Ιταλία: Ανοίγουν οι κερκίδες του Κολοσσαίου για το κοινό

Έπειτα από αρκετές δεκαετίες το Κολοσσαίο της Ρώμης ανοίγει τους πάνω ορόφους του, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολάυσουν ακόμη περισσότερη αμφιθεατρική οπτική της ιταλικής πρωτεύσουσας.

Το εντυπωσιακό ρωμαϊκό μνημείο, όπου πάλευαν οι μονομάχοι το 80 μ.Χ., αποτελεί το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο στην Ιταλία. Από την 1η Νοεμβρίου οι επισκέπτες θα μπορούν να ανέβουν στο υψηλότερο επίπεδο του, 42 μέτρα πάνω από το έδαφος. Το ψηλότερο επίπεδο του Κολοσσαίου προοριζόταν για τους πληβείους, τους ανθρώπους που άνηκαν σε χαμηλότερη κοινωνική τάξη, γιατί εκεί τα εισιτήρια ήταν πιο οικονομικά.

Οι τουρίστες θαμπορούν να ανακαλύψουν τα ξύλινα παγκάκια, στα οποία καθόταν η λαϊκή τάξη σε σύγκριση με τα μαρμάρινα της άρχουσας τάξης. Η διευθύντρια του Κολοσσαίου, Rossella Rea, ανέφερε ότι από τα πάνω επίπεδα του Κολοσσαίου «ο θόρυβος και η μυρωδιά θα ήταν σκέτη κόλαση».

Έξι εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Κολοσσαίο κάθε χρόνο και σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ασύλληπτη θέα από ψηλά, τόσο του ίδιου του σταδίου όσο και ολόκληρης της Ρώμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα