Μετά τον Ηρακλή... ο ΠΑΟΚ: Η πιο βαριά ήττα του Παναθηναϊκού έπειτα από 38 χρόνια (VIDEO)

Ο διασυρμός του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ με το ευρύ 4-0 στην Τούμπα, αποτελεί την μεγαλύτερη σε έκταση ήττα του στο πρωτάθλημα έπειτα από το 6-0 με το οποίο είχε χάσει το 1979 από τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.

Φτιάξε τα πιο ΠΑΟΚ

Χριστούγεννα στα PAOK FC Official Stores

Στις 30 Δεκεμβρίου του 1979, ο Παναθηναϊκός υπέστη συντριβή και πάλι στην Θεσσαλονίκη, γνωρίζοντας την βαρύτερη ήττα της ιστορίας του στο πρωτάθλημα, από τον Ηρακλή του Βασίλη Χατζηπαναγή με το εντυπωσιακό 6-0!

Απόψε, 38 χρόνια μετά, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε το "τριφύλλι" με 4-0, σκορ που αποτελεί την δεύτερη πιο βαριά ήττα του στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο Δικέφαλος του Βορρά στο διάστημα που μεσολάβησε έχει νικήσει άλλες δύο φορές τον Παναθηναϊκό με το ίδιο σκορ (4-0), όμως αμφότερες ήταν για τον θεσμό του Κυπέλλου και συγκεκριμένα την ημιτελική φάση, το 1985 και το 2017 (στον πρόσφατο ημιτελικό).

Παράλληλα, η αποψινή είναι η μεγαλύτερη σε εύρος νίκη των "ασπρόμαυρων" επί του Παναθηναϊκού σε αγώνα πρωταθλήματος. Κατά το παρελθόν ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει δύο φορές με 4-1 (τη σεζόν 1987-88 και 200-03), αλλά ποτέ με διαφορά τεσσάρων τερμάτων.

Οι "πράσινοι" έχουν δεχθεί και περισσότερα γκολ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (ήττες με 3-6 από τον Εθνικό και 2-5 από τον ΟΦΗ τη σεζόν 1987-88), ωστόσο ποτέ ήττα με τέσσερα γκολ διαφορά.

Θυμηθείτε το ιστορικό ματς του 1979:

Keywords
Τυχαία Θέματα