Λ. Κυρίζογλου: Εγώ θα πάω στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία αλλά σαν όργανο δεν δίνουμε γραμμή στους πολίτες (VIDEO)

Για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη για την χρήση του όρου "Μακεδονία" αλλά και για την ονομασία των Σκοπίων μίλησε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής ο πρόεδρος της και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

«Η θέση μας και άποψή μας είναι ότι το γειτονικό κράτος δεν σεβάστηκε και δεν σέβεται τα ψήφισματα του Συμβουλίου

Ασφαλείας του ΟΗΕ από το 1991 μέχρι σήμερα, τις αποφάσεις της ΕΕ, αλλά ούτε και την απόφαση του Βουκουρεστίου, αλλά πολύ περισσότερο δεν έχει σεβαστεί την ίδια την ενδιάμεση συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Σκοπιών υπό τους κ. Παπούλια και Τσερβενκοφσκι επί κυβέρνησης Παπανδρέου.

Δεν πιστεύουμε ότι είναι μόνο το όνομα εκείνο που αποτελεί τη μόνη διαφορά μας με τα Σκόπια. Είναι σημαντικό το όνομα, γιατί με όχημα το όνομα εκδηλώνουν την αλλυτρωτική τους προπαγάνδα. Εμείς ως γείτονες δεν εκδηλώσαμε αλλυτρωτική προπαγάνδα», δήλωσε ο κ. Κυρίζογλου.

Όπως τόνισε ο ίδιος θα πάει στο συλλαλητήριο, ωστόσο δεν θέλει να κατευθύνει τους πολίτες τι να κάνουν. «Από την συμπεριφορά που εκδήλωσαν δεν μπορούμε να είμαστε αφελείς, να δεχθούμε την ύπαρξη του ονόματος Μακεδονία ή παραγωγών του σε οποιαδήποτε ονομασία δική τους διότι το όνομα είναι το μέσον για την εκδήλωση αλυτρωτισμού.

Εγώ προσωπικά ως δήμαρχος θα πάω αλλά σαν όργανο δεν δίνουμε γραμμή στους πολίτες τι να κάνουν ή να μην κάνουν. Η ΠΕΔ - ΚΜ έχει αυτή την θέση και άποψη ότι να εκδηλώνεις την αγάπη σου για τον τόπο σου και την πατρίδα σου δεν είναι πατριδοκαπηλια και εθνικισμός όπως ήθελε να πει ο κ. Μπουτάρης. Αλλά γνήσια εκδήλωση της πατριωτικής συνείδησης κάθε πολίτη. Όλοι οι συνελληνες, ο καθένας με τον τρόπο του αγαπάει την Ελλάδα», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Τέλος. οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας στην συνεδρίαση τους αναμένεται να συζητήσουν για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Δείτε το βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα