Οι εκδηλώσεις για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και φέτος στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο «Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 -1974» (ΣΦΕΑ) διοργανώνει σήμερα, 17 Νοεμβρίου σειρά εκδηλώσεων στις 17 Νοεμβρίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι

εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν:

-Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Πολυτεχνείου στις 12.00 το μεσημέρι.

-Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον αγωνιστή της Δημοκρατίας και του Φοιτητικού κινήματος Θωμά Βασιλειάδη, στις 12.30 μ.μ. εντός της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

-Συγκέντρωση μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή και κεντρική ομιλία μελών της Διοίκησης του Σ.Φ.Ε.Α. ώρα 17.00μ.μ.

-Τέλος, στην πορεία που θα ακολουθήσει αμέσως μετά προς το Αμερικάνικο Προξενείο ώρα.

Οργανωμένες ξεναγήσεις στο Χώρο Μνήμης

Με ανακοίνωσή του ο ΣΦΕΑ καλεί τα μέλη του, τους εργαζόμενους και την νεολαία, στις εκδηλώσεις που διοργανώνει στα πλαίσια του εορτασμού των 44 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Επίσης ενημερώνει ότι στον χώρο μνήμης του αντιδικτατορικού αγώνα 1967 - 1974, (εντός του χώρου του Πολεμικού Μουσείου στο Γ’ Σώμα Στρατού) από τις 9.00 π.μ.- 17.00μ.μ πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις από αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα σε σχολεία, μαζικούς φορείς αλλά και σε μεμονωμένα άτομα.

Στις εκδηλώσεις στην μνήμη των πεσόντων και αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συμμετέχει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και καλεί το κοινό της πόλης να συμμετέχει σε αυτές.

Συγκεκριμένα, στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων από τη διοίκηση του ΕΚΘ και τις διοικήσεις των Σωματείων, των Συνδικαλιστικών παρατάξεων και των φορέων της πόλης, στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα, στις 17:00 θα λάβει χώρα συγκέντρωση και πορεία στην Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

«Την ώρα που η εργασιακή και κοινωνική ισοπέδωση συνεχίζεται από τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές, το μήνυμα των φοιτητών του 1973 για τα ύψιστα ιδανικά παραμένει ζωντανό. Το "Πολυτεχνείο" ζει και μας εμπνέει. Έπειτα από 44 χρόνια, τα αιτήματα των αγωνιζομένων για "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Δημοκρατία" είναι επίκαιρα και διεκδικούμενα. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, νέες και συνταξιούχοι συνεχίζουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις για την προστασία της αξιοπρέπειας, ζητώντας πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις», αναφέρει το ΕΚΘ σε ανακοίνωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα