Μεταφορά του ποδηλατόδρομου της νέας παραλίας και απομάκρυνση των περιπολικών από την Αριστοτέλους ζητά η Πρωτοβουλία

Ο ποδηλατόδρομος της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης, η παραίτηση της Κοινοτικής Συμβούλου Ρεβέκκας Καράσσο, καθώς και η συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων στην πόλη ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της «Πρωτοβουλίας», η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Σχετικά με τον ποδηλατόδρομο στη νέα παραλία, ο Γιάννης Μπουτάρης επανέλαβε τη θέση του υπέρ της μεταφοράς του. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης

έγινε αναφορά στο ιστορικό της προσπάθειας της διοίκησης του Δήμου να βρει εναλλακτικές λύσεις, με δεδομένο ότι ο ποδηλατόδρομος δεν συμπεριλαμβανόταν στη μελέτη ανάπλασης της Νέας Παραλίας, λύσεις, οι οποίες όμως προσέκρουσαν στην άρνηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Διαχειριστικής Αρχής. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Θανάσης Παππάς, ανέφερε ότι όλο το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων έχει δομικό πρόβλημα, καθώς μέχρι τώρα δεν υπήρχαν προδιαγραφές για την κατασκευή τους. Πλέον, έχει γίνει μελέτη για τις προδιαγραφές, ενώ το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι μελέτες για δύο επεκτάσεις, από τη Νέα Παραλία μέχρι την Τούμπα και από το λιμάνι μέχρι τη δυτική είσοδο.

Σχετικά με την παραίτηση της Ρεβέκκας Καράσσο, η οποία άφησε αιχμές για τις επιλογές της διοίκησης, ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε ότι αρκετά από τα θέματα που έθιξε στην επιστολή της απασχόλησαν και απασχολούν τη Διοίκηση, η οποία, στο πλαίσιο των ιδιαίτερα περιορισμένων αρμοδιοτήτων της Α’βάθμιας Αυτοδιοίκησης, προέβη σε σειρά ενεργειών προς αντιμετώπισή τους (κανονιστικές αποφάσεις, σύσταση Επιτροπής από επιχειρηματίες και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών για περαιτέρω επεξεργασία των κανονιστικών αποφάσεων, παρεμβάσεις και ρυθμίσες για τον δημόσιο χώρο, αποφάσεις για επιβολή αυστηρών ποινών σε παραβατικά ΚΥΕ από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, συστηματικοί έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία, προτάσεις στην κυβέρνηση για ενίσχυση του ανεπαρκούς προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας μέσω ανταποδοτικών τελών κ.ά.).

Τέλος, όσον αφορά τα προβλήματα από τη συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων, συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, στην Αριστοτέλους, στο οποίο μεταφέρονται και επιπλέον υπηρεσίες της Αστυνομίας. Επισημάνθηκε ότι η ειλημμένη απόφαση για τη μεταφορά σε άλλον χώρο του Τμήματος ουδέποτε εφαρμόστηκε, ενώ αντιθέτως, με τον πρόσφατο σχεδιασμό, πέραν των προβλημάτων επαρκούς αστυνόμευσης που δημιουργούνται για περιοχές της πόλης, επιβαρύνεται σοβαρά η λειτουργία αλλά και η αισθητική εικόνα της πλατείας Αριστοτέλους από τη συσσώρευση οχημάτων και αστυνομικών δραστηριοτήτων στον ιστορικό χώρο της κεντρικής πλατείας. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να γίνουν παρεμβάσεις από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης με αίτημα την απομάκρυνση περιπολικών και υπηρεσιακών οχημάτων από τον πεζόδρομο της Αριστοτέλους καθώς και τη μετακίνηση του Αστυνομικού Τμήματος σε άλλο σημείο της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα