Επιμορφωτικά σεμινάρια σε τρία Παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας

Στο πλαίσιο της διαρκούς επιμόρφωσης του προσωπικού του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΚΜ), θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια σε τρία Παραρτήματα του Κέντρου στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες, τα οποία διαθέτουν οργανωμένους χώρους «Snoezelen», που θα αφορούν κυρίως το προσωπικό φροντίδας των περιθαλπομένων.

Συγκεκριμένα, θα διεξαχθεί επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Βασιλές Αρχές Λειτουργίας πολυαισθητηριακού

χώρου – Snoezelen», σε τρία Παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Χ.Π.Θ. «Ο Άγιος Παντελεήμων», Π.Α.Α.ΠΑ.Θ. «Ο Άγιος Δημήτριος», Π.Α.Α.Α. με Α. Σερρών –ΚΕ.ΠΕ.Π. Σιδηροκάστρου-).

Η μέθοδος «Snoezelen» δημιουργήθηκε στην Ολλανδία με σκοπό να προσφέρει σε άτομα με αισθητηριακές και μαθησιακές δυσλειτουργίες την κατάλληλη χαλάρωση και την ελευθερία χρόνου. Αποτελεί ένα πολύ αξιόλογο εργαλείο για την αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς και καταστάσεων στρες ατόμων με σοβαρές νοητικές δυσκολίες, υπερδιέγερση, μειωμένη λειτουργικότητα συγκέντρωσης.

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια μια εργάσιμη εβδομάδα, από την Δευτέρα 20 έως και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 και θα περιλαμβάνει θεωρητική παρουσίαση και πρακτική άσκηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα