"Ναι" από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία σήμερα από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, το προσχέδιο για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το προσχέδιο για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ψηφίστηκε θετικά από 670 εργαζόμενους από τους 1005 που ψήφισαν, δηλαδή περίπου 70%.

"Από αύριο θα δούμε μαζί

με την διοίκηση θα δούμε σοβαρά σκεπτόμενοι τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Αυτό που μετράει είναι ότι υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων", τόνισε στο thestival.gr, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης .

Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προβλέπει μείωση στις μηνιαίες μεικτές απολαβές των εργαζομένων 4,47%, δηλαδή 40-70 ευρώ ανάλογα με τη θέση του εργαζομένου.

"Η λογική της νέας πρότασης είναι ότι παρεμποδίζει το ενιαίο μισθολόγιο. Δεν είναι ευχάριστο να μιλάμε για μειώσεις. Όμως να βλέπουμε τί γίνεται γύρω μας. Η πρόταση είναι θετική απέναντι στο ενιαίο μισθολόγιο. Είναι το λιγότερο κακό για τους εργαζόμενους", τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Αγκάθι παραμένει η ημερομηνία εφαρμογής της σύμβασης με την διοίκηση να επιθυμεί την ισχύ της από τον Οκτώβριο, ενώ οι εργαζόμενοι επιθυμούν από 1/1/2018.

Η αναδρομική μείωση των μισθών από τον Οκτώβριο προκάλεσε αντιδράσεις με τον κ. Τσερμενίδη να τονίζει πως βρίσκει απέναντι τους εργαζόμενους και το επισήμανε στη διοίκηση του Οργανισμού η οποία όπως είπε δέχτηκε να βάλει στους λογαριασμούς τη διαφορά.

Στις λεπτομέρειες που μένουν να διευθετηθούν, είναι και η χρονική διάρκεια της σύμβασης, με τους εργαζόμενους να επιθυμούν αυτή να έχει τριετή διάρκεια, ενώ η διοίκηση επιθυμεί τουλάχιστον δύο χρόνια.

Όσον αφορά τα επιδόματα τόνισε πως δεν θα περικοπούν ενώ αναφερόμενος στο Δώρο Χριστουγέννων του 2017, δήλωσε πως οι εργαζόμενοι δεν το χαρίζουν και θα το πάρουν ολόκληρο.

Από το νέο έτος ωστόσο οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, δεν θα μπορούν πλέον να εισπράξουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, αφού θα λογίζονται ως υπάλληλοι του δημοσίου και δεν θα τα δικαιούνται βάση νόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα