Η πρόταση του ΟΑΣΘ στον Υπουργό: 1 ευρώ εισιτήριο και 30% μείωση μισθών (VIDEO)

Την πρόταση της διοίκησης το ΟΑΣΘ, η οποία παρελήφθη χθες από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, έκανε γνωστή σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στεφανίδης εξήγησε πως ο ΟΑΣΘ προτείνει μείωση των δαπανών από 88 εκατ. ευρώ, που είναι σήμερα, σε 62 εκατ. ευρώ, η οποία θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2018.

"Η πρότασή μας προβλέπει μείωση περίπου

30% στους μισθούς των εργαζομένων, ενώ η τιμή των εισιτηρίων θα παραμείνει στο ένα ευρώ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Απαντώντας στις κατηγορίες του προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρη Τσερμενίδη, περί κρυφού σχεδίου, ο κ. Στεφανίδης τόνισε ότι "εμείς τα λέμε όλα στη φόρα, δεν δουλεύω ποτέ ινκόγκνιτο".

Ακόμη, δήλωσε ότι είναι ανοιχτός για τροποποιήσεις της σύμβασης του Οργανισμού από το κράτος. Ωστόσο, εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κρατικοποίησής του. "Είναι πεπερασμένο μοντέλο ο δημόσιος φορέας και δημιουργεί μεγάλα ελλείμματα. Είναι αντισυνταγματική η εκκαθάριση, που υποστηρίζει ότι θα κάνει ο κ. Σπίρτζης, καθώς πριν το '19 δεν μπορεί να κάνει τίποτα, χωρίς να πληρώσει την προβλεπόμενη αποζημίωση", σημείωσε ο κ. Στεφανίδης.

Δείτε το βίντεο του Thestival:

Keywords
Τυχαία Θέματα