Νέας Υόρκη: Επέλεξε να χτυπήσει στον σταθμό γιατί είχε χριστουγεννιάτικες αφίσες

Οι χριστουγεννιάτικες αφίσες στον πολυσύχναστο σταθμό λεωφορείων Port Authority στη Νέα Υόρκη ήταν η αφορμή που πυροδότησε την μανία του επίδοξου βομβιστή, θέλοντας να εκδικηθεί για τα δεινά που υφίστανται μουσουλμάνοι σ’ ολόκληρο τον κόσμο, όπως είπε ο ίδιος στους ανακριτές.

Ο 27χρονος μετανάστης από το Μπανγκλαντές είπε στην αστυνομία ότι οι χριστουγεννιάτικες αφίσες του θύμισαν το πρόσφατο κάλεσμα του ISIS για επιθέσεις «μοναχικών λύκων» σε χριστουγεννιάτικες αγορές,

όπως μεταδίδει η New York Post και ότι θέλησε να πάρει εκδίκηση για τους αμερικανικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» στο Ιράκ και τη Συρία, αλλά και για τις πρόσφατες συγκρούσεις Παλαιστινίων διαδηλωτών με Ισραηλινούς μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Στους ανακριτές είπε ότι κατασκεύασε τη βόμβα στην εταιρεία ηλεκτρικών, όπου εργάζεται.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από έναν σωλήνα, μια μπαταρία των 9 volt, σπιρτόξυλα, ζάχαρη, χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και βίδες. Ο 27χρονος Ακαγιέντ Ουλά είπε ότι τον πυροδότησε εσκεμμένα εκείνη τη στιγμή στο συγκεκριμένο σημείο κι όχι πρόωρα ή κατά λάθος, όπως ανέφεραν οι πρώτες εκτιμήσεις. Αξιωματούχοι είπαν ότι ο πρώην οδηγός λιμουζίνας έμαθε να κατασκευάζει βόμβες μέσω του Διαδικτύου στο διαμέρισμά το στο Μπρούκλιν και πιστεύουν ότι αυτοριζοσπαστικοποιήθηκε παρακολουθώντας τζιχαντιστική προπαγάνδα στο Ίντερνετ μετά την άφιξη του με πράσινη κάρτα στις ΗΠΑ πριν από επτά χρόνια.

Ο Ουλά νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στην κοιλιακή χώρα και τα χέρια στο νοσοκομείο Bellevue κι οι επιθεωρητές της αστυνομίας διέκοψαν αρκετές φορές την ανάκριση για να τον αφήσουν να προσευχηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα