Έκθεση "Α -ΓΝΩΣΤΟ Αντικείμενο" στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Η ομορφιά, το όνειρο, η μετανάστευση, η μεταμόρφωση, η βία, η επικοινωνία και η ελευθερία του λόγου παίρνουν σάρκα και οστά στην έκθεση «Α -ΓΝΩΣΤΟ Αντικείμενο».

Η έκθεση διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το 3ο εργαστήριο Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. και υπό την αιγίδα του ΤΕΙ

Θεσσαλονίκης, με υπεύθυνη συντονισμού την Αντωνία Σαχπάζη του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και συστημάτων πληροφόρησης του ΤΕΙ, μέλους της ΜΟΔΙΦ. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο κ. Σταύρος Παναγιωτάκης, εικαστικός καλλιτέχνης- εκπαιδευτικός και ο κ. Γιώργος Τσακίρης, εικαστικός καλλιτέχνης, υπεύθυνος του 3ου εργαστήριου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών.

11 νέοι καλλιτέχνες, απόφοιτοι Σχολών Καλών Τεχνών, για πρώτη φορά σε εικαστική ομάδα κάτω από το πρίσμα ενός κοινού προβληματισμού: της επαναχρησιμοποίησης της «ύλης και του συμβόλου».

Οι καλλιτέχνες είναι οι: Μπορισλάβα Γεωργιτσέλη, Λίτσα Γκανή, Άννα Λιόκα, Αλεξάνδρα Νάκου, Δημήτρης Παλάντζας, Γιώργος Παναγιωτάκης, Ελένη Παπαδοπούλου, Θανάσης Πούλιος, Ηλίας Σαμαράς, Ιωάννα Ταϊγανίδου και Έλενα Χατζηαθανασίου και το σύνολο των έργων τους αποτελεί μια πολυδιάστατη εικόνα συνδυασμού των σύγχρονων εκφραστικών μέσων και δυνατοτήτων.

Τα «γνωστά» καθημερινά αντικείμενα και η επαναχρησιμοποίηση τους κάτω από μια νέα έννοια, αποτελούν τα στοιχεία των συνθέσεων των έργων των καλλιτεχνών. Κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας, εμπορικά αντικείμενα και συσκευασίες, αποφορτίζονται από την συγκεκριμένη σημασία της χρήσης τους και αναδομούνται, εμφανίζοντας τις ά-γνωστες μορφές που κυοφορούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα