Λάρισα: Τη μείωση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών αποφάσισε ο δήμος

Σε μέιωση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις προχωρά ο δήμος Λαρισαίων, ύστερα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του.

Σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που εντάσσεται στην κοινωνική πολιτική του δήμου και αφορά ένα ποσό ελάφρυνσης που θα φτάσει στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καλογιάννης σημείωσε πως ένας από τους στόχους του δήμου είναι «να διευρυνθούν

οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι οποίες μέσα στη κρίση θα πάρουν μια ανάσα στα οικονομικά των οικογενειών τους». Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο δεύτερος στόχος είναι να υπάρξει μια ελάφρυνση στα νοικοκυριά της Λάρισας με μείωση κατά 5% των δημοτικών τελών.

«Δεν υπάρχει άλλος δήμος στην Ελλάδα που να έχει κάνει μείωση των τελών σε ποσοστό 5% στα νοικοκυριά», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως «πρόκειται για ένα σημαντικό μήνυμα που στέλνει ο δήμος Λαρισαίων».

Ακόμη, ο κ. Καλογιάννης σημείωσε πως o τρίτος στόχος της πρωτοβουλίας του δήμου αφορά και τον κλάδο των επαγγελματιών και επιχειρηματιών της πόλης, όπου τα ανταποδοτικά τέλη θα μειωθούν σε ποσοστό 20%.

Keywords
Τυχαία Θέματα