Χωρίς πτήσεις της EasyJet και σήμερα το αεροδρόμιο "Μακεδονία" - Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Συνεχίζεται και σήμερα το «εμπάργκο» της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας EasyJet στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καθώς χθες ανακοίνωσε πως ακυρώνει όλες τις πτήσεις της προς το αεροδρόμιο τουλάχιστον για τις επόμενες 48 ώρες.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά τα προβλήματα, που προκλήθηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά και των εργασιών, που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και λίγες ημέρες στη διαστάυρωση των διαδρόμων

προσαπογειώσεων. Λόγω των εργασιών η προσγείωση και η απογείωση των αεροσκαφών γίνεται μέσω των τροχιοδρόμων, οι οποίοι παρότι έχουν αναβαθμιστεί δεν διαθέτουν σύστημα υποβοήθησης, το γνωστό ILS, το οποίο βοηθά τα αεροπλάνα να προσεγγίσουν ακόμα και σε περιπτώσεις ομίχλης.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, αντιμετωπίζει προβλήματα σε σχέση με τον προγραμματισμό της στο «Μακεδονία», ενώ επισημαίνει πως έχει κλείσει ένας βασικός αεροδιάδρομος (16/34) και έχει ανοίξει ένας προσωρινός αεροδιάδρομος για να καλύψει τις ανάγκες των πτήσεων. Σύμφωνα με την Easy Jet, αυτός ο διάδρομος είναι «ακατάλληλος» για απογείωση του αεροσκάφους της εταιρείας.

Η ακύρωση αυτή των πτήσεων έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους επιβάτες, που είχαν προγραμματίσει να πετάξουν σήμερα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, η Fraport Greece εξέδωσε σχετική ανακοίνωση επιρρίπτοντας ευθύνες στο Δημόσιο και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), σχετικά με την υλοποιήση των έργων. «Επιβεβαιώνονται, δυστυχώς, οι έντονες ανησυχίες μας για ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο "Μακεδονία"», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Fraport Greece.

Το υπουργείο Υποδομών έχει δεσμευτεί ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα