Οι υποψήφιοι στις εκλογές του ΕΕΘ μιλούν στο Thestival για τις προτεραιότητές τους

Στις κάλπες προσέρχονται για ένα τριήμερο οι επαγγελματίες στη Θεσσαλονίκη.

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο περίπτερο 10 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

κατά τις ώρες 08:00 – 18:00.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Θ. θα απαρτίζεται από 51 μέλη και η θητεία του θα είναι τετραετής.

Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται τα μέλη του Ε.Ε.Θ. που έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο, δηλαδή έχουν εγγραφεί έως και τις 01-12-2016.

Τα μέλη του Ε.Ε.Θ. θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις υποψήφιους προέδρους και συγκεκριμένα τους: Μιχάλη Ζορπίδη με τον συνδυασμό «Ισχυρό Επιμελητήριο», Χρήστο Νικολόπουλο με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» και Έφη Γιοβανίδου με τον συνδυασμό «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση μικρών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών Θεσσαλονίκης».

Το Thestival.gr κάλεσε τους υποψήφιος προέδρους να καταθέσουν τις προτεραιότητές τους για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και σας τις παρουσιάζει:

Μιχάλης Ζορπίδης – Ισχυρό Επιμελητήριο

Δεν είναι καιρός για αυταπάτες

Ο Συνδυασμός μας «Ισχυρό Επιμελητήριο», με υποψήφιους από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, κατέρχεται στις εκλογές του Δεκεμβρίου, καταρχήν, επειδή θεωρούμε ότι είναι Υποχρέωση μας απέναντι στους επιχειρηματίες – μέλη του Ε.Ε.Θ. να ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε και για το οποίο έχουμε δεσμευτεί απέναντί τους.

Δουλέψαμε σκληρά, υπό αντίξοες συνθήκες, ώστε σήμερα το Επιμελητήριο να αποτελεί με τα προγράμματα και τις δράσεις του, το ουσιαστικό στήριγμα του Επαγγελματία, αλλά θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα.

Επιζητούμε την ψήφο εμπιστοσύνης του μικρομεσαίου επιχειρηματία, επειδή μόνο ο δικός μας Συνδυασμός μπορεί να κάνει δυνατή τη φωνή του και να διεκδικήσει ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματά του, απέναντι στην άδικη και ανάλγητη επίθεση που δέχεται καθημερινά από την κυβερνητική πολιτική, των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Δεν είναι καιρός για αυταπάτες. Όσοι διεκδικούν την ψήφο του Επαγγελματικού κόσμου, με δεδηλωμένη την κομματική στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν θα μπορέσουν την επόμενη μέρα να είναι ούτε χρήσιμοι, ούτε αποτελεσματικοί.

Ο Συνδυασμός μας «Ισχυρό Επιμελητήριο», έχει αποδείξει ότι μπορεί ν’ αρθρώσει τον καθαρό λόγο που χρειάζεται. Ξέρει να διεκδικεί την ικανοποίηση των αιτημάτων του Επαγγελματικού κόσμου.

Προτεραιότητες του δικού μας αγώνα θα είναι:

* να δοθεί τέλος στην άδικη υπερφορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, έμμεσα και άμεσα, που τους στερεί κάθε δυνατότητα να διατηρήσουν βιώσιμη την επιχείρησή τους.

* να εξορθολογιστούν οι προϋποθέσεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού που σήμερα είναι απαγορευτικές για την συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών.

* να γίνουν διορθώσεις στο νομικό πλαίσιο για το ακατάσχετο των λογαριασμών των επαγγελματιών, ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μην στραγγαλίζονται με κατασχέσεις ακόμη και χρημάτων που προέρχονται από τα POS.

* να αντιμετωπιστούν τα θέματα που αφορούν στην επιβολή προστίμων και στις διαμαρτυρίες για τους αμφισβητούμενους καταλογισμούς που επιβάλλονται αδίκως και αδιακρίτως από τα κλιμάκια ελέγχου των κρατικών υπηρεσιών.

* να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές για την πάταξη του παραεμπορίου και την παράνομη διακίνηση τσιγάρων.

* να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις για τους Μετρόπληκτους Επαγγελματίες.

*να διεκδικήσουμε τη σύσταση ενιαίου Οργανισμού Διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων. Απαλλαγή των καταστημάτων των οποίων η δραστηριότητα δε συναρτάται με την ψυχαγωγία.

Χρήστος Νικολόπουλος – Αλληλεγγύη Επαγγελματιών

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης αλλάζει σελίδα

Οι εκλογές του Δεκεμβρίου είναι σημαντικές για τους επαγγελματίες, διότι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ του παλαιού και του νέου, μεταξύ της συντήρησης και της ανανέωσης.

Δυστυχώς, τα προηγούμενα χρόνια, η διοίκηση Ζορπίδη δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και στις ανάγκες των επαγγελματιών, οι οποίοι βρέθηκαν στην «πρώτη γραμμή» των μνημονιακών μέτρων.

Η υψηλή φορολόγηση και η μείωση του τζίρου, συρρίκνωσαν το εισόδημα των επαγγελματιών, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να υποχρεωθούν να βάλουν «λουκέτο» στα καταστήματα τους και να βρεθούν στο δρόμο.

Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, o κ. Ζορπίδης διοργάνωνε «επιχειρηματικές αποστολές» στο εξωτερικό, με μόνιμο διοργανωτή-όλως τυχαίως-συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο ενώ τα τελευταία χρόνια, τα ετήσια δείπνα αναλαμβάνει συγκεκριμένη εταιρία, στην οποία μέτοχοι φέρονται να είναι υποψήφιοι της παράταξης Ζορπίδη.

Την ίδια ώρα, ο καταδικασμένος για πλαστογραφία του πτυχίου του, επιστημονικός συνεργάτης του κ. Ζορπίδη μετέτρεψε την Αναπτυξιακή Εταιρία, σε προεκλογικό κέντρο του «Ισχυρού Επιμελητηρίου».

Απέναντι σε αυτή τη νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στο Επιμελητήριο, εμείς αναγάγουμε ως προτεραιότητα την ανάγκη ανασυγκρότησης του φορέα.

Πώς θα γίνει αυτό;

Πρώτα απ’ όλα, με το άνοιγμα του Επιμελητηρίου σε όλους τους επαγγελματίες και την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που προβλέπονται από το σχετικό νόμο και ουδέποτε αξιοποιήθηκαν μέχρι σήμερα.

Μέλημα μας είναι η στελέχωση του Επιμελητηρίου με εξειδικευμένο προσωπικό και η ανάπτυξη συνεργειών με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα (ΑΠΘ, ΠΑ.ΜΑΚ., ΤΕΙ) της πόλης, στο πλαίσιο της διεκδίκησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Επίσης, δρομολογούμε την ίδρυση γραφείου στήριξης, ταμείου αλληλοβοήθειας και μητρώου ανέργων επαγγελματιών, κάνοντας ουσιαστικά πράξη το σύνθημα «Πρώτα ο επαγγελματίας».

Επίσης, σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε δράσεις στις τοπικές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης, μέσω των παραρτημάτων του Επιμελητηρίου που θα δημιουργήσουμε.

Ωστόσο, το πρώτο πράγμα που θα κάνω την επομένη κιόλας της εκλογής μου στην προεδρία του Επιμελητηρίου, είναι να ζητήσω την παρέμβαση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης για το ζήτημα των λαθραίων τσιγάρων και κάθε μορφής παρεμπορίου.

Για να συμβούν όμως, όλα αυτά, είναι αναγκαία η συμμετοχή σας στις εκλογές, στις 2-4 Δεκεμβρίου.

Με τη ψήφο σας, ανοίγουμε μια νέα σελίδα στο Επιμελητήριο, όπου ο επαγγελματίας θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, με την συμμετοχή του στα διοικητικά συμβούλια.

Είναι στο χέρι σας να το πετύχουμε, με την «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών».

Έφη Γιοβανίδου – Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση μικρών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών Θεσσαλονίκης

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται στο μικρό και αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στην αγορά έχοντας να αντιμετωπίσει από τη μια τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων και από την άλλη τους υπέρογκους φόρους και ταυτόχρονα παλεύει να αποπληρώσει τα υπέρογκα χρέη που σωρεύονται προς το δημόσιο, τις τράπεζες, τους προμηθευτές.

Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα με τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι αυξανόμενα κερδοφόροι ισολογισμοί τους στα χρόνια της κρίσης είναι ευθέως ανάλογοι με τα αυξανόμενα λουκέτα των μικρομάγαζων.

Αυτοί που τσακίζονται από την κυβερνητική πολιτική, όποιος και αν είναι ο διαχειριστής, είμαστε εμείς οι μικροί επαγγελματίες.

Η επίθεση και το τσάκισμα δεν αφορά μόνο τη δουλειά μας, αλλά επηρεάζει το σύνολο της ζωής μας, την οικογένειά μας, το μέλλον των παιδιών μας και τα μέτρα θα συνεχίσουν και μετά το «τέλος» των μνημονίων γιατί αυτά αποτελούν στρατηγικές επιλογές της ΕΕ και έχουν εφαρμοστεί πριν το ξέσπασμα της κρίσης σε χώρες που δεν είχαν μνημόνια.

Η παράταξή μας είναι η μόνη δύναμη που έχει αγωνιστική, διεκδικητική κατεύθυνση και θα αποκαλύπτει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που απεργάζονται οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και σιγοντάρουν οι «αξιόπιστοι συνομιλητές» τους, όπως αυτοπαρουσιάζονται τα ίδια τα επιμελητήρια όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή οι φορείς που υποτίθεται ότι προστατεύουν τα συμφέροντά μας.

Θεωρούμε ότι η μόνη λύση είναι η οργάνωση και ο αγώνας όλων όσων έχουμε πληγεί από την κρίση και είμαστε πολλοί, όχι μόνο οι μικροί επαγγελματίες αλλά και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροί αγρότες.

Συνάδελφε, η ηττοπάθεια και η αδράνεια, δεν βγάζουν πουθενά.

Κανείς ποτέ δεν χάρισε σε κανέναν τίποτα, όλα κατακτώνται με συμμετοχή και αγώνα.

Keywords
εκλογες, εεθ, εκλογες 2012, εεθ, θεσσαλονικη, καιρος, συριζα, νικολοπουλος, ΑΠΘ, τει, συμμετοχή, νέα, τραπεζες, επηρεάζει, λύση, ηττοπάθεια, κινηση στους δρομους, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, χωρες, δουλεια, ηττοπάθεια, θητεια, ισολογισμοι, πλαισιο, ωρα, αγορα, αδρανεια, αλληλεγγυη, γινει, δυναμη, δυνατοτητα, δημοσιο, διοικηση, δοθει, εγγραφη, εμμεσα, επαγγελματικο επιμελητηριο, επηρεάζει, εταιρια, ζωης, ιδια, ιδρυση, λύση, λογο, μειωση, μικρο, οικογενεια, ουσιαστικα, ουσιαστικο, προγραμματα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συμμετοχή, τριημερο, υψηλη, φωνη, χερι, ωρες, αγορες, αγωνας, θεματα
Τυχαία Θέματα