Λιβύη: Να αρθεί το εμπάργκο του ΟΗΕ στις πωλήσεις όπλων

Αίτημα στην Ουάσινγκτον, ώστε να αρθεί το εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων, που είχε επιβληθεί στη Λιβύη του από τον ΟΗΕ το 2011, κατέθεσε ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της χώρας, Φάγεζ αλ Σάρατζ.

Κατά την έναρξη της συνάντησής του στο Πεντάγωνο

με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Τζιμ Μάτις, ο Φάγεζ αλ Σάρατζ υπογράμμισε ότι η Λιβύη είναι αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις σε ό,τι αφορά τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία.

«Όμως υπάρχει άλλη μια πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, αυτή της έλλειψης δυνατοτήτων και μέσων, καθώς και το εμπάργκο όπλων», ανέφερε. «Ελπίζουμε ότι αυτό το εμπάργκο θα αρθεί εν μέρει, τουλάχιστον για ορισμένους κλάδους του στρατού, όπως η προεδρική φρουρά και η ακτοφυλακή», πρόσθεσε ο Σάρατζ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδιε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι λιβυκές αρχές αναφέρονται συχνά στην έλλειψη μέσων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. Η κυβέρνηση του Σάρατζ όμως δεν ελέγχει παρά μόνο ένα μέρος της λιβυκής επικράτειας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχθεί τον Σάρατζ στον Λευκό Οίκο σήμερα για συνομιλίες που αναμένεται να επικεντρωθούν στη διμερή συνεργασία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και άλλα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα