Οι "Βάκχες" του Ευριπίδη σήμερα στα Μερκούρεια του δήμου Νεάπολης - Συκεών

Στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών χτυπά και φέτος τον Αύγουστο η καρδιά του θεάτρου. Από την ίδια σκηνή, που χρόνια τώρα ο δήμος επιμένει να στηρίζει την τέχνη και ιδιαίτερα το θέατρο, τα «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2017» μεταδίδουν το μήνυμα ότι ο Πολιτισμός είναι η ψυχή και η κληρονομιά της κοινωνίας μας.

Σήμερα, Κυριακή παρουσιάζεται η πραράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη, στο

Λίγα λόγια για το έργο

Στα τέλη του 19ου

αιώνα, στην Κωνσταντινούπολη, ένας δονζουανίσκος απατεώνας, που δραστηριοποιείται στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας, προσπαθεί να κατακτήσει την πολύφερνη αλλά αφελή Ευανθία.

Με τη συνδρομή του κουτοπόνηρου υπηρέτη του Γιάννη και κάτω από την πίεση των δανειστών του, σκαρφίζεται μία απάτη, ώστε να καρπωθεί την μεγάλη περιουσία της, εκμεταλλευόμενος την απειρία και την ημιμάθειά της.

Σ’ αυτήν την πάντα φρέσκια και επίκαιρη κωμωδία, που αποπνέει την πολίτικη ατμόσφαιρα της εποχής της, ο Δημοσθένης Μισιτζής, καυτηριάζει την προσκόλληση στους συρμούς, στη μόδα, την ημιμάθεια αλλά και την αχαλίνωτη φαντασία και ευκολοπιστία που επικρατούσε στους νεανικούς κύκλους της ελληνικής κοινότητας. Πιστεύει ότι σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για γρήγορο πλουτισμό και κοινωνική ανέλιξη, δημιουργείται το κοινωνικό πλαίσιο που λειτουργεί σαν ο ηθικός αυτουργός της απάτης.

Τιμή εισιτηρίων: 10€ και 5€ παιδικό, ανέργων, πολύτεκνων, ΑμεΑ και άνω των 65 χρόνων

Η παραστάσηθα δοθείστο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», με ώρα έναρξης τις 9 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα