Κολομβία: Επτά νεκροί από επίθεση ενόπλων σε μπαρ

Επτά νεκροί είναι ο απολογισμός της επίθεσης ενόπλων, την Κυριακή, σε μπαρ στην επαρχία Αντιόκια της Κολομβίας, όπου δρουν τόσο ο Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) όσο και το καρτέλ των ναρκωτικών Clan del Golfo.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι γκεβαριστές αντάρτες του ELN και το καρτέλ που είχαν ιδρύσει ακροδεξιοί πρώην παραστρατιωτικοί συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών όπου παράγονται ναρκωτικά και όπου κυριαρχούσε ως πρόσφατα η οργάνωση

Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). Η οργάνωση αφοπλίστηκε πέρυσι μετά τη συμφωνία ειρήνης που υπέγραψε με την κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος και μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα.

«Πέντε ένοπλοι (...) μπήκαν στο μπαρ, πυροβόλησαν πελάτες και προκάλεσαν τον θάνατο επτά ανθρώπων», δήλωσε ο Κάρλος Μαουρίτσιο Σιέρα, επικεφαλής της αστυνομίας στην Αντιόκια, σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα. Στην κοντινή κοινότητα Κάσερες, εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το Σαββατοκύριακο εξαιτίας εχθροπραξιών ανάμεσα σε παράνομες ένοπλες οργανώσεις, όπως γνωστοποίησαν οι αρχές της επαρχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα