Ήρθαμε για να μείνουμε

Της Αιμιλίας Σαββάτη*

Μόλις στα 25 μου αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητα μου στις αυτόδιοικητικές εκλογές της Θεσσαλονίκης, με την ανεξάρτητη παράταξη Θεσσαλονίκη θετικά, του Μάκη Κυριζιδη.

Σε αυτήν την απόφαση με οδήγησε η αγάπη μου για την Θεσσαλονίκη.

Η πόλη μας έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες και όραμα, από ανθρώπους που αγαπούν την πόλη και σέβονται τους κατοίκους της. Οι πολίτες χρειάζονται άνθρωπους στη διοίκηση που θα είναι δίπλα τους, θα ακούν τα αιτήματα τους και την επομένη θα τα "ρίχνουν στο τραπέζι".

Είμαι νέα και το νεαρό της ηλικίας μου είναι προτέρημα, ας σταματήσουμε πια να παπαγάλιζουμε πως μόνο οι εμπειρότεροι είναι ικανοί για την πολιτική γιατί έτσι μας μάθανε να λέμε. Όχι! Και οι νέοι έχουμε αντίληψη και οι νέοι είμαστε το μέλλον.

Βρίσκομαι εδώ σήμερα γιατί δεν φοβάμαι τις προκλήσεις γιατί θέλω να συνεισφέρω με τις πράξεις μου και όχι με τα λόγια μου. Όλοι ζητάμε μια θέση στο αυτόδιοικητικό συμβούλιο αλλά ποιοι πραγματικά ενδιαφερόμαστε για την πόλη μας;. Το γεγονός ότι μόλις βραδιάζει φοβάμαι να περπατήσω στην ίδια μου την γειτονιά, στο κέντρο της πόλης και κοιτώ γύρω μου μηπως κάτι κακό μου συμβεί, σίγουρα δεν είναι μόνο δικός μου προβληματισμος.

Το παρεμποριο που έχει βουλιάξει τις τοπικές βιομηχανίες, δεν είναι μόνο δική μου σκέψη. Το πάρκινγκ που μέχρι να παρκάρω έχω χάσει την συνάντηση μου, πάλι δεν είναι μόνο δικό μου πρόβλημα. Οι λύσεις βρίσκονται στα απλά, περισσότερος φωτισμός, απαλοιφή παρεμποριου και δημόσια πάρκινγκ. Αλλά έχουμε συνηθίσει από τετραετία σε τετραετία και από δήμαρχο σε δήμαρχο στην απόλυτη αδράνεια.

Βρίσκομαι εδώ έτοιμη με τόλμη και δυνατότητες να δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι την ιδανική πόλη που ονειρεύομαστε. Ας συνηθίσουμε στα όνειρα και όχι στην αδράνεια. Το πάθος του "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΤΙΚΆ" για την Θεσσαλονίκη δεν είναι ΕΦΗΜΕΡΟ ήρθαμε για να μείνουμε...

Ήρθα για να μείνω!

*Η Αιμιλία Σαββάτη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον Μάκη Κυριζίδη και την δημοτική παράταξη "Θεσσαλονίκη Θετικά"

Keywords
Τυχαία Θέματα