Χαλκιδική: Στην τελική ευθεία για το Πανηγύρι του Αγίου Μάμαντος (ΦΩΤΟ)

Η καρδιά τωνδρόμενων της Χαλκιδικής θα χτυπά στην εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος, από τις 29 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια εμποροπανήγυρη που θεσμοθετήθηκε από τη δεκαετία του 1930 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με αφορμή τον εορτασμό της ομώνυμης εκκλησίας.

Την 1η Σεπτεμβρίου, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η περιφορά της εικόνας, ωστόσο το πανηγύρι ξεκινά μερικές μέρες νωρίτερα και μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου που θα διαρκέσει περιμένει - όπως κάθε χρόνο - χιλιάδες επισκέπτες από τη Χαλκιδική και όχι μόνο.

Όπως φαίνεται στις

φωτογραφίες που δημοσιεύει το Halkidikifocus, πάγκοι ήδη έχουν αρχίσει να στήνονται και για άλλη μία χρονιά η εμποροπανήγυρης του Αγίου Μάμαντος θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατοίκων και επισκεπτών του νομού.

Οι εκδηλώσεις

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια του πανηγυριού, πραγματοποιούνται καθημερινά πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων πολιτιστικών συλλόγων και χορωδιών, της Χαλκιδικής και όχι μόνο, αλλά και συναυλίες.
Έτσι, την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, μετά την Περιφορά Ιεράς Εικόνας Αγίου Μάμαντος και την τέλεση του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, στις 21.00 θα ξεκινήσουν στο χώρο της ΕΠΟΚΑΜ οι χορευτικές εκδηλώσεις, με τον Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μάμαντος να παρουσιάζει χορούς από τη Δυτική Μακεδονία και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαριλάου Θεσσαλονίκης «Οι τρείς Ιεράρχες» επίσης με χορούς από τη Δυτική Μακεδονία.

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 8.00 θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 12.00 θα παρουσιαστεί στην αίθουσα της ΕΠΟΚΑΜ το βιβλίο του Στέργιου Βαγγλή «Λαϊκά παραμύθια της Χαλκιδικής», ενώ στις 21.00 θα ξεκινήσει η συναυλία με τη Μαριώ και τον Λάμπρο Καρελά.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί χορωδιακή συνάντηση, με τις Χορωδίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Μάμαντος, Κρήνης Χαλκιδικής, Ηράκλειας Σερρών και Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου.
Την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, στις 21.00 θα εμφανιστούν ο Πολιτιστικός Μορφωτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Ν. Καλλικράτειας (με χορούς από το Ιόνιο και την Προποντίδα της Μ. Ασίας), το Μουσικοχορευτικό συγκρότημα Αγίου Μάμα Ξυλιάτου Κύπρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μάμα (με χορούς από την Κρήτη).

Keywords
Τυχαία Θέματα