«Ο Άρθουρ και οι Μινιμόι» στην ΕΡΤ2

08:05 30/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την οικογενειακή περιπέτεια φαντασίας, «Ο Άρθουρ και οι Μινιμόι», που συνδυάζει τη ζωντανή δράση και τα κινούμενα σχέδια, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, στις 20:00, στην ΕΡΤ2.

«Ο Άρθουρ και οι Μινιμόι»

(Arthur and the Minimoys/Arthur et les Minimoys)

Παραγωγής Γαλλίας 2006

Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν

Σενάριο: Λικ Μπεσόν, Σελίν Γκαρσία

Μουσική: Ερίκ Σερά

Παίζουν:

Φρέντι Χάιμορ, Μία Φάροου, Ρον Κρόφορντ

Διάρκεια: 94΄

Υπόθεση: Ο μικρός Άρθουρ περνάει δύσκολες στιγμές στο σπίτι της γιαγιάς του. Οι πολυάσχολοι γονείς του δεν θα είναι εδώ, ούτε στα δέκατα γενέθλιά του, ενώ του λείπει και ο εξερευνητής-εφευρέτης παππούς του, που εδώ και τρία χρόνια έχει χαθεί. Και σαν να μην έφταναν αυτά, έχει να αντιμετωπίσει έναν επιτήδειο κτηματομεσίτη που θέλει να τους κάνει έξωση από το σπίτι για να χτίσει πολυκατοικία. Ο μόνος τρόπος να γλιτώσει το σπίτι της γιαγιάς του είναι να βρει τον μυθικό θησαυρό που έθαψε ο παππούς του στον κήπο, στη γη των Μινιμόι, ενός μικροσκοπικού λαού που ζει σε πλήρη αρμονία με τη φύση.

Ο Άρθουρ θα μπει στον κόσμο τους, όπου θα γνωρίσει την πριγκίπισσα Σελίνια και τον αδελφό της και μαζί θα ψάξουν να βρουν τον θησαυρό για να σώσουν το σπίτι. Εμπόδιο, όμως, στα σχέδιά τους θα σταθεί ο σατανικός Εμ, κυβερνήτης της απαγορευμένης πόλης.

Ένα μαγικό παραμύθι, η πιο εντυπωσιακή ταινία τρισδιάστατων κινούμενων σχεδίων που γυρίστηκε ποτέ στην Ευρώπη, και μάλιστα από σκηνοθέτη ταινιών ζωντανής δράσης, τον χαρισματικό σκηνοθέτη-σεναριογράφο-παραγωγό Λικ Μπεσόν.

Στον ρόλο της γιαγιάς εμφανίζεται η Μία Φάροου.

Keywords
Τυχαία Θέματα