5 ετών

Ιnfo:

Θέατρο Αθήναιον
18, 25 Νοεμβρίου
2, 9, 16, 23, 30 Δεκεμβρίου
13, 20, 27 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 12.00

Τιμές εισιτηρίων:

1 παιδί+1 μαμά=16ευρώ*
2 αδελφάκια+ 1 μαμά= 20ευρώ*
3 αδελφάκια+ 1 μαμά= 28ευρώ*
(*ο μπαμπάς μαζί τους στην ίδια τιμή)
1 μεμονωμένο (ή επιπλέον άτομο)= 8 ευρώ

Μετά το γάμο της Χιονάτης

Έτσι τελειώνει κάθε λαϊκό παραμύθι που… σέβεται τον εαυτό του! Αλλά τι μπορεί να έχει τύχει στη ζωή κάθε ήρωα του λαϊκού παραμυθιού μετά το ΤΕΛΟΣ της ιστορίας ή τολμηρότερα, στη ζωή κάθε ανθρώπου μετά το «ευτυχές» γεγονός; Δηλαδή… τι συνέβη στην Χιονάτη μετά τον πριγκιπικό της γάμο;

Μια κεφάτη, απολαυστική, θελξικάρδια άποψη για το «ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΧΙΟΝΑΤΗΣ» που είναι η νέα μας διαδραστική παράσταση και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους!!! αφού το παραμύθι της Χιονάτης είναι ανοικτό σε πολλαπλές αναγνώσεις, προσεγγίσεις ανθρωπολογικές, ψυχαναλυτικές, κοινωνιολογικές, οραματικές κ.α.

Μικροί και Μεγάλοι καλωσορίζουν ευχάριστα την ξεκαρδιστική «συνέχεια» του γνωστού παραμυθιού σε μια προσπάθεια για αλλαγή κι ανεξαρτησία, ανατροπή και ελευθερία σε μια προσδοκία διαφυγής από την καθημερινότητα.

Ιnfo:

Όλα τα Σάββατα του Νοέμβρη στις 17:00 μ.μ.
Κινηματοθέατρο ΦΑΡΓΚΑΝΗ, Αγ. Παντελεήμος 10, Περιοχή Καμάρα
Γενική Είσοδος: 6 Ευρώ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “ΛΑΜΠΙΟΝΙ”, ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΤΣΗ 3

"Εκπλιπαρώ"

Ένα έργο που διεισδύει στα ζητήματα της ψυχικής υγείας. Σκοπός του δεν είναι να μας δώσει απαντήσεις, αντιθέτως βυθίζεται στα πολύπλοκα ζητήματα μιας ασθένειας για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία. Η Κάθριν, μία νεαρή ποιήτρια, μάχεται με την σχιζοφρένεια. Προσπαθεί να ορθοποδήσει και να επανέλθει στην καθημερινότητα της μετά από τον εγκλεισμό της στο ψυχιατρείο. Η δημιουργική πλευρά της ακρωτηριάζεται από την ιατρική αγωγή που της χορηγείται. Καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μία «ελλιπή» φυσιολογική ζωή και στην αστείρευτη δημιουργικότητας της. Οι άνθρωποι που την πλαισιώνουν επηρεάζουν και επηρεάζονται από την ασθένεια της.

Info:

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη

Παραστάσεις 18, 19, 20 Νοεμβρίου 2017 στις 21.00
Προπώληση: 10 ευρώ στο ταμείο του θεάτρου Αυλαία καθημερινά 17.30-21.00 και regroup.gr
Εισιτήρια: 12 ευρώ, 8 ευρώ μειωμένο, 5 ευρώ ΑμεΑ

«Στον Πάγο»

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους στην παράσταση «Βρικόλακες» του Henrik Ibsen τη σεζόν 2015-2016, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και το Θέατρο Τ ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το δημοφιλές και βραβευμένο έργο της Βρετανής Bryony Lavery (Μπραϊόνι Λέιβερι) «Στον Πάγο» (“Frozen”), σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τους Ελένη Δημοπούλου, Δημήτρη Ναζίρη και Σοφία Βούλγαρη.

Το έργο της Μπραϊόνι Λέιβερι έχει ως θέμα του τον πόνο και την εκδίκηση, αλλά και τον πόθο για ζωή. Μέσα από την ιστορία της δολοφονίας ενός δεκάχρονου κοριτσιού από έναν παιδεραστή και κατά συρροή δολοφόνο, η συγγραφέας μιλάει για την απώλεια και την καθήλωση, την επιθυμία της εκδίκησης και τη συγχώρεση, τη διαστροφή και την αρρώστια. Μία από τις σημαντικότερες φωνές του σύγχρονου θεάτρου, η Μπραϊόνι Λέιβερι αγγίζει στο έργο της ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό για την ποινική δικαιοσύνη: είναι ο δολοφόνος ένας κακός άνθρωπος ή το έγκλημά του είναι μια παθολογία; Παράλληλα, η συγγραφέας διερευνά τη διαδικασία της συγχώρεσης: μπορεί μια μητέρα να συγχωρέσει τον δολοφόνο της κόρης της;

Γραμμένο με τρυφερότητα και ευαισθησία, το «Στον Πάγο» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με καταιγιστικό ρυθμό και κλιμακούμενη ένταση, που έχει παιχτεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού και έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων.

Info:

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00
Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος | 10€ μειωμένο | 8€ ανέργων
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333
Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

"Οικογενειακή γιορτή" (Festen) στο φουαγιέ της ΕΜΣ

Η «Oικογενειακή Γιορτή» (Festen) σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, η παράσταση που καθήλωσε τη θεατρική Θεσσαλονίκη, μετά το ταξίδι της στην Αθήνα - στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών, όπου και οι 5 παραστάσεις που δόθηκαν ήταν sold out - επιστρέφει δυναμικά στο Φουαγιέ της ΕΜΣ.

Μια οικογενειακή γιορτή γίνεται αφορμή να διαταραχτεί η επίπλαστη αρμονία που για χρόνια επικρατούσε μέσα στο σπίτι της οικογένειας Χάνσεν. Τιμώμενο πρόσωπο είναι ο πατέρας, ο Χέλγκε, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος γιορτάζει τα εξηκοστά του γενέθλια περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογένειάς του και στενούς φίλους. Τα καλά κρυμμένα μυστικά της οικογένειας αποκαλύπτονται, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να συγκλονίζουν κανέναν. Η γιορτή συνεχίζεται κανονικά – το γλέντι δε σταματάει. O καλοκουρδισμένος μεγαλοαστικός μηχανισμός αντιστέκεται.

Τον Χέλγκε Χάνσεν ερμηνεύει ο Βασίλης Σπυρόπουλος και τον Κρίστιαν Χάνσεν ο Χρίστος Στυλιανού.

H παράσταση «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen) είναι ακατάλληλη.

Info:

Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 18:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

Το «Γκιακ» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

H εξαιρετικά πετυχημένη παράσταση «Γκιακ» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της βραβευμένης συλλογής διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, τη «συγκλονιστική εξομολόγηση ψυχής» που έδρεψε δάφνες από κοινό και κριτικούς.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

Info:

«Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 21:00, Κυριακή 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

"Ανεμοδαρμένα ύψη" στο Θέατρο της ΕΜΣ

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας του Χήθκλιφ και της Κάθριν, η περσινή επιτυχία θα «ζωντανέψει» και πάλι στη σκηνή του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από τις 26 Οκτωβρίου 2017. Τα «Ανεμοδαρμένα ύψη» της Έμιλυ Μπροντέ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, μία από τις μεγαλύτερες ερωτικές ιστορίες όλων των εποχών, επανέρχονται για να μας καθηλώσουν με την άγρια ποιητική τους δύναμη, την ταραγμένη και σκοτεινή τους ατμόσφαιρα και για να φωτίσουν αριστοτεχνικά τις ρομαντικές αλλά και βίαιες πλευρές του απόλυτου και καταστροφικού έρωτα των ηρώων του.

Ήρωές του είναι τα μέλη δύο οικογενειών, που κατοικούν σε απομονωμένα σπίτια στα χερσοτόπια του Γιόρκσαϊρ. Η Μπροντέ παρουσιάζει την ιστορία της καταστροφής των ηρώων, φέρνοντας στην επιφάνεια τα απελπισμένα και παράφορα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης, με τρόπο αντίστοιχο της αρχαίας τραγωδίας.

Info:

«ΤΑ ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ» της Έμιλυ Μπροντέ
ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΕΜΣ)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 20:30, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 ευρώ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

"Η Αυλή των Θαυμάτων" στη Μονή Λαζαριστών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Μετά από 14 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Τσιάνος, επιστρέφει στο ΚΘΒΕ για να σκηνοθετήσει το έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Η Αυλή των θαυμάτων βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι», σημειώνει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην πρώτη ιστορική παρουσίαση του έργου το 1957, από τo Θέατρο Τέχνης.

Ένα έργο που παραμένει, 60 χρόνια μετά, διαχρονικό ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ με νέα τραγούδια σε μουσική σύνθεση του Διονύση Τσακνή και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διασταυρώνονται ένας γέρος πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία που φορτωμένος τα στρώματά του σκαρφαλώνει στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που με μια φέτα ψωμί στο χέρι καλεί τον χαμένο εγγονό της, μια χήρα, ένας ονειροπόλος, ένα αντρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται και άλλοτε μαλλιοτραβιέται ενώ σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός. Σε αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τι βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Στο ρόλο της Αννετώς η Σοφία Καλεμκερίδου και του Ιορδάνη ο Δημήτρης Κολοβός.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

Σάββατο 20:30, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) Δωρεάν
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

Η Κυρά της Ρω

Η Λυκόφως παρουσιάζει για επτά παραστάσεις στο θέατρο Εγνατία την Κυρά της Ρω, το νέο θεατρικό μονόλογο του συγγραφέα Γιάννη Σκαραγκά, που παρουσιάστηκε φέτος για πρώτη φορά, στην Αθήνα στο θέατρο ΣΦΕΝΔΟΝΗ, τον Οκτώβριο του 2017 .

Η Κατερίνα Μπερδέκα σκηνοθετεί τη Φωτεινή Μπαξεβάνη σε ένα συγκινητικό και βαθιά ανθρώπινο κείμενο που εμπνέεται από την ηρωική φιγούρα της Κυράς της Ρω για να μεταφέρει επί σκηνής την Δέσποινα, τον ιδιαίτερο κόσμο μιας γυναίκας που κουβαλάει ένα κομμάτι από τις καρδιές και τον χαρακτήρα όλων των Ελλήνων, ένα ταξίδι από την μοναξιά στην ελπίδα και την πίστη στο καλό που κρύβει ο άνθρωπος. Ο μονόλογος εμπνέεται από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της επονομαζόμενης «Κυρά της Ρω».Γεννημένη στο Καστελλόριζο, η Δέσποινα τόλμησε να παντρευτεί τον άντρα που έβοσκε τα ζωντανά του πατέρα της κόντρα στη θέληση της οικογένειά της, δεν δίστασε να μετακομίσει μόνη μαζί του στο ακατοίκητο νησί της Ρω μένοντας μόνη της για πολλά χρόνια μετά το θάνατό του αλλά και να εναντιωθεί στους εχθρούς, υψώνοντας καθημερινά την ελληνική σημαία απέναντι από τα τουρκικά παράλια…

Μέσα από ένα τρυφερό και ποιητικό κείμενο, ο Γιάννης Σκαραγκάς εξυφαίνει το πορτρέτο μιας ελεύθερης γυναίκας με φόντο την πολύπαθη ιστορία του Καστελλόριζου του προηγούμενου αιώνα, το βαρύ σκηνικό των διαδοχικών πολέμων, τις αγωνίες και τις μύχιες σκέψεις της, τη μοναξιά αντιμέτωπη με τα στοιχεία της φύσης αλλά και την ελπίδα ότι μπορεί να κάνει τον κόσμο, καλύτερο. Με το δικό της τρόπο…

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΧΛΑΔΙΩΤΗ- ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ:

Η Δέσποινα Αχλαδιώτη γεννήθηκε το 1890 στο Καστελλόριζο. Από το 1927 με τον άντρα της τον Κώστα, εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην ακριτική νησίδα Ρω, δυτικά του Καστελλόριζου, εντελώς μόνοι τους, για να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία. Μετά το θάνατο του συζύγου της το 1940, έζησε στη Ρω με την τυφλή μητέρα της και κατόπιν εντελώς μόνη της. Πρώτη φορά ύψωσε την ελληνική σημαία το 1929 αλλά από την περίοδο της Κατοχής, όπου υπήρξε και μέλος της Αντίστασης, ύψωνε την ελληνική σημαία κάθε πρωί και την κατέβαζε με τη δύση του ήλιου μέχρι και τον θάνατό της. Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, σε νοσοκομείο της Ρόδου, στις 13 Μαΐου του 1982.

Info:

Θέατρο Εγνατία, Π. Ιωακείμ 1

Σάββατο 18/11 : 9.00 & Κυριακή 19/11 : 7.00 ΜΜ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 12 ευρώ, μειωμένο 10 ευρώ

Ο Μάρκος Σεφερλής στο Ράδιο Σίτυ

Πόσες μέρες μπορεί ν’ αντέξει ένας άνθρωπος τρώγοντας μόνο καρύδα;
Είναι ικανός να «καρυδώσει» κάποιον λόγω στέρησης κρέατος;
Πόσο μπορεί ν’ αντέξει κάποιος χωρίς μπάνιο;
Και πόσο μπορεί ν’ αντέξει κάποιος άλλος να κοιμηθεί δίπλα του;
Πόσα κιλά μπορεί να χάσει ένας ράπερ, αν πάει σε νησί χωρίς τάπερ;
Άραγε θα ψήφιζαν 4.000 γυναίκες να παραμείνει ένας άντρας για μήνες μακριά τους, αν είχαν μείνει ικανοποιημένες απ’ τις επιδόσεις του;
Πόσες μέρες μπορεί να μείνει μια γυναίκα άβαφτη;
Αν της μιλήσει κάποιος εκείνες τις μέρες την έβαψε;
Πόσους σταυρούς πρέπει να κάνει κάποιος, για να βγει πρώτος σε μια δοκιμασία;
Πόσα κομποσκοίνια χρειάζονται για να κερδίσει έναν Κύπριο;
Πόσες μέρες χρειάζεται μια διάσημη ξανθιά, για να τερματίσει σε κάποιο αγώνισμα που απαιτεί αντοχή, εξυπνάδα και ταχύτητα;
Γιατί πρέπει ν’ ανάβει κάποιος φωτιές και μετά να κάνει τον Κινέζο, όταν είναι ήδη Κινέζος;
Για να μην θυμίζει η μούρη σου κέρινο ομοίωμα στη χαρά και τη λύπη, μήπως θα βοηθούσε λίγο… «κοκκινάκι» στα μάγουλα;
Τί είναι πλέον απαραίτητο για να βγάλει κάποιος χρήματα στη ζωή του;
Ένα πτυχίο Πανεπιστημίου ή πέντε μήνες στον Άγιο Δομίνικο;

Ο Μάρκος Σεφερλής και οι υπόλοιποι «μαχητές» της διασκέδασης σας περιμένουν, για να ενώσετε τα χέρια και να φωνάξετε όλοι μαζί… «Survivor!»

Ιnfo:

Ράδιο Σίτυ, Παρασκευοπούλου 9

ΕΩΣ ΤΙΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ 6.00 μ.μ

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ 10.30 με 13.00 και 17.30 με 21.00 καθημερινά

Horrorant Film Festival ‘Νύχτες Τρόμου’

Μετά από 4 χρόνια επιτυχημένης πορείας, το Horrorant Film Festival ‘Νύχτες Τρόμου’ ανοίγει τα φτερά του, έρχεται ξανά Θεσσαλονίκη, και σε συνεργασία με τον Καινούριο Κινηματογράφο της πόλης, CINEPLEXX, ετοιμάζεται να σας παρουσιάσει τις καλύτερες ταινίες της ιστορίας του.

Είκοσι από τις καλύτερες ταινίες των 4 χρόνων του φεστιβάλ, προσεκτικά επιλεγμένες μέσα από τη λίστα των 200 και πλέον ταινιών που έχουν προβληθεί στην ιστορία του φεστιβάλ, έρχονται από τις 16 έως τις 22 Νοεμβρίου στις αίθουσες των CINEPLEXX – για να προσφέρουν στους θεατές άφθονές στιγμές τρόμου, αγωνίας, και αιματοβαμμένης διασκέδασης χωρίς ενοχές.

Από Παρασκευή (17/11) μέχρι Κυριακή (19/11), θα προβάλλονται 4 ταινίες καθημερινά, από τις 5μμ μέχρι τις 11μμ ανά δίωρο, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες (Δευτέρα 20/11, Τρίτη 21/11, Τετάρτη 22/11) θα γίνονται από δύο προβολές στις 9μμ και 11μμ, με τη λίστα των ταινιών και το αναλυτικό πρόγραμμα να ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες.

Και φυσικά, όπως σε κάθε Horrorant Film Festival, οι εκπλήξεις και τα special events δεν θα λείψουν.

Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Σπαγγέτι αλά Γαλλικά

Το «Σπαγγέτι αλά Γαλλικά», επανέρχεται. Η κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα που παρουσιάστηκε στο κοινό την περίοδο 2015 – 2016, επιστρέφει ανανεωμένη και έρχεται να διαταράξει την ηρεμία του… Παρισιού.

Ένας δικηγόρος, ο Αλμπέρτ, αναπτύσσει τη θεωρία της «συμπτωματολογίας» και βάζει… φωτιά, στη σχέση ενός ζευγαριού. Ο Ντομινίκ και η Ανέτ έρχονται σε μια ολομέτωπη σύγκρουση επιθυμώντας να διαλύσουν άμεσα το γάμο τους. Τελικά πόσο αθώοι είναι οι τρεις τους; Πόσο σκοτεινό είναι το παρελθόν τους; Όταν θα χτυπήσει το κουδούνι της εξώπορτας, τότε θα αρχίσει να ξετυλίγεται και το κουβάρι των αποκαλύψεων.

Info:

Πρεμιέρα: Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017
ΚΑΘΕ Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.15
(ρεπό παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς)

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ, Μοσκώφ 12 με Φράγκων, Θεσσαλονίκη

StringΛΑ

Η «StringΛΑ», η πρώτη θεατρική παραγωγή του Θεάτρου Αυλαία στη σκηνή ενηλίκων, επιστρέφει για να χαρίσει και πάλι γέλιο και κέφι με τις έξυπνες ατάκες του και την έντονη δράση της! Η «StringΛΑ» σε σκηνοθεσία της Λένας Πετροπούλου είναι μια θεατρική παράσταση – συναυλία βασισμένη στο πασίγνωστο έργο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Το ημέρωμα της Στρίγγλας» και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο.

Ζωντανή, μουσική, πρωτότυπη και διασκευασμένη, τραγούδι, πρόζα, με διάθεση χιουμοριστική και αυτοσαρκαστική και μια γενναία σκηνική σύμπραξη μουσικών και ηθοποιών, που τα βάζουν με το καθωσπρέπει και τη σοβαροφάνεια! Σαίξπηρ αλά… their way!

Info:

StringΛα
Πρεμιέρα: Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 21.00
Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 20.00
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, 8 ευρώ (φοιτητές, ΑμεΑ, άνω των 65, ανέργων), 5 ευρώ (ατέλειες ΣΕΗ – ΕΣΗΕΜΘ)
Θέατρο Αυλαία – Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Ριχάρδος Β'

Η καθηλωτική παράσταση που δικαίως χαρακτηρίστηκε ως το πλέον επιδραστικό καλλιτεχνικό έργο που ξεχώρισε στην κορυφή της περασμένης θεατρικής σεζόν από το κοινό της Αθήνας, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, με μια εξαιρετική ομάδα ερμηνευτών με επικεφαλής τον Άρη Σερβετάλη και τους Νίκο Καμόντο, Ερμή Μαλκότση, Ιωάννα Τουμπακάρη, Αχιλλέα Χαρίσκο.

Ο βασιλιάς ως ιερό πρόσωπο, ως Ήλιος. Ο βασιλιάς Ριχάρδος ως κεντρικό σώμα που φωτίζει τους δορυφόρους του -τους υπηκόους, τους κόλακες, τους σφετεριστές του θρόνου- τα γρανάζια του Μεγάλου Μηχανισμού της Ιστορίας, διαγράφοντας την πορεία του προς το Πάθος. Ο βασιλιάς Ριχάρδος κρημνίζεται από τις παραδοχές που συγκροτούν την εικόνα του, την ταύτιση με το ιερό και την αναμφισβήτητη αίγλη του προσώπου. Η βασιλεία ως κατασκευή, ως πηλός που πλάθεται με τα χέρια και σχηματοποιείται ως σφαίρα, μια ευπαθής Globus Cruciger, ο Kόσμος στα χέρια του βασιλιά. Ο βασιλιάς πέφτει. Ο τίτλος, η ιδιότητα, η εξουσία, αποσπώνται βίαια από το πρόσωπο του Ριχάρδου εξωθώντας τον να επιστρέψει στον εαυτό. Η τραγωδία της επίγνωσης, ενός κόσμου που απελευθερώνεται από την αυταπάτη.

Αφορμώμενη από τις ανθρώπινες καταστάσεις, τα πάθη, την κατάρρευση της ηθικής τάξης και τον Μέγα Μηχανισμό της Ιστορίας που αποδεικνύεται ισχυρότερος από τα πρόσωπα και την εξουσία, η εργασία επικεντρώνεται στην τραγικότητα της εκθρόνισης του βασιλιά, της απογύμνωσής του από την κατάσταση της βασιλείας, από κάθε πλάνη και στον συνειδησιακό σεισμό που έπεται.

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2

Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στις 21:15

Διάρκεια: 90 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 20€, Φοιτητικό 15€, Άνεργοι-Ατέλεια 10€

World Class Fine Drinking Thessaloniki

Το World Class Fine Drinking Thessaloniki, φιλοξενεί 24 bars της Θεσσαλονίκης, καταξιωμένους bartenders και συναρπαστικά signature serves που ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν γνώση, γεύσεις, έμπνευση και απολαυστικές εμπειρίες μέσα από perfect serves, τα οποία θα σερβιριστούν με τρεις μοναδικούς τρόπους: straight, mixed ή cocktail.

Το World Class Fine Drinking πραγματοποιείται στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο (Λεωφ. Στρατού 3, Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου από τις 20.30 έως τις 00.30)

Τα 24 bars της πόλης θα εναλλάσσονται μέσα από 8 pop-up bars, τα οποία θα σερβίρουν κάθε μέρα γευστικά και ευφάνταστα perfect serves με βάση premium spirits.

Αναλυτικότερα, τα 24 bar που θα φιλοξενηθούν στο Βελλίδειο είναι:

Moi Lounge Bar
The Lab.
Tribeca
Frankie
Mistral Seaside Bar
ThePrinceBarsserie
Bord de l’eau
Cheval
Cin Cin
Dio con Dio
Chilai
Speakeasy
Senor
Γορίλας
Paraty & Loft
Salto Bar
Vogatsikou 3
Calderon
The Blue Cup
La doze
Apallou
Goldfish
Αίγλη
Urania Bar
Είσοδος με εισιτήριο (10 ευρώ)
Η είσοδος στο χώρο του Βελλιδείου επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών.

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Block33

Ιστορίες, μελωδίες, στίχοι, τραγούδια, έρωτες και αγάπες, απώλειες και χαρές, συνευρέσεις και γιορτές. Τα Σάββατα γεμίζουν προσμονή, οι παρέες ανταμώνουν ξανά και τραγουδάνε δυνατά!

Από τις «Ασπρόμαυρες Ιστορίες» ως τα «Κάτοπτρα», από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στον Βαμβακάρη, τον Ακη Πάνου και τον Παπάζογλου, ο Σωκράτης υφαίνει μουσικά δεκαετίες τραγουδιών!

O Σωκράτης Μάλαμας στο Block 33 από 11 Νοέμβρη και κάθε Σάββατο

Info:

Block33, 26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία

Σάββατο,18, 25 Νοεμβρίου και 2 & 9 Δεκεμβρίου 2017 .

Eισιτήρια:

ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ 15 ΕΥΡΩ
ΟΡΘΙΟΙ 13 ΕΥΡΩ

Νίκος Κουρκούλης και Πέτρος Ιακωβίδης στο CLUBVOGUE

Νίκος Κουρκούλης και Πέτρος Ιακωβίδης σε μία μοναδική μουσική συνάντηση στο ClubVogue.
Είναι «πρώτη φορά» που ένα «χαμένο παιδί» γίνεται «ακροβάτης» κι αφήνει «αποτυπώματα»!

Μαζί τους ο Θοδωρής Φέρρης και η Τάνια Καρρά.

Info:

Vogue, 26ης Οκτωβρίου 23, περιοχή Σφαγεία.
Κάθε Παρασκευή & Σάββατο.
Τηλ. κρατήσεων: 231 7002222

Νεανικό σχήμα στα Μαμούνια Live

Μετά το τέλος των εμφανίσεων της Φανής Δρακοπούλου στα Μαμούνια Live, ένα σχήμα νεαρών καλλιτεχνών παίρνει τα ηνία.

Ζαν Μπατιστ, Χρήστος Καλιατσάς και Βίκυ Καρυώτη ανεβαίνουν στη σκηνή και το κέφι παίρνει φωτιά.

Info:

Kάθε Παρασκευή & Σάββατο!

Μαμούνια Live, 26ης Οκτωβρίου 58, Βίλκα.

Τηλέφωνο κρατήσεων : 2310 557000

Σάκης Βέρρος και Κρυσταλλία στο Prova Live

Στο Prova Live το πρόγραμμα έχει... ελληνικά μέχρι πρωίας!

Τραγουδούν: Σάκης Βέρρος, Κρυσταλλία, Παναγιώτης Κοτίδης, Χρύσα Λίδου, Γιώτα Ρεγγίνα, Στέφανος Ανθόπουλος, Στέργιος Λιάπης, Έλενα Φερελή.

Info:

Kάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στο Prova Live!
Prova Live, Αλεξ.Παπαναστασίου 90
Kρατήσεις : 2310 989900

Ο Γιώργος Γιαννιάς στο ROOM 63

Ο Γιώργος Γιαννιάς στο «ROOM 63», το πιο αγαπημένο δωμάτιο της Θεσσαλονίκης!

Ο αγαπητός σε όλους καλλιτέχνης επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, ύστερα από αρκετούς μήνες και υπόσχεται ξεχωριστές νύχτες στο πλήρως ανακαινισμένο ROOM 63!

Κάθε Παρασκευή - Σάββατο, ο Γιώργος Γιαννιάς στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! Μαζί του η Ειρήνη Ντίσιου.

Info:

ROOM 63, Λ. Νίκης 63

Τηλ. κρατήσεων 2310254560

Barbarella Live Party με Βρεττό, Νικηφόρο, Courtney Parker και Ελισάβετ Σπανού

Ηλίας Βρεττός, Νικηφόρος, Courtney Parker και Ελισάβετ Σπανού ανεβαίνουν στη σκηνή του Barbarella, σε ένα live party που τα έχει όλα.

Η τετράδα υπόσχεται μια τελευταία αξέχαστη βραδιά διασκέδασης στο χώρο της Βασιλέως Ηρακλείου.

Info:

Σάββατο 18 Νοεμβρίου
Barbarella Live Party
Βασιλέως Ηρακλείου 43
Κρατήσεις: 2310 227444

Ο Θησαυρός του Βιβλιοπόντικα

Το Θέατρο του Βορρά και η Kolossaion Productions, ενώνουν φέτος το χειμώνα τις δυνάμεις τους και μας καλωσορίζουν στο πιο τρελό κυνήγι Θησαυρού!

Ο αγαπημένος λογοτεχνικός ήρωας των παιδιών ο Βιβλιοπόντικας, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι και παρέα με τους αγαπημένους του, την Τίτα Γραβιέρα, τον Μίμη Κασεράκη, τον Χαρτοπόντικα, τη Θεία Μοτσαρέλα αλλά και την γατούλα Φιλαναγνωσία, ξεκινά για να ανακαλύψει τον πιο μαγικό Θησαυρό!

Ένας παλιός θρύλος λέει ότι το πρώτο κορίτσι σε κάθε γενιά της οικογένειας της Τίτας Γραβιέρας είναι προικισμένο με ιδιαίτερα χαρίσματα, αρκεί ο πατέρας του να ανακαλύψει τον θησαυρό που του ταιριάζει. Ο Βιβλιοπόντικας λοιπόν, μόλις αποκτά τρίτο παιδάκι, κοριτσάκι, πρέπει να ψάξει ν

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, ανεμοδαρμενα υψη, ιακωβος καμπανελλης, block 33, καιρος, ημερολόγιο, ηρακλης, dragons, ghostbusters, fairytale, games, water, dino, halloween, detroit, playmobil, win, fun, team, info, house, συμμετοχή, δραση, πυλη, θεατρο, ελλαδα, unicef, photo, μικρο, ομορφη, ψεματα, σκηνη, χιουμορ, βενιζελος, εταιρεία, bazaar, room, project, νέα, αμεα, κοζανη, αθηνα, εμσ, κυριακη, κθβε, σταρ, δεσποινα, μαΐου, σταυροι, film, festival, σεη, globus, class, world, signature, perfect, cocktail, blue, block, vogue, τηλ, live, ηνία, αλεξ, party, κινηση στους δρομους, Κορμός Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιά, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, ηλεκτρα γαλανου, νικος κουρκουλης, νικος παπαζογλου, first world's fair, απαντησεις πανελληνιων, τραπεζα της ανατολης, μεταναστευση στην αυστραλια, πανο ηρακλη, Καλή Χρονιά, madwalk, η ημέρα της γης, βικυ σταματη, κωστας καρρας, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, ξανα, πηλος, ελενη, ghostbusters, ηνία, χωρες, ημερολόγιο, ακμη, αμεα, αυστραλια, αυτοκινητο, αυλαια, βερολινο, γνωση, γυναικα, γωνια, γωνιες, δουλεια, δωρεαν, εβραιοι, εξυπνες ατακες, εργασια, ζωγραφικη, ηλεκτρα, θεμα, θριλερ, θρυλος, ιατρικη, ιρακ, κθβε, κοντρα, λυκοφως, μεγα, μητερα, μουσικη, μωρο, νησι, ντοκιμαντερ, οθωμανικη αυτοκρατορια, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, ραδιο, ρουχα, σινεμα, σλογκαν, σουηδια, σταρ, στιχοι, σφαιρα, σχιζοφρενεια, σωκρατης, σωκρατης μαλαμας, ταινιες, τραγουδια, φεστιβαλ αθηνων, φωτογραφιες, φωτογραφια, χρωματα, ψεμα, ψεματα, ψωμι, ωρα, games, playmobil, unicef, αγορα, αγωγη, αιγλη, αλεξ, ανθρωπος, αρμονια, απωλεια, αρρωστια, αρωμα, ασια, ατμοσφαιρα, αφηγηση, αφορμη, αχιλλεα, βικυ, βραδια, βρισκεται, γειτονια, γελιο, γινει, γινεται, γινονται, γλεντι, γνωριμια, γοητεια, γουιλιαμ, δεσποινα, δευτερα, δυναμη, δυνατοτητα, δημοσιο, δειτε, δικη, δωσει, διημερο, διωρο, εγνατια, εγχειρημα, ελενα, ευκαιρια, ευκολα, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, ειρηνη, εκθεση, ελευθερια, ελλειψη, ελια, ελισαβετ, ελισαβετ σπανου, ελπιδα, εμιλυ, εμπνευση, εμσ, εργα, εξομολογηση, εποχη, επτα, επιτυχια, επιθυμια, ερευνα, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, ετων, ζαφειρακης, ζωη, ζωγραφου, ζωης, ιδια, ειδος, ηλικια, ηλιος, ηρεμια, ισχυει, χιονατη, θυμιζει, θησαυρος, θοδωρης, θεωρια, εικονα, ιωαννα, ιωακειμ, ιστορικο, κειμενο, κυνηγι, κουζινα, κιλα, κρατικο, κωμωδια, λυπη, λογια, λουνα παρκ, λογο, μαΐου, μακρια, μαλαμας, μαμα, ματια, μηνες, μιετ, μικρο, μνημεια, μοναξια, μονη λαζαριστων, μορφη, μυστικα, νερο, νικο, νορβηγια, νηπια, ομαδα, παντα, οδος, οικογενεια, ολγα, ομορφη, οστα, παπαζογλου, παιδι, παιδια, παθος, παπακωνσταντινου, παρουσιαση, πεμπτη, πιστη, παρτυ, πρωι, κτηνοτροφια, πτυχιο, ρεγγινα, ριχαρδος, ρολο, σαιξπηρ, σαββατο, σεζον, σεη, σεφερλης, συζητηση, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σκεψεις, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σωμα, σοφια, σπιτι, σπιτια, σφαγεια, σχεδια, σχεδιο, σχολειο, ταυτοτητα, τι ειναι, τοπια, τριτη, τιτλος, φετα, φεστιβαλ, φυσικα, φλεμινγκ, φοντο, φτερα, φορα, χερι, χηρα, χιουμορ, χρηστος, χριστος, χαρα, ωρες, fun, αγορι, αγορες, αυλη, bazaar, block 33, blue, water, class, cocktail, δαφνες, detroit, δημητρης, dino, block, dragons, δωματιο, εκδικηση, ελληνικα, ερωτες, ερωτησεις, εθνικο, fairytale, festival, photo, film, φουαγιε, γελαμε, γευσεις, γιορτη, γιωτα, γιωργος γιαννιας, globus, halloween, house, ηρωας, ιακωβος, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, info, κακος, κομματι, κορες, καρδιες, κρυσταλλια, κωστας, κυριακη, μεινει, μοιαζει, νοσοκομειο, room, ο χριστος, παιχνιδι, play, pop, perfect, party, σημαια, signature, σκηνη, σπυροπουλος, ταξιδι, team, τρελο, υδραυλικος, θεια, υγειας, υλικα, υλικο, βρεττος, win, world, ξεκινησε, χερια, γιαγια
Τυχαία Θέματα